Tačiau tai, kaip 35-erių amerikiečių aktoriui pavyko pasiekti savo tobulą kūną, iki šiol buvo laikoma didžiulėje paslaptyje.

Los Andžele gyvenantis įžymybių treneris Arinas Babaianas atskleidė, kaip jis vos per 10 savaičių pavertė šį Holivudo numylėtinį Adoniu (graikų mitologijos veikėjas, vyriško grožio simbolis – red. past.). Kaip jam tai pavyko? Atsakymas paprastas: daug varginančių treniruočių ir labai griežta dieta.

Pradžia – pasivažinėjimas dviračiais

Arinas, kuris su Channingu yra dirbęs ir anksčiau, dailindamas jo kūną ankstesniems vaidmenims tokiuose filmuose, kaip „Baltųjų rūmų šturmas“, „Fokskečeris“ ir „Nevykėliai po priedanga“, papasakojo žurnalui „Alfa man“, kaip sprendė, kaip turėtų atrodyti Channing’o Tatum’o personažas. „Kai vėl pradėjau dirbti su Channingu, praleidome kurį laiką diskutuodami apie personažą, nes filmo tęsinyje pagrindinis filmo veikėjas Mike'as Lane'as nebedirbo striptizo šokėju, o bandė sukurti savo verslą, - sako jis. - Todėl mes sutarėme, kad Channing’ui reikėtų didesnio „rėmo“, kuris atspindėtų ilgas ir sunkias jo personažo darbo ir sunkumų kilnojimo valandas“.

Tačiau Channingas neleido nesuskaičiuojamų valandų sporto klube. Jo žmona, Jenna Dewan, tuo metu kaip tik filmavosi TV šou Vankuveryje, Kanadoje, todėl šeima persikėlė ten. Pora nutarė treniruotis lauke.

„Kai pradėjome kartu treniruotis, Channingas svėrė apie 95 kg. Mes norėjome, kad jis svertų apie 83 kg, - sako Arinas. - Reikėtų pabrėžti, kad dažniausiai su klientais neužsicikliname ant konkretaus skaičiaus. Nenoriu, kad tai taptų tikslu ar apsėdimu, nes viskas, kas turi rūpėti – kaip žmogus atrodo ir jaučiasi, ir kaip ant jo atrodo drabužiai“.

Channingas Tatumas filme "Magiškasis Maikas XXL". Vida Press nuotr.

Jis pridūrė: „Pabrėžiau, kad svarbu kiekvieną dieną paversti aktyvia ir sveika. Tokiu atveju svoris pats savimi pasirūpins“.

Arinas taip pat persikėlė į Vankuverį ir turėjo 10 savaičių, per kurias privalėjo parengti Channingą filmavimams. Jie pradėjo nuo ankstyvų pasivažinėjimų dviračiais, daugiausiai tiesiais keliais. Tačiau vėliau programa buvo paįvairinta kalnuotomis vietovėmis ir tokios trasos vidutiniškai sudarydavo apie 40 km.

Tada – kelios minutės duše, kuklūs užkandžiai – ir Arinas veždavosi Channingą į baseiną.

„Jis nuplaukdavo tokią distanciją, kurios atitikmuo būtų apie 100 ratų namų baseine, arba jame tiesiog mankštindavosi. Mes apsukdavome ratą, tada iššokdavome iš baseino, kad padarytume 25 atsilenkimus arba 25 atsispaudimus“, - pasakoja treneris.

Kiekvieną dieną – kažkas naujo

Po rytinių riebalus deginančių kardio treniruočių Channingas darydavo pertraukas, kad pailsėtų. Jis praleisdavo laiką su savo neseniai sukurta šeima. Per pietus jis darydavo jėgos ir kardio treniruotes. „Treniruotes sudarė svorių kilnojimas, kurio metu buvo koncentruojamasi į vieną kūno dalį, pavyzdžiui, krūtinę, nugarą ar kojas, - sako Arinas. - Svarbiausias dalykas buvo užtikrinti, kad kiekviena treniruotė būtų skirtinga – kiekvieną dieną mes darydavome ką nors naujo ar kitokio, kad ši veikla būtų įdomi“.

