Reabilitacijos centro „Gemma“ fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas Romanas Machninas savo praktikoje dažniau susiduria su aukštakulnių padaryta žala, bet pastebi ir estetinę naudą, rašoma pranešime spaudai.

„Neabejotina, dailesnio kūno iliuzija, elegantiška eisena ir patrauklumas priešingai lyčiai – sunkiai nusveriami argumentai“, – šypsosi medikas. Tačiau primena, kad optimaliausias pakulnės aukštis kasdienai – 2–5 centimetrai. Tik su tokia avalyne pėda normaliai gali atlikti savo darbą.

Aukštesnė pakulnė per ilgą laiką gali padidinti osteoartrito riziką, pradedant netaisyklinga eisena ir nugaros problemomis ir baigiant Achilo sausgyslės pažeidimais. Gydytojui teko konsultuoti pacientes, kurioms dėl nuolatinio aukštakulnių avėjimo sutrumpėjo Achilo sausgyslė, o apsiavusios lygiapadžius batus jos jautė stiprų skausmą ir sunkiai laikė pusiausvyrą.

Gydytojo R. Machnino patarimai moterims, negalinčioms įsivaizduoti gyvenimo be aukštakulnių:

Pasirinkite tinkamo dydžio avalynę.

Stenkitės ilgai nestovėti su aukštakulniais.

Po ilgos dienos ant aukštakulnių pasistenkite ištempti raumenis.

Rinkitės avalynę, turinčią iki 5 cm kulniukus.

Aukštakulnių „nosis“ neturėtų spausti pirštų.

Neavėkite aukštakulnių po treniruočių.

Nepamirškite, kad prie aukštakulnių puikiai dera šypsena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)