„Jis nežaidė aršiai, – teigė Toddas Wittelesas, gerai žinomas pokerio žaidėjas, apibūdindamas pirmąjį žaidimą su Bilzerianu tinklapyje (kurio savininkas GQ žiniomis tuomet buvo Antanas Guoga, Australijoje gyvenęs lietuvių verslininkas). – Žaidimo metu niekas nestatė didelių sumų ir jis tiesiog norėjo, kad visi atsipalaiduotų prieš tai padarant jam. Manau, jam labai nepatiko, kad žmonės žiūrėjo į jį kaip į turtingą žuvelę (blogą žaidėją – aut. past.), iš kurio jie galėjo išlošti pinigų. Žaidimas išliko įtemptas ir galiausiai jis atsikėlė ir išėjo.“

Pirmasis Bilzeriano mėginimas laimėti didelį laimikį buvo nuviliantis. Jis įėjo su broliu Adamu ir užbaigė turnyrą būdamas 180 vietoj su 36 000 dolerių laimėjimu.

„Norėjau nusižudyti“, – vėliau sakė jis „All in“ žurnalui. Laimėtojas Joe Cada parsivežė namo 8,5 milijono dolerių. Tačiau turnyro transliuotojai „ESPN“ pastebėjo Bilzeriano charizmą ir skyrė jam daug eterio laiko – taip jis gavo rėmėjų „Victory Poker“ pasiūlymą (dabar jau nebeegzistuojančio kortų žaidėjų tinklapio). Čia jis pirmą kartą pasireiškė viešai. Jis susilažino su savo teisininku iš 400000 dolerių dėl „Drag“ lenktynių. Jis plaukė per aligatorių pilną ežerą vidury nakties. Jis padegė 50 kalibrų kulkosvaidį dykumoje. Be to, jis atmetė vieno „Facebook“ įkūrėjų, kurio neįvardino, pasiūlymą nusiskusti barzdą už 100000 dolerių.

Privačiuose žaidimuose iš grynųjų Bilzerianas tapo žinomas kaip „laisvas ir agresyvus“, kitaip tariant jo statymai buvo dideli ir dažni jo labai turtingų draugų žaidėjų džiaugsmui. Vienu beprotybės metu jis išmetė 2,3 milijono vertės loštukų monetą... ir pralaimėjo.

Danas Bilzerianas. Instagram nuotr.

Netrukus Bilzerianas pradėjo žaisti savo namuose Los Andžele su bilijonieriais ir įžymiais draugais, tarp kurių – filmo „Žmogus voras“ aktorius Tobey Maguire, filmo režisierius Nickas Cassavetesas ir veiksmo filmų žvaigždė Markas Wahlbergas. Jis buvo išrinktas „linksmiausiu pokerio žaidėju“ „Buff“ žurnale 2010 metais. Per vieną kelionę į Kanus jis, manoma, permiegojo su 16 moterų per 12 dienų. Kai „Victory Poker“ uždarė savo veiklą, Bilzerianas perkėlė savo išsišokimus į naujai atidarytą savo socialinių tinklų paskyrą. Neilgai trukus jis pranešė apie savo merginos lytinį organą, gyrėsi, kad tėtis nupirko jam „Bentley“ automobilį Kalėdų proga ir pranešė, kad mėgino išleisti 16000 dolerių per metus kokosų vandeniui. 

Šiandien Bilzerianas gyvena uždarame name Holivude, o jo kaimynai – Leo DiCaprio ir naktinių klubų impresarijus, bilijonieriaus sūnus Samas Nazarianas. Namas turi pažemintą svetainę, 270 laipsnių vaizdą į miestą, baseiną, įrengtą pakalnėje, grynuosius skaičiuojančią mašiną, pokerio stalus ir garažą jo chromuotam „1965 AC Cobra“ automobiliui ir juodai baltus ratlankius turinčiai „Lamborghini Aventador“. Jis gyvena kartu su kate ir dviem ožkom, vardu Dzeusas ir Beatričė. Jos miega ant 700 dolerių vertės kilimėlio lauke.

34 metu pokerio žvaigždė, manoma, turi dar vieną namą La Joloje, paplūdimio miestelyje Meksikoje, kuris panašus į Tony Starko būstinę filme „Geležinis žmogus“. Taip pat jis turi apartamentus Las Vegase esančiuose „Panorama“ daugiaaukščiuose.

Moterims - Bilzarianas išsiskyrė su „Playboy“ mergina Jessa Hinton, kuri sakė reporteriams skėlusi antausį Bilzerianui, kai perskaitė apie narkotikus ir prostitutes privačių kortų žaidimų Holivude metu.

Tuo metu Bilzerianas kartais įkelia žiaurias nuotraukas su moterimis (jis yra pasakęs, kad negražios moterys kenkia jo akims, ir įkėlęs kelių merginų nuotraukas, kurių vieną yra išbraukęs raudonu rašikliu) – kelios netgi yra apkaltinusios jį neapykanta moterims.

Danas Bilzerianas. Instagram nuotr.

Tačiau daugiausiai ginčų kelia jo pinigai. Kai kurie tiki, kad jis turtus susikrovęs žaisdamas pokerį. Kiti nesutinka – jie teigia, kad Bilzerianas išgali žaisti pokerį tik tėvo pinigų dėka, o varžovai jį mato ne tik kaip prastą žaidėją, o kaip žmogų, turintį neišsenkamą pinigų šaltinį.
Interviu metu su Howardu Sternu Bilzerianas paskelbė, kad jis laimėjo apie 100 milijonų dolerių praėjusiais metais žaisdamas pokerį ir teigė turintis 20 darbuotojų, tarp kurių – trys asistentai ir trys virėjai. Bilzerianas, pastebėtina, nesiskelbia esantis tarp geriausių pokerio žaidėjų. Jam tiesiog sekasi privačiuose žaidimuose iš pinigų. Tačiau tik nedaugelis yra tikri jo teigiamų skaičių tikslumu.

