Paskutinę birželio dieną amerikiečių robotų gamintojai „MegaBots“ populiarioje vaizdelių peržiūros platformoje youtube.com kreipėsi į savo kolegas iš Japonijos „Suidobashi Heavy Industry“. „Mes gaminame robotus, ir jūs gaminate robotus. Ruoškitės mūšiui“, - iššūkį japonams metė amerikiečiai.

„Tai buvo netikėta, tačiau mes nusprendėme iššūkį priimti, - teigė kompanijos „Suidobashi Heavy Industry“ vadovas Kagoro Kurata. - Negalime leisti, kad tokioje kovoje laimėtų kuri nors kita šalis, nes gigantiški robotai – japonų kultūros dalis“.

Dvikova turėtų įvykti metų eigoje, o abi pusės dabar tariasi dėl kvapą gniaužiančio būsimo renginio vietos ir laiko. 

„Suidobashi Heavy Industry“ vadovas Kagoro Kurata ilgus metus dirbo kalviu, vėliau susidomėjo gigantiškų robotų, dažnai rodomų fantastiniuose filmuose, kūrimu ir su savo partneriu, besirūpinančiu programavimu, sukūrė įspūdingų parametrų robotą „Kuratas“ - šis žaisliukas sveria penkias tonas, yra 3,8 metro aukščio ir gali pasiekti 10 kilometrų per valandą greitį. „Kuratas“ pateko ant internetinės prekybos milžinės „Amazon“ prekystalio ir kainuoja solidžią sumelę – 978 tūkstančius JAV dolerių.
„Kuratas“ tiesiog „prifarširuotas“ hidraulinių įrenginių, o taip pat Gatlingo sistemos kulkosvaidžių, galinčių iššauti iki 6 tūkstančių šovinių per minutę. Žinoma, robotas, kurį gali valdyti ir vienas žmogus, šaudo ne tikrais, o dažasvydžio šoviniais. 

Amerikiečių „MegaBots Mark 2” yra puspenkto metro aukščio ir, pasak gamintojų, gali išvystyti net 193 kiometrų per valandą greitį (sunku patikėti, tiesa?). Dviejų žmonių įgulos valdomas robotas yra ginkluotas dažasvydžio patranka, o dar vienu ginklu pamaloninami žiūrovai – iš jo į publiką šaudomi marškinėliai. 

„MegaBots Mark 2” pranoksta „Kuratą“ aukščio ir greičio parametruose, tačiau nusileidžia jam pagal gynybines funkcijas. Tačiau, kaip pažymėjo K.Kurato, „mes nesiruošiame apsimainyti šūviais iš tolimo atstumo, aš ketinu trenkti jų robotui ir išversti jį iš klumpių“.