Vyrai visuomet tvirtina, jog nesupranta moterų, ir atvirkščiai. Tačiau neseniai atliktas Rusijos auditorijai skirto žurnalo „Men's Health“ apklausa parodė, jog situacija ne tokia jau ir bloga. Žurnalo redakcija į tuos pačius klausimus paprašė atsakyti ir vyrų, ir moteris. Ir štai kokie rezultatai.

1. Tavo partneris tau labiau patinka su apatiniais ar be jų?


- Be jų. (Vyrai: 86 proc., moterys: 85 proc.)

2. Kas geriau – pasižiūrėti filmą ir atsipalaiduoti ar gastroliuoti visą naktį?


- Pasižiūrėti filmą ir atsipalaiduoti. (Vyrai: 93 proc., moterys: 82 proc.)

3. Kas yra svarbiau – raumeningos rankos ar didžiulis penis?


- Raumeningos rankos. (Vyrai: 67 proc., moterys: 67 proc.)

4. Kas geriau – ar būti galantišku džentelmenu ar turėti paslaptingojo ir nepasiekiamojo įvaizdį?


- Būti džentelmenu. (Vyrai: 76 proc., moterys: 70 proc.)

Sprendžiant iš šios apklausos rezultatų, požiūris, jog vyrai yra iš Marso, o moterys iš Veneros, tampa praeitimi. Merginos, kaip pasirodė, neatrodo tokios jau nesuprantamos.

„ Aš manau, kad visumoje vyrai ir moterys gana gerai supranta vieni kitus, - sako Otterbeino universiteto psichologijos profesorius Spenceris Nome'as, - Mus jau nebe taip spaudžia tradicinių lyčių pareigų stereotipas, apsprendžiantis, kas yra moteriška, o kas – vyriška“. Jo žodžiais, istoriškai moterys buvo laikomos sudėtingomis ir paslaptingomis dėl to, kad tiesmukiškumas ir atvirumas tuo metu joms buvo labiau pavojingas nei vyrams.

Taigi, kokios yra išvados?

1. Netikėk interneto kvailių žodžiais.
Patys kvailiausi vyrai dažniausiai garsiausiai rėkia. Tu, ko gero, matei internete kieno nors tvirtinimus, jog moterims reikia tik gigantiškų penių ir vyro turto. Tai visiška nesąmonė, ir tu, ko gero, pats tą supranti. Neklausyk šitų rėksnių – juos, greičiausiai, ką tik metė mergina.

2. Skirtumas tarp jos ir tavęs ne toks jau ir didelis
Mes nežinome moters aistros paslapties tik dėl to, kad jos iš tikrųjų paprasčiausiai nėra. Neegzistuoja joks vienas magiškas būdas atkreipti bet kokios merginos dėmesį. Apklausos rezultatai parodė tau, jog geriausia šia tema per daug negalvoti – štai kas svarbiausia. Beje, tai liečia ir Stepheną Hawkingą. Su juodosiomis skylėmis jis susitvarko, o su moterimis ne? Vyras paprasčiausiai per daug galvoja. Moterys - tokios pat žmogiškosios būtybės kaip ir tu. Tai juk ne kvantinė fizika, o paprasta matematika. Todėl įsiklausyk į savo vidinį balsą, kuris palenkia tave teisinga linkme. Kliaukis instinktais, nustok spręsti galvosūkį apie paslaptį, kuri neegzistuoja.