Jei ne garsus praėjusio amžiaus septintojo-aštuntojo dešimtmečių amerikietiško futbolo žaidėjas Richardas Marvinas „Dickas“ Butkus, kurio gyslomis teka lietuvių emigrantų kraujas, Sylvesteris Stallone savo pirmąjį keturkojį būtų pavadinęs kitu vardu. Tačiau Dicko Butkaus žaidimas taip įkvėpė dar tik apie kino aktoriaus karjerą svajojantį S.Stallonę, jog šis nė nesvarstė kitų variantų.

Bulmastifas Butkus, išaugęs iki 65 kilogramų svorio, suvaidino reikšmingą rolę S. Stallones gyvenime. Į kino pasaulį bandantis patekti Sylvesteris Stallone negalėjo pasigirti pajamomis – būdavo dienų, kuomet jaunai šeimai teko kelias naktis nakvoti autobusų stotyje, ištirpo pinigai, gauti pardavus žmonos juvelyrinius dirbinius, o sugriebti šiaudo vis nesisekė.

Skaudančia širdimi S. Stallone ryžosi parduoti Butkų. „Pardaviau savo šunį vienam mažam žmogeliui – mes jį vadinome Mažuoju Jimmy. Paprašiau už šunį šimto dolerių, tačiau jis man davė tik pusė sumos“, - net ir dabar, prabėgus beveik keturiasdešimčiai metų, S. Stallone puikiai prisimena šią dramatišką istoriją.

Aktorius prisimena, kad namo jis grįžo verkdamas, tačiau netrukus įvyko tikras stebuklas. Jo scenarijumi, pasakojančiu apie boksininką Rocky Balboa, susidomėjo kino prodiuseriai, pasiūlę iš tiesų įspūdingą sumą. Tačiau S. Stallone siekė išspausti maksimumą – ne tik parduoti scenarijų, bet ir gauti pagrindinį vaidmenį. Nors paprastai Holivude didelių stebuklų nebūna, šį kartą aukštesnės jėgos buvo palankios užsispyrusiam, dar niekam nežinomam Sylvesteriui Stallone.

Iš prodiuserių gavęs avansą S.Stallone nuskubėjo pas Mažąjį Jimmy, kur jo laukė dar vienas, ko gero, net atkaklesnis, mūšis. „Maldavau jo, kad jis grąžintų man šunį. Tačiau jis nė klausyti nenorėjo, sakydamas, kad jo vaikai labai prisirišo prie šuns. Aš tada labai įsiutau – juk buvo praėjusi vos savaitė, kai šuo atsidūrė pas jį. Mes smarkiai susipykome, vos nesusimušėme. Jis grasino mane užmušti – šitas mažas beprotis. Negalėjau įsivelti į muštynes – man tai galėjo blogai baigtis. Iš pradžių pasiūliau jam sumokėti du kartus daugiau nei buvau gavęs iš jo, tačiau Butkų atgavau, sumokėjęs tris tūkstančius dolerių ir Mažąjį Jimmy iškoneveikęs šimtus kartų“, - prisimena S.Stallone.

Būsimajai kino žvaigždei pavyko susigrąžinti Butkų, o netrukus, 1976-aisiais, kino teatrų salės lūžo nuo žiūrovų, besibraunančių į „Rocky“ seansus. Juostoje jie galėjo išvysti ne tik Amerikos popkultūros simboliu akimirksniu tapusį Sylvesterį Stallone, įkūnijusį Rocky Balboa, bet ir jo augintinį Butkų.

Dar kartą Butkus didžiajame ekrane pasirodė 1979-aisiais, kuomet kino teatruose pasirodė juosta „Rocky 2”. Tai tapo paskutiniu jo vaidmeniu – po dvejų metų S.Stallones numylėtinį pakirto širdies smūgis.