Visuomenę šokiravo ne tik žinia apie kraupią avariją, laimei, apsiėjusią be žmonių aukų, bet ir tai, kad pirminiais duomenimis avariją sukėlusį „Ferrari“ vairavo vos prieš kelias savaites aštuonioliktąjį gimtadienį pažymėjęs prestižinio Maskvos tarptautinių santykių universiteto auklėtinis, dar neturintis vairuotojų teisių. Sportinį „Ferrari“ jam padovanojo tėvai, tačiau kokį būtent modelį vairavo rezonansinę avariją sukėlęs jaunuolis nėra aišku, mat automobilis visiškai sudegė. Rusijos žiniasklaida spėja, kad šis „žaisliukas“ galėjo kainuoti nuo 70 iki 200 tūkstančių eurų.

„Ferrari“ avarija Maskvoje. Vida Press nuotr.

Pranešama, kad avariją sukėlęs „Ferrari“ lėkė 200 kilometrų per valandą greičiu, kliudė šaligatvio bortą, „pametė“ ratą, išlėkė į priešpriešinę eismo juostą ir čia taranavo „Ford“ ir „Volvo“. Pasak liudininkų, vos tik jaunuolis išsiropštė iš sudaužyto „Ferrari“, šis po kelių sekundžių paskendo liepsnose. Įtariamasis avarijos kaltininkas pasišalino iš įvykio vietos, o po kurio laiko policijos pareigūnai jį užtiko vienoje Maskvos ligoninėje, kur jo palatą saugojo giminaičiai, draugai ir apsaugininkai. Beje, Rusijos žiniasklaida, remdamasi savo šaltiniais, rašo, jog „briliantinio jaunuolio“ apsaugininkai apsilankė ir įvykio vietoje – vos užgesinus degantį „Ferrari“ jie nusuko mašinos numerius.

Įvairios žiniasklaidos priemonės spalvingai aprašė nuotykius, patirtus ligoninėje – vienas televizijos žurnalistas, bandęs prasibrauti į „briliantinio jaunuolio“ palatą, apsaugininkų buvo paguldytas ant grindų, o iš jo telefono buvo ištrinti visi vaizdo įrašai.

Filmavimo grupė kreipėsi į policijos pareigūną, tačiau „briliantinio jaunuolio“ apsaugininkas jį nustūmė, sėdo į numeriu 007 padabintą „Mercedes“ ir išvažiavo iš ligoninės teritorijos, vos nepervažiavęs jį stabdyti mėginusio pareigūno.

Kai kurios žiniasklaidos priemonės pranešė, jog „briliantinis jaunuolis“ yra Tomas Levajevas ir net nusprendė, jog jis gali būti stambaus Izraelio verslininko Levio Levajevo sūnus, tačiau jo atstovai šią informaciją paneigė.