Aktyvus gyvenimo būdas. Kasdieniniai sportiniai užsiėmimai arba pasivaikščiojimas gryname ore du kartus sumažina susirgimo storosios žarnos vėžiu galimybę. To paties negalima pasakyti apie sėdimą gyvenimo būdą – maisto likučiai užpildo organizmą daugeliui valandų. Lėtai judantis žarnyne kancerogeninis maistas gali sukelti vėžinių ląstelių atsiradimą.

Vartok kuo daugiau ląstelienos. Būtent ji padeda organizmui atsikratyti įvairių kancerogenų bei maitina organizmą.

Dažniau valgyk žalumynus ir lapines daržoves. Šie produktai dvigubai sumažina riziką atsirasti piktybiniams navikams, o taip pat juose gausu vitaminų. Valgyk brokolius, kopūstus, žiedinius kopūstus, ridikus, krapus, petražoles, svogūnų laiškus. O štai mėsos valgymas padidina susirgimo vėžiu riziką.

Atsisakyk pusfabrikačių. Dešros, dešrelės, saliamis, bekonas – visa tai kelia grėsmę jūsų sveikatai ir padidina galimybę vėžio vystymuisi. O žuvis yra naudinga, ypač jei valgoma su daržovėmis.

Valgyk gervuoges. Tai galingas įrankis vėžio prevencijai. Gervuogės turtingos natūraliais antioksidantais, kurie turi priešnavikinį efektą.

Nakčiai išgerk stiklinę kefyro. Fermentiniuose pieno produktuose yra gyvų lakto bei bifidobakterijų, kurios stimuliuoja antivėžinių faktorių gamybą ir palaiko organizmo imuninę sistemą.

Pamėk pieną. Žmonės, kurie reguliariai geria pieną, 54 proc. rečiau suserga storosios žarnos vėžiu. Pieno cukrus – laktozė – žarnyne paskirsto gerąsias bakterijas ir slopina vėžinių ląstelių susidarymą.

Gerk daugiau vandens. Ypač naudinga išgerti stiklinę vandens prieš valgant maistą, maždaug prieš pusvalandį. Vanduo padeda atstatyti vandens ir druskų balansą bei greitina medžiagų apykaitą.

Į maistą pridėk šiek tiek alyvuogių aliejaus. Tai dar vienas efektyvus būdas sumažinti susirgimo vėžiu riziką. Šis produktas aktyvuoja virškinimo sistemą.

Mesk rūkyti. Tavo kūnas tau padėkos, jei atsikratysi pačio kenksmingiausio žalingo įpročio. Vienas pakelis cigarečių 50 kartų padidina vėžio riziką.

Šie paprasti ir ekonomiški patarimai gali būti ne tik baisios ligos prevencinė priemonė, tačiau ir gali padėti susitvarkyti savo sveikatą.