„Tankas visiškai paruoštas serijinei gamybai. Tai yra mūsų eksportui skirtų gaminių „headlaineris“ - parodoje „Russia Arms Expo“ mes specialiai „Tagilą“ demonstravome paviljone, kad su juo galėtų susipažinti užsieniečių delegacijos, - pasakojo A.Žaričius. - Neseniai tankas praėjo pilną išbandymų ciklą vienoje arabų šalyje. Vien pagal modelį nė vienas šeichas tankų nepirks – reikia, kad būtų pristatyta kovos mašina, į kurią jis galėtų įlįsti, apsižiūrėti. Mes ir į Peru išsiuntėme testuoti tanką“.

Pasak A.Žaričiaus, parodoje RAE vyko „rimtas prieškontraktinis darbas“, tačiau apie sandorius su užsienio šalimis nepranešama. „Jie neturi griežto karinio biudžeto. Yra karalius, jis turi du sūnus. Sūnui patinka tankas ir jis sako: „Noriu šimtą tokių nupirkti“. Ten jau taip yra“.

T-90CM yra tanko T-90AM, dar vadinamo „Proryv“ („Proveržis“) eksportui skirta versija. Nuo bazinio T-90 modelio jis skiriasi tuo, kad vietoje bokštelio turi kovinį modulį su patobulinta ugnies valdymo sistema, kuri taip pat efektyviai veikia ir dieną, ir naktį. Ugnies jėga, šarvai ir mašinos judrumas yra ženkliai pagerinti.

„Užsakovams iš užsienio kovinis komplektas yra papildytas naujo tipo skeveldriniu sviediniu su nuotoline detonacija, skirtu kovai su tankui grėsme keliančia gyvąja jėga“, - „Tagilo“ privalumus vardijo A.Žaričius.