Panašu, kad įvairiausių modelių „Porsche“ pastarosiomis dienomis tapo antrojo pagal dydį Rusijos didmiesčio nusikaltėlių, vagiančių automobilius, labiausiai pageidaujama mašina, o savotiškas rekordas buvo pasiektas liepos 8-ąją, kuomet buvo nuvaryti net keturi „poršai“.

Iš pradžių didmiesčio policijos pareigūnai gavo vienos komercinės firmos direktoriaus pareiškimą, kuriame nurodoma, jog automobilių vagys viduryje dienos nušvilpė jo „Porsche Cayenne“ - verslininkas nuostolius įvertino 71 384 eurų suma.

Po pusvalandžio buvo pavogtas dar vienas „Porsche Cayenne“. Nukentėjusysis, taip pat verslininkas, nuostolius įvertino 47 589 eurais. 

Trečias „Porsche Cayenne“ buvo pavogtas apie šeštą valandą vakaro, jo savinininkė apskaičiavo, kad patyrė 31 726 eurų nuostolį.

Rekordinę „Porsche“ vagysčių dieną vaikinavo pranešimas, jog vėlyvą vakarą buvo nuvarytas pensininkei priklausęs „Porsche Macan“, kuri savo pavogtą žaisliuką įvertino 55 521 eurų suma.
Agentūros „Autostat Info“ duomenimis, iš viso per pirmuosius 2015 metų penkis mėnesius Rusijoje buvo pavogta 18 tūkstančių transporto priemonių, daugiausia – lengvųjų automobilių. Automobilių vagys labiausiai siautėja didžiausiuose Rusijos miestuose Maskvoje ir Sankt-Peterburge.