„Tik likus keliams mėnesiams iki kolekcijos pristatymo susigaudžiau, kad tai yra mano jubiliejinė kolekcija. 10 metų praėjo nuo tada, kai Dailės akademijoje baigiau magistro studijas, tad galima sakyti, kad 10 metų kuriu kaip profesionalė.

Sukurti šią kolekciją mane įkvėpė mano senelių nuotraukų albumai. Vaikystėje labai mėgdavau juos vartyti. Tai buvo mano vienas mėgstamiausių užsiėmimų.

Kuriant kolekciją galvoje sukosi tie prisiminimai apie nuotraukose matytas pokario laikotarpio moteris. Tos moterys – gražios, tyros, tikros ikonos. Tuo laikotarpiu moterys rengdavosi labai moteriškai, elegantiškai. Kiekvienas šios kolekcijos drabužis man yra kaip istorija“, – sakė I. Dovydėnaitė.

Šį kartą dizainerė pristatys ir šį tą naujo bei netikėto – vaikiškų drabužių linija.

„Idėja ją sukurti kilo taip pat iš mano vaikystės prisiminimų. Beveik visi mano vaikystės rūbai buvo megzti, nes mama labai mėgdavo megzti. Atsimenu, kad, kai pradėjau lankyti mokyklą, nepavyko gauti uniformos, tad vienintelė mokykloje vaikščiojau su megztu kostiumėliu. Šioje kolekcijoje aš tarsi prikėliau tą savo vaikystės kostiumą, dėl kurio sulaukdavau tiek daug dėmesio“, – juokiasi I. Dovydėnaitė.

Kolekcijos spalvos – tokios, kokias dizainerė prisimena iš senų nuotraukų: juoda, balta, pilka, rusva, ruda. Jos atspindi ne niūrias nuotaikas, o trapią praeitį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)