Žodį „tobulą“ pažymėjome žvaigždute, nes, pripažinkime, visi esame matę moterų su krūtimis, kurios yra pernelyg tobulos. Remiantis „Amerikos plastikos chirurgų asociacijos“ statistika, daugiau nei 290000 moterų yra pasididinusios šią kūno dalį vien tik 2013 metais – tai reiškia, kad pasaulyje egzistuoja daugybė silikono prikimštų dvynukių, kurios tik ir laukia vaikinų pasvarstymų, ar yra tikros.

Remdamiesi Normanu Rowe, žymaus Niujorko plastikos chirurgo, žiniomis, pateiksime jums naudingų nurodymų, kuriais pasinaudoję galėsite tik žvilgtelėję nuspręsti, ar moters krūtys yra netikros, rašo britų leidinys „Men's Health“.


1. Jos yra per arti viena kitos

Tarp daugelio moterų krūtų yra 5–8 cm tarpas, tačiau implantai šį atstumą labai sumažina. Jeigu atrodo, kad krūtys per vidurį liečiasi, jos tikriausiai bus dirbtinės. „Kai gydytojai įdeda implantus, dažniausiai krūtys labai priartėja viena prie kitos, prie krūtinės vidurio,“ – teigia N. Rowe.


2. Jos yra per aukštai

Dar vienas pastebėjimas – moters krūtys yra per aukštai. Dažniausiai krūtys turėtų būti pažastų lygyje, tačiau prastas plastikos chirurgas gali įdėti implantus taip, kad jos bus virš pažastų linijos, teigia N. Rowe. Lengviau tai pastebėsite, kai matysite moterį, dėvinčią maudymosi kostiumėlį, nes pastorintos liemenėlės taip pat pakelia krūtis. 

3. Jos atrodo kaip melionai

„Įprastas krūtų pavidalas – tai kriaušės ar ašaros forma, tačiau jeigu jos atrodo kaip dideli, apvalūs melionai, tai ženklas, kad yra netikros,“ – teigia N. Rowe. Taip yra todėl, nes tikros krūtys paprastai būna pilnesnės apačioje, o implantai, užpildyti silikonu arba fiziologiniu tirpalu nuo viršaus iki apačios, sukuria tobulai apvalią formą.

4. Gali pastebėti randus

Plastikos chirurgai paprastai naudoja keturis priėjimo prie kūno būdus, norėdami įdėti implantus, ir visi šie būdai palieka randus. Vienas jų – pjūvis ties bamba (ieškok rando 1,3 cm nuo bambos). Kitas – po krūtimi, paliekant du simetriškus randus krūtų apačioje. Trečias – aplink spenelius, tačiau, jeigu nori pamatyti randus, mergina turėtų būti be liemenėlės. Paskutinysis – ties pažastimis, kuris palieka labiausiai pastebimus randus. „Jeigu moteris dėvi maudymosi kostiumėlį ir pakelia rankas aukštyn, ieškok 5 cm randų po jos pažastimis abiejose pusėse,“ – teigia N. Rowe. Beje, pjūvis ties bamba taip pat gali likti po kitų operacijų, pavyzdžiui, apendicito, o pjūvis ties pažastimis atliekamas gana retai, pastebi jis.

5. Gali girdėti žliugsėjimą

Tau gali prireikti bioninių ausų (arba tiesiog tylaus kambario), jei nori tai išgirsti. Fiziologinių tirpalu (tai silikono alternatyva) užpildytos moters krūtys kartais gali skleisti žliugsėjimą primenantį garsą, kai implantai juda į šonus. Taip tikriausiai vyksta dėl to, kad chirurgas užpildo implantus šiems jau esant krūtyse. „Jeigu ne visas implantas yra užpildomas fiziologiniu tirpalu, jis sukuria oro kišenę, kurią galima išgirsti. Tai nėra kažkas, ką gali pastebėti, kai moteris eina gatve, tačiau, be abejonės, gali išgirsti tylioj aplinkoje,“ – sako N. Rowe. Taigi, įsiklausyk.