Besigrožint atliktu makiažu, pasinaudojame proga, pakamantinėti dvi grožio specialistes apie jų naujausius atradimus, ritualus, paslaptis. Mielosios skaitytojos, sužinokite naujų dalykų, spindėkite ir žydėkite kartu su 2016-ųjų vasara.

Portreto štrichai – Rolana Kuprytė

Londone gyvena 6 metus.
„Dior“ kompanijoje, spalvų stiliste, dirba 4 metus.
Moko klientes dažytis, supažindina su naujausiomis tendencijomis, veda seminarus.

Kuo jus žavi „Dior“ produktai?

– Dirbti su „Dior“ produktais man patinka, nes makiažai išeina labiau gaivūs ir nekeičiantys žmonių veidų, o labiau paryškinantys. Tam ir yra makiažas – paryškinti, tai, kas gražu, o ne pridažyti ir užmaskuoti grožį.

Negalinčioms sau leisti prabangios kosmetikos, ką rinktis iš pigių priemonių patartumėte?

– Tikrai nėra būtina dažytis tik su prabangia kosmetika. Rekomenduoju „Urban Decay“, „Illamasqua“, NYX.

Ar tiesa, kad tamsūs akių šešėliai ir ryškus makiažas moteriai priduoda amžiaus?

– Visiškai tiesa! Todėl labai dažnai renkuosi gaivius makiažų įvaizdžius.

Patarkite, kaip pasidažyti, kad atrodytum, jog nelietei veido dekoratyvia kosmetika?

– Vienas iš svarbiausių dalykų – turėti tinkamas odos priežiūros priemones. Ir jeigu yra galimybė (oda nėra problematiška), naudoti labai lengvą skystą pudrą ir gaivius skaistalus. Lūpų dažus pakeisti lūpų balzamu.

Kaip nepasiklysti šiandieninėje kosmetikos pramonėje ir neprisipirkti to, kas galbūt yra tik „plėšimas“ pinigų?

– Kiekviena dama yra skirtinga, todėl patarčiau kreiptis į vizažistę asmeniškai, kad pakonsultuotų apie įvaizdį, kuris yra tinkamas tik jai, kokią kosmetiką reikėtų rinktis. Bet vienas iš mano pagrindinių patarimų: nepirkite, kad tik pirkti. Dažnai tenka sutikti moterį, kuri turi daug dažų, bet nežino, ką su jais daryti.

Pagrindinės šios vasaros makiažo tendencijos.

– Šių dienų tendencija yra gaivūs makiažai. Švari, prižiūrėta oda, kuo mažiau skystos pudros, kreminiai skaistalai, gaivūs atspalviai akims.

Kas yra atgyvena, kokių makiažo priemonių (ar įpročių) patartumėte atsikratyti?

– Blogiausias įprotis yra drėgnos servetėlės, kuriomis moterys valosi makiažą. Reikėtų naudoti makiažo valiklį, nes jis daug geriau išvalo odą.

Atgyvena – baltas šešėlis prie antakių.

Portreto štrichai – Olivija Plekavičiūtė

Londone gyvena 4 metus.
Baigė Londono mados koledžą (London College of Fashion).
Kuria savo vardo mados blogą.
Dirba stiliste (su privačiais klientais daugiausiai).

Kaip nepasiklysti šiandieninėje kosmetikos pramonėje? Pagal kokius kriterijus jūs renkatės dekoratyvinės kosmetikos priemones?

– Esu išmėginusi daug įvairių produktų ir atsirinkusi, tai, kas man labiausiai tinka ir patinka, dažniausiai tiems produktams esu ištikima. Esu įsitikinusi, kad daugiausiai dėmesio reikia skirti makiažo pagrindui, kuris turi būti kokybiškas, kad oda galėtų kvėpuoti ir ne tik atrodytų, bet ir būtų sveika. O visos kitos priemonės nedaro tokios didelės įtakos.

Kaip išsirinkti kokybišką makiažo pagrindą?

