Ir kaip gi gali neklausyti moters, kuri turi didžiulę patirtį mados industrijoje, bendradarbiavo su „Nina Ricci“ mados namais, kuriems vėliau ir vadovo…

Taigi, dalinuosi teorinėmis žiniomis iš jos elegancijos gido su jumis.

Teorija, pritaikyta praktikoje, – nuostabi Tu, vienintelė ir nepakartojama Moteris…

Akiniai

Teorija: Akinius reikia rinktis pagal veido formą ir vienintelis būdas išsirinkti sau tinkamus akinius – tai juos matuotis vienas po kito, nebijoti save apžiūrėti veidrodyje su akiniais iš priekio ir profiliu.

Praktika: Labai dažnai žmonės renkasi akinius, kuriuose ant rėmų yra blizgučiai ar kokie kiti papuošimai, užrašai ar net brangakmeniai. Mados guru Geneviève Antoine Dariaux rekomenduoja atsisakyti tokių akinių su papuošimais, nes jie atrodo pigiai ir tikrai nepuošia moters.

Apatinis trikotažas

Teorija: Pluoštai, tokie kaip lykra ar nailonas, puikiai prilaiko moters apvalumus. Moters apatinis trikotažas turi derėti tarpusavyje. Baltą spalvą rekomenduojama rinktis vasarai. Visgi, jei pasirinkote dėvėti ryškiaspalvius apatinius, reikia nepamiršti juos dėvėti tik po juodos ar kitos tamsios spalvos drabužiais.

Praktika: Labai dažnai moterys dėvi juodą liemenėlę ir baltas kelnaites (arba atvirkščiai) – tai, anot mados guru Geneviève Antoine Dariaux, yra tikras apsileidimas. Tad, mielos moterys, nemaišykite savo apatinio trikotažo spalvų – derinkite. Juk niekada negali žinoti, kuomet vyras ims nurenginėti ne tik akimis, bet ir rankomis…

Auskarai

Teorija: Netinkamai parinkti auskarai moteris ne tik kad nepuošia, bet gali ją priversti atrodyti vulgariai. Verta atsiminti ir paisyti šių kelių taisyklių. Pirma, kabantys auskarai dažniausiai atrodo puošniai, tad turėtų būti segami vakare, ne dieną. Antra, gryno aukso auskarai retai kada atrodo elegantiškai prie vakarinės suknelės. Trečia, jei segite masyvius karolius ant kaklo, auskarų atsisakykite išvis.

Praktika: Ilgą laiką madoje buvo auskarai – „rynkės“ ir su amžiumi, atrodo, jos vis didėjo. Pavyzdžiui, mažoms mergaitėms segdavo mažas „rynkes“, o paauglės mėgdavo įsisegti į ausis dideles „rynkes“. Gerai, jog ši mada jau baigėsi ir dabar dauguma moterų auskarus pasirenka tinkamai. Jos supranta, kad ilgi kabantys auskarai plonina veidą, o štai auskarai „taškeliai“ praplatina ilgą ir ploną veidą.

Batai

Teorija: Kiekviena moteris savo batų spintoje turi daugybę batų, tačiau renkantis batus vertėtų atsiminti, kad jie turi papildyti drabužių derinį, o ne tapti pagrindiniu akcentu, į kurį kryps ne vieno praeivio žvilgsnis. Priešingai, batai, kurie krenta į akis, yra neelegantiški. Reikia vengti aukštakulnių, kurie yra pernelyg aukštu kulniuku: jie iškraipo siluetą, išbalansuoja laikyseną, juos avėdama atrodote vulgariai. Idealiausia yra rinktis batelius su 5-6 cm kulniuku.

Praktika: Kaip rodo šių dienų mados, tiek gatvėje, tiek ant podiumo, yra mėgstami aukštakulniai su kiek aukštesniais nei 5-6 cm kulniuku. Ir išties panelės ar moterys, kurios pasirenka avėti tokius aukštakulnius, ne tik vargina savo kojas, bet dažnai atrodo juokingai, nes vos paeina. Be to, madingi tapo ir aukšti bateliai su platforma, kurie, anot mados guru Geneviève Antoine Dariaux, sukuria nerangios eisenos įspūdį. Taigi, Mielosios, saugodamos savo kojas – avėdamos žemesniu kulniuku aukštakulnius, jūs ne tik atrodysite elegantiškiau, bet ir seksualiau.

Fotografija

Teorija: Šiais, išmaniųjų technologijų laikais, kuomet fotografavimas tapo viena iš dažniausių pramogų ar net būtinybių pasauliui parodyti save, yra tiesiog būtina mokėti fotografuoti kitus ir, žinoma, pačiai mokėti pozuoti. Taigi, ar žinojote, kad jeigu nesugalvojate, kur dėti rankas, vos tik fotoaparato objektyvas netikėtai atsisuka į jus, geriau jas paslėpkite už nugaros, bet jokiais būdais neįremkite į klubus. O štai paplūdimyje nuotraukos gausis daug gražesnės tuomet, kai pasisuksite profiliu, alkūne ir klubu remdamiesi į pagrindą.

Praktika: Tiesa ta, kad labai dažnai mes nuotraukose bandome šypsotis itin plačiai, tačiau, kaip sako mados guru Geneviève Antoine Dariaux, nuotraukose šypsena ne visoms tinka. Anot jos, visada šypsotis fotografui gali tik labai jaunos panelės, kitu atveju – mimikos raukšlės aplink lūpas gali sukurti pavargusios moters įspūdį. Ir dar, kaip dažnai mes pamirštame fotografuojantis lauke nusiimti akinius? Po to sielojamės dėl prastos foto nuotraukos. Anot mados guru, lauke fotografuojantis visuomet reikia nusiimti akinius nuo saulės, bet niekada nežiūrėti tiesiai į saulę.

Svarbus ne tik išorinis, bet ir vidinis grožis

Anglų rašytojas Henris Fyldingas (Henrie Fielding) yra sakęs: „Tikrai elegantišką skonį paprastai lydi nepaprasta širdis“. Tad, Mielosios skaitytojos, nepamirškite rūpintis ne tik savo išoriniu stiliumi, bet puoselėkite ir vidinį. Juk velniškai teisus buvo Prancūzų rašytojo Antuano de Sent Egziuperi sukurtas personažas – Mažasis princas, sakydamas, kad „Matyti galima tik širdimi. Tai, kas svarbiausia, nematoma akimis“.