Abi nagų modeliavimo bei dizaino meistrės tikina, kad šią žiemą madingos tamsios ir sodrios spalvos: juoda, raudona, vyno, tačiau vis populiaresni tampa ir pilki atspalviai.

Nagų modeliavimo specialistė A. Amboltaitė tikina, kad nagų lakavimo tendencijos glaudžiai susijusios su metų laikais, sezoniškumu.

„Šią žiemą populiarios sodrios bei tamsios spalvos. Artėjant pavasariui madingi taps įvairūs žalios, mėlynos, rudos ir pilkos spalvų atspalviai, kalbame apie subtilius šių spalvų tonus: sodri žalia, samanų, prislopinta švelni žalia, tamsi prislopinta mėlyna, mėlynai pilka, garstyčių atspalvis, nude atspalviai ir sodresnės rudos tonai bei įvairūs pilkos spalvos tonai – nuo asfalto pilkumo iki balkšvai pilkos. Naujos spalvos tampa vis įdomesnės, vis mažiau „grynų“ spalvų, tad kartais sunku tiksliai įvardyti, ar pavyzdžiui, spalva labiau pilka ar mėlyna.

Nagų dekoravimas išlieka vis dar populiarus. Parduotuvėse vis dažniau pastebime blizgančių drabužių, taip pat nagų industrijoje padidėjo priemonių, suteikiančių spindesio efektą, asortimentas. Viena iš nagų dekoravimo naujienų ateinantį sezoną yra nagų juveryrika, kai norint sukurti prabangių nagų įspūdį, nagai dekoruojami lyg būtų išpuošti papuošalais. Tai yra patobulinta „skystų akmenų“ technika“, – sako A. Amboltaitė.

Abi meistrės tikina, kad vis dar labai populiarus yra „ombre“ lakavimas, kai nagų galiukai nušviesėja.

„Populiariausias – nude ar rožinės spalvos pagrindas bei baltos spalvos nago galiukas. Ypatingai madingi metalo, veidrodiniai nagų lako atspalviai, kurie sukuriami specialių pigmentų pagalba ir leidžia išsiskirti iš minios, galima rinktis iš daugybės atspalvių – aukso, sidabro, mėlynų ir kt. Kuo daugiau švytėjimo, tuo madingiau!“, – sako G. Bitinaitė.

Kokios formos nagai bus madingiausi?

„Madingiausia nagų forma – ilgas, siaurėjantis kvadratas. „Instagram“ ši nagų forma – tikra karalienė. Kalbant apie kasdienybę, trumpas, užapvalintas kvadratas, metų metus neužleidžiantis savo vietos kitoms nagų formoms – gražu, tvarkinga, patogu“, – pataria Greta.

Kuo skiriasi geliniai nagai ir gelinis lakavimas?

Meistrės tikina, kad dažnai moterys klausia apie gelinį lakavimą ir gelinius nagus pačios nesuprasdamos, kuo tai skiriasi.

„Geliniai nagai arba kitaip – priauginti geliniai nagai, tikrai nėra tokie populiarūs, kadangi šiuo metu klientės renkasi natūralumą. Mūsų kasdienybėje daug dirbtinumo – priauginti plaukai, blakstienos, permanentinis makiažas, todėl ilgi, priauginti nagai moteriai grožio neprideda, siūlyčiau rinktis – natūralius, trumpus ir tvarkingus nagus, dengtus nagų laku arba ilgalaikiu geliniu laku.

Pažiūrėkite į žinomas, gerbiamas moteris, neretai laikomas grožio etalonais, tarkime, Kate Middleton. Ar įsivaizduojate ją su ilgais geliniais nagais? Ne“, – sako G. Bitinaitė.
Greta Bitinaitė

Ar gelinis lakavimas kenkia nagams?

Pasak manikiūro specialisčių, tinkamai ir kokybiškai atliktas gelinis lakavimas nekenkia nagams.

„Dizainams atlikti naudojami ne tik geliniai lakai, bet ir geliniai dažai, akriliniai dažai, įvairūs lipdukai, folijos ir kitos priemonės, priklausomai nuo pasirinktos technikos ir kokį efektą norime gauti.

Geliniai lakai vis dar yra labai populiarūs, tačiau vis dažniau moterys bando šią procedūrą darytis namuose. Manikiūro paslaugos brangsta, tad merginos vis dažniau susigundo pigiomis kinietiškomis priemonėmis taip bandydamos sutaupyti savo sveikatos sąskaita. Jei jau nusprendėte pačios tvarkytis nagus, patarčiau pasirinkti tinkamas priemones, kad negadintumėte savo nagų.

Profesionalių priemonių gamintojai yra sukūrę atskiras produktų linijas klientėms, kurios pačios lakuojasi geliniu laku nagus namuose. Tokie produktai dažniausiai yra dar minkštesnės cheminės sudėties, laikosi iki dviejų savaičių bei lengviau pašalinami.

Įprastai gelinis lakas nuimamas visų pirma aštresne dilde pašiaušiant laką, tuomet sudrėkiname vatos tamponėlį specialiu skysčiu, dedame ant nago ir pabaigoje apspaudžiame folija ir antpirščiu, kad skystis neišgaruotų. Palaikome apie 10 min. ir su apelsinmedžio mentele pašaliname nuo nago plokštelės lako likučius“, – paaiškino A. Amboltaitė.

Ar reikia daryti pertraukas tarp procedūrų ir leisti nagams atsigauti, ar ne?

Meistrė A. Amboltaitė tikina, kad kategoriško atsakymo į šį klausimą nėra, nes nėra vienos nuomonės.

„Blogėjant nagų būklei, patartina atkreipti dėmesį į jūsų pasirinkto meistro darbą, ar naudojamos profesionalios priemonės, ar nagas nėra per daug nušlifuojamas, o galbūt pati klientė mėgsta „palupinėti“ gelinį laką, kartu nuplėšdama ir savo nago posluoksius? Tad visuomet reikia stebėti savo nagus ir jeigu nagų būklė prastėja, stenkitės išsiaiškinti to priežastis su savo manikiūrininke, arba jei lakuojate nagus namuose, galbūt vertėtų to nebedaryti.

Natūralius nagus galime stiprinti įvairiais būdais. Žinomiausias būdas yra naudoti stipriklį, kuris yra tiesiog tepamas kaip nagų lakas, dar galime maitinti odeles ir stiprinti nagus aliejukais, kurių sudėtyje yra alyvuogių, simondsijų, avokado, vaisių aliejai. Nagams labai naudinga vitaminai A ir E, kalcis“, – pataria Aurelija.

Kas bus madinga vasarą, kokios nagų lakavimo tendencijos ateina?

„Galima pastebėti, kad 2017 metų vasarą bus madingos ryškios spalvos: rožinė, geltona, violetinė, ypatingai žali atspalviai, kurie karaliauja 2017 metų drabužių kolekcijose.Taip pat, gėlių motyvai, kurie puošia sukneles, švarkelius, sijonus puoš ir nagus, manau, tai bus – must have (iš anglų k. – privalomas turėti) manikiūras“, – įsitikinusi G. Bitinaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)