Apie rastą lėktuvą pranešė vietos gyventojai – jo dalys gulėjo dviejų metrų gylyje. Muziejaus „Stalingrado mūšis“ ekspertas pagal rastas dalis nustatė, kad rastas lėktuvas – tai amerikiečių gamybos naikintuvas „Curtiss P-40 Tomahawk”. Šiuos naikintuvus, kaip ir kitą karinę techniką, amuniciją, drabužius, statybines medžiagas ir maisto atsargas amerikiečiai sovietams teikė pagal lendlizo programą.

Knygos „Didysis Tėvynės karas: lendlizas“ autorius Nikolajus Ryžkovas teigia, kad nuo 1942 iki 1945 metų JAV į Sovietų Sąjungą išsiuntė 2097 lėktuvus „Tomahawk“ ir „Hawk“, kai kurie jų dalyvavo mūšiuose dėl Stalingrado.

Pasak muziejaus „Stalingrado mūšis“ mokslinio bendradarbio Levo Larino, „Tomahawk“ taktines-technines charakteristikas galima apibūdinti kaip vidutines. Amerikiečių naikintuvas galėjo išvystyti iki 586 kilometrų per valandą greitį, o nenutūpdamas galėjo nuskristi 1127 kilometrus. Naikintuvas buvo ginkluotas keturias kulkosvaidžiais: du – 12,7 mm kalibro ir du – 7,62 mm kalibro.

Deja, pagal rastas nuolaužas kol kas neįmanoma nustatyti, kas pilotavo šį lėktuvą. Kol kas žinoma tik tiek, kad amerikietiški naikintuvai priklausė 126-ajam naikintuvų eskadrilės, vadovaujamos Boriso Sidnejevo, pulkui.