Visa esmė – apimtys ir informacijos sklaidos greitis: šiais laikais nuolat besikeičiančios tendencijos, tinklaraščiai, gatvės stilius ir kitų kultūrų įtaka gali supainioti kiekvieną. Bet ribos vis dėlto yra. ELLE.ru surinko septynis plačiausiai paplitusius prasto skonio požymius. Kam? Jei priešą pažinsime, bus lengviau su juo kovoti!

Tinklinės pėdkelnės, tonos bižuterijos ir dar keli svarbūs niuansai, kuriuos mes praleidžiame vaikydamosi madų - elle.ru vardija dalykus, kurie liudija prastą mūsų skonį.

1. Netinkamo dydžio drabužiai

Pastaruosius kelis sezonus madinga vadinamoji „oversize“ („per didelio dydžio“) tendencija gali sumaišyti jums visas kortas – keliais dydžiais per didelis švarkas realiame gyvenime, deja, dažniausiai neatrodo lyg ką tik nuo podiumo. Netgi atvirkščiai – jūs su juo atrodote taip, lyg rengėtės patamsyje.

Esmė – proporcijos: tokie drabužiai tinka tik aukštoms ir itin lieknoms merginoms. O miniatiūrinėms ir apvalių formų merginoms geriau rinktis drabužius pagal savo dydį. Bet dar blogiau yra pora dydžių mažesni drabužiai.

Aptemptos palaidinės, įsigytos vasarai, „kai sulieknėsiu“, pavers jus žmogeliuku iš „Michelin“ reklamos. O „pasipuošusi“ per trumpais marškinėliais ir vos užsisegančiais džinsais, juosmens srityje išgausite amerikietiškos spurgos reljefą. Ką daryti? Blaiviai įvertinkite savo figūrą ir jei reikia, netingėkite nunešti drabužius pataisyti.

2. prabangių prekės ženklų klastotės

Pamenate epizodą iš „Sekso ir miesto“, kai Samantha įsigijo padirbtą „Fendi“ rankinuką? Dėl šios klaidos ji neteko garbingos vietos ant Hugh Hefnerio kelių. Realiame gyvenime tai vargu ar įmanoma, bet klastočių karma vis vien yra staigi ir negailestinga. Klastotė šviečia iš tolo – paprastai padirbti daiktai būna visiškai kitokių atspalvių nei originalai, skiriasi jų kokybė, apdaila ir detalės.

Net jei prekės ženklo pavadinimas užrašytas teisingai, didžiulis auksinėmis raidėmis spindintis užrašas „Versace“ ant rankinės ar striukės nepuošia nė vienos moters. Todėl nesivaikykite garsių vardų – demokratiški prekės ženklai taip pat turi kokybiškų daiktų, kurie suteiks įvaizdžiui elegancijos.

3. įdegio spalvos pėdkelnės, tinklinės ar blizgios pėdkelnės

Pėdkelnės ir moteris – tai viso gyvenimo romanas, kupinas prieštaringumų ir klaidų. Renginiuose iki šiol galima išvysti aukštuomenės damų, prie „Valentino“ suknelės priderinusių blizgias 50 denų pėdkelnes. Tinklinės pėdkelnės irgi gana neretai šmėžuoja – atrodo, kad dabar ne 2016 metai, bet ir vėl sugrįžome į devintą dešimtmetį.

O įdegio spalvos pėdkelnės visada padeda toms, kurios gėdijasi neįdegusios odos – bet tai tikrų tikriausia meškos paslauga. Viskas, ką reikėtų prisiminti apie pėdkelnes garderobe – jos gali būti tik juodos ir neperšviečiamos, arba jų visai neturi būti. Vos sušilo ir pasirodė saulė – drąsiai apnuoginkite kojas, o nuo sveikatos problemų jus apsaugos aptempiančios šortukų tipo kelnaitės arba uždaras apavas.

4. Deranti batelių ir rankinės spalva

Tikimės, kad žmogus, kuris sugalvojo taisyklę derinti rankinės ir batelių spalvą, taip rengiasi iki šiol – tai būtų pelnyta bausmė už tokį nusikaltimą prieš madą. Toks tiesmukas derinimas visada atrodo nuobodžiai ir iškart parodo, kad moteris neturi savo nuomonės ir fantazijos. Kartais mados klausimais reikia elgtis taip pat, kaip su vyrais – kažkur pagudrauti ir neparodyti, kad per daug stengeisi.

Tad aksesuarus reikia rinktis nerūpestingai – spalvos nekartokite, bet verčiau likite vienos gamos ribose ir žaiskite su faktūromis: pavyzdžiui, rankinė lai būna iš lygios odos, o bateliai – iš imituojančios gyvatės odą. Tačiau ir persistengti kovojant su šiuo stereotipu neverta – su geltona rankine ir raudonais bateliais būsite panaši į šviesoforą.

5. Daugiau nei trys spalvos įvaizdyje

Jūros bangos spalvos švarkas, rožinės suknelė, geltoni bateliai ir raudona rankinė – gal kokiai nors žvaigždei toks įvaizdis ir padėtų išsiskirti minioje, bet paprastame gyvenime tai dažniausiai parodo prastą skonį. Atminkite, kad trys skirtingos spalvos viename įvaizdyje – tai maksimumas, kurį galime sau leisti.

Neturime omenyje spalvingų suknelių, puoštų ryškiais etniniais ar skaitmeniniais motyvais (nors pastarosios irgi gali būti abejotinos) – veikiau skirtingus aprangos objektus. Kuriant įvaizdį geriausia vadovautis spalvų derinimo schemomis ir pasirinkti tris, o dar geriau – du tarpusavyje derančius atspalvius.

6. Per daug papuošalų

Gerų dalykų turi būti daug – ši nuodėmė būdinga daugeliui. Po auksinį žiedą ant kiekvieno piršto, du vėriniai, ilgi auskarai ir apyrankė – ko gero visi mes ne kartą esam matę tokį vaikščiojantį prabangų nesusipratimą. Tai mėgdžioti pavojinga – nukentės ne tik stilius, bet ir sveikas protas. Geriau apsiriboti dviem-trim papuošalais. Ir atminkite – ilgų auskarų nesiverkite prie vėrinio, priglundančio prie kaklo, o jei nusprendėte pasipuošti keliais žiedais, rinkitės lakoniškus, plonus.

7. Priauginti nagai

Šis požymis su mada susijęs mažiau, nei prieš tai išvardyti požymiai, bet jis toks siaubingas, kad apie jį tylėti nebeįmanoma. Niekada nepamatysite nė vienos save gerbiančios žvaigždės su akrilinėmis „plokštelėmis“, o podiumu niekada nežingsniuos modelis su ramunėmis ir kiškučiais ant nagų.

Peržvelkite naujausias manikiūro tendencijas ir rasite ten viską, išskyrus priaugintus nagus su įmantriu dizainu. Išvada akivaizdi: paprastumas puošia – ne tik gyvenime, bet ir darantis manikiūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)