„Ar jis turi 100 milijonų dolerių? – klausia Jonathanas Grotensteinas, pokerio žaidėjas, kuris neseniai lankėsi jo namuose Los Andžele. – Ne, nemanau. Jis žaidžia pokerį tikrai iš didelių sumų, tačiau jis nežaidžia su itin dideliais statymais ir tokiais vyrukais kaip Tomas Dwanas ir nevyksta į Makao, kur visą laiką milijono dolerių vertės prizai yra laimimi ir pralaimimi. Manau, kad Danas naudojasi pokeriu kaip įvaizdžio dalimi, kurį jis mėgina sukurti. Taip pat manau, kad yra daugelis žmonių, kurie paskolintų jam privačią jachtą ar leistų išmėginti galingus automobilius.“

GQ negali nustatyti, ar Bilzerianas tikrai turi nuosavą „Gulfstream IV“ ar „Lamborghini“, ar jis iš tiesų nuomoja namus Los Andžele už 35000 dolerių per mėnesį iš Vongo Ngit Liongo, vieno turtingiausių vyrų Singapūre, kaip buvo kalbama internete. Interjero dizaineris, kuris nagrinėjo jo miegamojo nuotrauką, teigia, kad jo baldai yra iš „West Elm“ – parduotuvės, vos brangesnės už „Ikea“. Yra daugybė kitų skeptikų, tarp kurių – paskalų tinklaraštis „The Dirty“, kuris nuolat pašiepia Bilzeriano kaip „įdomiausio „Instagramos“ vyruko“ reputaciją. Šis pseudonimas buvo įkvėptas „Dos Equis“ alaus reklamos. „Dirbtinis Equis“ – štai kaip tinklapyje kreipiamasi į jį.

Nepaneigiama, kad Bilzerianas parodė daug patirties išvystydamas visiškai naują įžymybės tipą, pasižymintį nihilistiniu ir humoristiniu požiūriu, linkusį įžeidinėti.

Dažnai, beje, jis atrodo siunčiantis savo paties žinutę ir tuo pačiu metu džiaugiasi ja. „Nors šis naujas laikrodis man nepritrauks merginų, – pranešė jis savo paskyroje prieš mėnesį kartu įdėdamas nuotrauką su 800000 dolerių vertės „Richard Mille“ laikrodžiu, – jis leidžia man jaustis geriau dėl vaikystėje patirtos nepriežiūros.“ Kiek vėliau jis sukūrė savo paties areštą ir dingo kelioms valandoms... tik tam, kad vėl atsirastų su filmuota medžiaga, kurioje matome jį patį gaminantį spurgas policijos automobilyje rėkiant sirenoms su viskio buteliu rankoje.

Bilzeriano talentas apskaičiuotoms rizikoms taip pat yra svarstytinas. Pavyzdžiui, kai jis investavo į Marko Wahlbergo karinį filmą „Išlikęs gyvas“, buvo sutarta, kad jis galės pasirodyti ekrane aštuonias minutes ir tarti 80 žodžių dialoge. Kai jo vaidmuo buvo beveik visas iškirptas, jis iškėlė bylą ir paviešino kontraktą, kuris atrodė panašesnis į asmeninės naudos siekimą nei į holivudinį sandėrį. Galiausiai, iškėlęs šią bylą į viešumą, ją metė, teigdamas, kad filmas buvo toks sėkmingas, kad jis net nebenorėjo atgauti pinigų – jis jau buvo spėjęs iš šio skandalo pasipelnyti 1,5 milijono dolerių. Panašus buvo jo sprendimas 20 procentų pakelti 10000 dolerių pirkimą pokerio žvaigždei Jay Farberiui 2013 metų Pasaulio pokerio serijų metu. Kai Farberis laimėjo 5 milijonus dolerių, Bilzerianas galėjo reikalauti 1 milijono dolerių dalies. Dar daugiau: jis sėdėjo priekinėje eilėje, o jam barzdą glostė modelis tiesioginės transliacijos metu.

Danas Bilzerianas. Instagram nuotr.

Pastaruoju metu Bilzerianas pakeitė savo viešųjų ryšių atstovą nauju. Tyliai save apibūdino „Twitter“ paskyroje „šikniumi“. Paaukojo labdarai. Ir tapo nebūdingai droviu, kai į jį kreipėsi GQ. Ar tai gal reikšti, kad „Instagramo“ karalius trokšta būti garbingu? Ar tai sugriaus žavesį, kurį jis taip stropiai kūrė mėnesių mėnesius?

Bilzerianas kaip ir pateikė atsakymą į šiuos klausimus, atsakydamas į paties paviešintą trumpąją žinutę, gautą nuo savo socialinio tinklapio paskyros vadybininko Grego Baroto, kuris skundėsi, kad vieno iš jo klientų tragiškas elgesys nėra naudingas kuriamam įvaizdžiui ir gali ateityje atbaidyti rėmėjus. „Ką gi, – parašė Bilzerianas, o po to pridėjo savo paties nuotrauką, kurioje jis sėdi geltonoje pripučiamoje valtyje ir yra nešamas sausakimšame naktiniame klube kartu su nuoga moterimi, dėvinčia blizgančius aukštakulnius. – Gerai yra tai, kad esu turtingas ir man tai nerūpi.“

Danas Bilzerianas. Instagram nuotr.