O kaip buvo nulipdyti susižavėjimą keliantys pilvo raumenys? „Mes darėme keletą tiesioginių pilvo raumenų pratimų estetiškam vaizdui pasiekti, tačiau Channingui savo six-pack’ą pavyko pasiekti labiau kilnojant svorius ir kardio treniruočių dėka, nes jo pilvo raumenys buvo „įdarbinti“ per kiekvieną sesiją, kad jo torsas išliktų stabilus“, - sako Arinas Babaianas

Kai artėjo filmavimų pradžia, treneris ir aktorius dieną pabaigdavo bėgdami 7-10 km distanciją, kad Channingo kūno riebalų kiekis išliktų žemas.

Channingas Tatumas filme "Magiškasis Maikas XXL". Vida Press nuotr.

Daug daržovių, mažai vaisių

Be sunkaus treniruočių režimo, Channingas taip pat turėjo laikytis griežtos dietos, kad priaugtų raumenų masės. „Mes valgėme labai pavyzdingai, naudojome trintuvą ir darydavome daržovių kokteilius su lapiniais kopūstais, špinatais, salierais, romaninėmis salotomis, ir labai labai nedaug vaisių. Tokį kokteilį Channingas turėjo išgerti kiekvieno valgio metu“, - sako Arinas.

Pusryčius sudarė kiaušiniai, pietums buvo patiekiamas keptas viščiukas ar kalakutas, o vakarienei – keptas viščiukas arba kepsnys su daržovėmis. Dieną aktorius užkandžiaudavo riešutais. „Norėjau, kad Channingas valgytų kas dvi valandas, kad jo kūnas gautų esminių maistinių medžiagų, kurių jam reikėjo treniruotėms, riebalų deginimui ir raumenims“, - priduria treneris.

Svarbu - motyvacija

Rezultatai kalba patys už save. Tačiau pasak Arino, buvo labai svarbu užtikrinti, kad Channingui treniruotės teiktų malonumą ir jis išliktų motyvuotas.

„Treniruojant Channingą procesas turi būti smagus, su trupučiu konkuravimo, todėl aš visada treniravausi kartu. Iš tiesų treniruotės jam neteikė didelio džiaugsmo, todėl viską darydavome kartu, - sako jis. - Tačiau Channingas yra labai susikaupęs ir siekiantis tikslo, todėl kai nori, atiduoda visas savo jėgas“.

Neseniai atliktoje „Alpha Man“ žurnalo apklausoje Channingas Tatumas užėmė pirmąją vietą pagal kūno sudėjimą, kokio norėtų vyrai. Už jį balsavo beveik trečdalis apklaustųjų, išsakydami nuomonę, kad jis – geriausią kūną turinti įžymybė. Tatumas aplenkė Hughą Jackmaną ir Jasoną Stathamą, kurie atsidūrė atitinkamai antrojoje ir trečiojoje vietoje.

Būk kaip Channingas Tatumas

Tam, kad Tatumas pasiektų tobulą kūno sudėjimą, jo treneris Arinas Babaianas liepė jam pradėti rytą nuo ankstyvų kardio treniruočių. Pusvalandį skirk avo pasirinktiems kardio pratimams, o po jų prisėsk prie gausaus, maistinėmis medžiagomis turtingo pusryčių stalo. Taip tavo kūnas greičiau degins riebalus ir greičiau atsiras raumenys.

Kad išdailintų savo figūrą, Tatum’as kiekvieną dieną koncentravosi į vienos raumenų grupės treniruotes kilnodamas svorius, o Babaianas kiekvieną treniruotę padarydavo kiek kitokią, kad jos būtų įdomios.

Tam, kad nenumaldomai artėjant filmavimo dienai būtų paspartintas riebalų nykimas, Tatum’as ir Babaianas kiekvienos dienos pabaigoje nubėgdavo apie 7-10 km.

Treniruotė, pateikta žemiau, yra viena iš kardio treniruočių variantų, kurias Babaianas liepė daryti Tatumui, kad jis padidintų raumenų kiekį ir atsikratytų kūno riebalų.

Daryk šiuos pratimus vieną paskui kito be pertraukų, kol pabaigsi vieną ratą. Tada pailsėk 90-120 sekundžių tarp ratų. Pasistenk padaryti bent penkis tokius ratus: penki šuoliai ant platformos, 10 prisitraukimų, 15 svarsčių pakėlimų, 20 kelių prie alkūnių pritraukimų ir 30 pritūpimų.