Australas pasiuntė kamuolį į krepšį iš 126,5 metro aukščio, pagerino rekordą ir pateks į Guinesso rekordų knygą.

Triukas buvo atliktas Tasmanijos saloje (240 kilometrų nuo Australijos), Gordono upės užtvankoje. Būtent nuo šios gigantiškos užvankos viršaus Brettas Standordas ir paleido kamuolį į apačioje sukonstruotą krepšio stovą. Kelios sekundės – ir kamuolys perskrodė tinklelį! Tiesa, nepranešama, kiek metimų atliko Brettas Stanfordas, kol pagaliau įsūdė kamuolį į krepšį.


„How Ridiculous“ įmesti kamuolį į krepšį nuo Gordono upės užvankos svajojo jau nuo 2010 metų, ir štai, praėjus penkeriems metams, ši svajonė išsipildė.

Ankstesnis rekordas priklausė kitam „How Ridiculous“ nariui Kyle'ui Nebelui, kuris 2013 metais kamuolį į krepšį pasiuntė iš 91 metrų aukščio Roterdamo „Euromast“ bokšto. Tada sėkmingu tapo 63-ias bandymas.


Šešerius metus gyvuojanti krepšinio triukų komanda jau planuoja naujus bandymus. Australai bandys įmesti kamuolį nuo ant Dubajaus viešbučio „Burj Al Arab“ stogo esančio straigtasparnių nusileidimo aikštelės (210 metrų aukštis), o vėliau galbūt šturmuos ir aukščiausią pasaulio pastatą – tame pačiame Dubajuje esantį dangoraižį „Burj Khalifa“ (viršutinis aukštas yra 828 metrų aukštyje).