Leidinys „The New York Post“ rašo, jog būrelis madingų, barzdotų hipserių atsidūrė policijos pareigūnų akiratyje – susirinkę įsiamžinti stilingoje fotosesijoje, vyrai virš viduramžius menančios pilies griuvėsių išskleidė vėliavą, kuri patraukė policijos pareigūnų dėmesį.

Netrukus į fotosesijos vietą prisistatė ekipažas, kuris, pabendravęs su barzdočiais ir išaiškinęs, kas gi čia iš tiesų vyksta, šypsodamasis pasišalino.

„Mes fotografavomės, kuomet prie mūsų priėjo du policininkai ir pasakė, jog jie gavo pranešimą, kad apie 30 teroristų mojuoja „Islamo valstybės“ vėliava“, - vėliau savo socialinio tinklo paskyroje įspūdžiais dalijosi vienas barzdočių klubo „The Bearded Villains“ narių. Policininkus informavęs asmuo galėjo hipsterius su teroristais supainioti ne tik dėl barzdų, bet ir klubo vėliavos. Juodame fone sukryžiuoti kardai, žvelgiant iš toli, iš tiesų gali priminti „Islamo valstybės“ vėliavą.

Stilingieji hipsteriai gerokai įsižeidė, jog nors ir per apsirikimą, jie buvo pavadinti teroristais. 2014 metais įkurtas klubas, prisistatantis kaip „elitinė viso pasaulio barzdočių brolija“, nemažai dėmesio skiria filantropinei veiklai.