„Pirmiausia, šis kūrinys buvo pradėtas rašyti laikotarpiu, kuomet 2015 m. vyko vieni didžiausių neramumų susijusių su Rusijos ir Ukrainos konfliktu.Tai man kėlė nerimą bei labiausiai stebino jaunimo abejingumas. Supratau, kad šiuolaikinis jaunimas nevisada suvokia, kas yra laisvė, jiems tai atrodo natūralu ir sunku patikėti, kad mus gali kas nors užpulti, vėl atimti laisvę. Atrodo, kad okupuoti buvom kažkada labai senai, o pagalvojus praėjo viso labo tik 25 metai - tai ir buvo pirmasis „kabliukas“ dainos temai,“ – pranešime žiniasklaida cituojamas Ironvytas.

Tačiau daina nėra vien tik apie nepriklausomybę – laisvės tema atskleidžiama įvairias kampais. „Šalies nepriklausomybė buvo viena iš temų, privertusių mane susimąstyti. Toliau svarsčiau apie tai, kodėl yra tiek daug nelaimingų žmonių aplinkui. Dažnai mes patys save suvaržome – bijome, ką pasakys aplinkiniai, bijome kurti, tiesiog bijome būti savimi. Dažnas per savo godumą stringa pinigų karuselėje ir tampa jų įkaitu. Kažkas siekdamas savo laisvės pasirenka netinkama kelią ir patenka už grotų. Gyvenimas yra įdomus, todėl turime daug erdvės interpretacijai, nuspręsdami, kur yra mūsų laisvė ar nelaisvė.“

Paklaustas apie pačią vaizdo klipo idėją, atlikėjas, sakė, kad iš karto po dainos sukūrimo turėjo galvoje mintį, kaip visa tai turėtų atrodyti. „Rašant kūrinį įsivaizdavau, kad vaizdo klipo scenos turi buti filmuojamos būtent žvarbią žiemos naktį. Iškart žinojau, kad klipo gamybą patikėsiu savo bičiuliui Vilmantui Grubiu ir jo „Gruvi Media“ komandai. Filmavimo naktį spaudė 20 laipsnių šaltukas, tačiau vardan gražių vaizdų vertėjo pasistengti, rezultatu esu visiškai patenkintas,“ – sakė Ironvytas.