Vyriškos kelnaitės reikalauja gerokai daugiau dėmesio nei dažnas joms skiriame. Ir yra penkios pagrindinės klaidos, kurias, deja, darome nuolat.

Užsimauname jas dar vieną kartelį

Vis pamirštate mamos patarimą nemūvėti nešvarių apatinių? Štai jums truputėlis įdomios statistikos: anot amerikiečio daktaro Filipo Tierno, Niujorko universiteto mokslininko ir klinikinės mikrobiologijos specialisto, neskalbtose trumpikėse yra nuo vienos dešimtosios iki viso gramo fekalijų.

Taigi nuoširdus patarimas: vieną kartą užsimovę apatinius, išskalbkite juos karštame – 60 ar 70 laipsnių temperatūros vandenyje.

Netinkamai juos džioviname

Jeigu tam tikslui naudojate džiovyklę, jos karštis ištampo elastingą trumpikių audinį ir ilgainiui apatiniai pasidaro per laisvi, apsmunka.

Kelnaites džiovinkite naudodami vėsų arba delikatų ciklą – nereikia to karščio, patausokite audinį.

Perkame ne tos spalvos

Ant bet kokių baltų drabužių dėmės pasimato labai greitai ir būna labai ryškios, apatiniai irgi nėra išimtis. Kelnaites vertėtų rinktis tamsesnių spalvų: mėlynos, pilkos, juodos. Tokios ne taip greitai nusiskalbia ir išblunka, taigi nereikės dažnai pirkti.

Perkame jas baltas ir trikampes

Tokios kelnaitės jau beviltiškai išėjusios iš mados – tai tragiška atgyvena. Išbandykite maišyto audinio su medvilne šortus: tikrai bus tokie pat jaukūs, prigludę, malonūs, patogūs, ir vaizdas bus nepalyginti geresnis.

Beje, apie spalvas. Jeigu nedrąsu, yra didžiulis neutralių spalvų pasirinkimas.

Nekreipiame dėmesio į audinį

Prieš nusigriebdami parduotuvėje šešių trumpikių pakuotę, užmeskite akį, kas ant jos rašoma. Ir ypač toje eilutėje apie audinio sudėtį.

Paprastos medvilnės apatiniai lengvi, leidžia odai kvėpuoti. Jie idealiai tinka dėvėti laisvalaikiu ir kasdien.

Mikropluošto apatiniai sugeria drėgmę ir neleidžia jai kontaktuoti su oda. Tokios kelnaitės bus nepakeičiamos karštomis vasaros dienomis, per treniruotes sporto klube arba tiesiog jei esate linkę gausiau prakaituoti.

Nesusigundykite spandeksu. Jis, skirtingai nei mikropluoštas, tik sugeria drėgmę, taigi jūs ir toliau ją jaučiate. Galimos to pasekmės – infekcijos ir labai nemalonus kvapas.