Ko gero, beveik kiekvienas vyras bent kartą savo gyvenime yra avėjęs kroksus. Nesvarbu, ar tai būtų originalus daug kainuojantis gaminys, ar pigus padirbinys, kuris vizualiai beveik niekuo nesiskiria, bet juos ant savo pėdų užsidėję buvo beveik visi.

Tame visiškai nieko blogo nėra, kadangi šis apavas tikrai yra labai patogus ir lengvas ir puikiai pritaikytas tam tikroms situacijoms. Problema yra ta, kad labai dažnai jie avimi visiškai ne laiku ir ne vietoje.

Jie tikrai puikiai tiks kapstantis kur nors sode, ar darže. Taip pat pravers žvejybos metu, plaukiant baidarėmis su darbo kolegomis ar draugais. Kitaip tariant - ten, kur žemės, žolė, ar vanduo.

„Crocs“ batai - populiarūs, bet ne visur tinkami. AP/Scanpix nuotr.

Pagrindinė kroksų problema yra ta, kad yra netinkamai pasirenkama aplinka, kurioje jie yra avimi. Dažnai kur nors mieste matoma šortų ir „Crocs“ kombinacija yra didelis tiek stiliaus, tiek paskirties nesusipratimas. Prasčiau už tai gali atrodyti tik „Crocs“ avimi su kojinėmis. Na, jei jau avite batus, kurie yra su skylėmis ir skirti tam, kad neprakaituotų koja, tai kam tada reikia mūvėti kojines? Ta pati logika galioja ir šlepetėms, basutėms, ar bet kuriam kitam apavui, kuris yra su skylėmis.

Na, sakysite jūs, „Crocs“ gi gamina ir į batus panašų apavą, tai negi ir jis nėra tinkamas pasivaikščiojimui mieste? Žinoma, plėsdamas savo asortimentą, šis prekinis ženklas pradėjo pardavinėti sportinius batelius, botus ir net žieminius batus. Bet jie neatrodo gražiai ir tiesiog šaukte šaukia, kad tai yra „kroksai“. Be to, kur nors ant jų šono dar ir užrašą rasite, kad tikrai nesupainiotumėt jų su kažkuo kitu. Nors to padaryti, ko gero, nelabai įmanoma.

Jeigu jau norite nusipirkti batus, tuomet gal geriau ir pirkite tikrus batus. Parduotuvėse Lietuvoje ir internete jų tikrai yra, o pasirinkimas toks, kad tikrai pavyks surasti kažką kas patiks.

Taigi, kai kitą kartą nuspręsite kažkur išeiti, palikite savo „kroksus“ namie (kad nebūtų pagundos, juos apskritai galite palikti kur nors sode, kaime ar garaže) ir apsiaukite normalius batus. Juk prie šortų puikiai tiks ir balti sportiniai bateliai, ir įsispiriami mokasinai ar loafer batai, o kroksai geriau tegul lieka tuo apavu, kurį avėsite kažkur, kur yra žemės, žolės ar vandens.

Populiarėjančio mados apžvalgininko Algirdo Griciaus mintis galite sekti jo bloge.