– Ant rankos užtepti mažą pudros kiekį ir paskirstyti taip, lyg ant veido, tuomet sušlapinti ranką ir žiūrėti, ar vandens lašeliai lieka ant pudros ar įsigeria truputėlį įtrynus. Jei įsigeria, tuomet ši pudra leis odai kvėpuoti. Jei lieka ant paviršiaus, rinkitės kitą pudrą, kadangi ši neleis odai kvėpuoti ir kimš poras.

Kokią kreminę pudrą naudojate jūs?

– „Jane Iredale Glow Time“ mineralinę pudrą, kadangi ji neleidžia kauptis bakterijomis ir esu rami, kad išbūsiu su tuo pačiu sluoksniu visą dieną. Taip pat yra didelis pliusas, kad kreminė pudra turi SPF 25 apsaugą. Vakarėliams ar renginiams naudoju stipresnio pagrindo pudrą, tai – „Estee Lauder Double Wear“, kuri suteikia itin matinį efektą. Mes su draugėmis juokiamės, kad šis pagrindas yra lyg tinkas, laikysis, tiek, kiek tik reikės.

Didžiausias šių metų makiažo atradimas?

– Esu labai patenkinta „Smashbox Countour Palette“, trijų spalvų biria pudra. Pabandžiusios suteikti kontūrus veidui mes, merginos, nebegalime sustoti ir tam šis produktas yra idealus! Šią birią pudrą naudoju kasdien gaivinti veidą, dažniausiai be jokio makiažo pagrindo. Atrodo natūraliai ir išlieka ilgai! Labai rekomenduoju.

Jeigu negalėtumėte sau leisti prabangios kosmetikos produktų, kokių firmų ir kokius produktus rinktumėtės?

– Mano kosmetikos dėžutėje gausu įvairių kompanijų produktų, nuo itin nebrangių iki žinomų kompanijų vardų. Atsižvelgiu į kompanijos vardą, bet esu tikra, kad makiažo rezultatas priklauso nuo to, kaip naudoji produktus.

Pavyzdžiui, visai neseniai laksčiau po miestą ir buvau be makiažo, o netikėtai teko eiti į susitikimą ir užbėgau į „Kiko“ nusipirkti blakstienų tušo. Ir ką jūs manote? Nuo to laiko – tai mano mėgstamiausias tušas – „Eyes of Love“! Taip pat naudoju „Kiko“ lūpų pieštukus, kadangi ši kompanija siūlo didelį spalvų pasirinkimą, tai radau būtent tokius atspalvius, kokių ir ieškojau. O ir jų kokybė nesiskiria nuo prabangesnių kompanijų.

Kiek kartų per dieną vasarą pasipudruojate nosytę?

– Idealu, jei pasipudravus vieną kartą makiažas išsilaiko visą dieną, o kad taip būtų, naudoju makiažo bazę ir dar užtvirtinantį purškiklį. Jei reikėtų rinktis vieną produktą, patarčiau būtinai įsigyti bazę, kadangi jo dėka makiažas pasiskirsto tolygiai – aktualu panelėms, kurios turi odos problemų. Vasarą dažnai naudoju tik birią pudrą, kuri suteikia matinį efektą ir atrodo natūraliai. Ir nereikia nerimauti, kad makiažas „nubėgs“.

Stengiuosi saulėje nedeginti veido, verčiau skruostus papudruoju bronziniais skaistalais, sukurdama tamsesnę veido spalvą, kad derėtų prie kūno.

Patarimas vasarai.

– Griežtai naudoti apsaugas deginantis! Žinau, kad visos norime įdegti, taigi naudokite apsaugą, kuri skatina įdegį, tačiau veidui pasirinkite griežtai SPF 50 ir kūnui mažiausiai SPF 30. Aš dabar naudoju „Piz Buin – Tan & Protect“ purškiklį. Turėkite omenyje, kad pasitepus SPF 50 plonu sluoksniu – jis veiks kaip SPF 30.

Patikėkite, studijų metu prisižiūrėjau, kaip kenkia saulė, kai nenaudojama apsauga. Saulės spinduliai yra pagrindinė raukšlių, pigmentinių dėmių, apgamų ir nelaikinų paraudimų priežastis, ką jau kalbėti apie vidines ligas. Saugokite save!