Dabartines mados tendencijas pristatę renginio svečiai Valerij Gigevič ir Renata Maldutienė sutiko plačiau papasakoti apie mados reikšmę bei atskleisti, į ką vertėtų atsižvelgti norint tapti stilingais.

Įkvėpimo semiamasi iš gamtos

Kirpėjo profesija - tai ne tik sudėtingas amatas, tačiau ir meninių sugebėjimų reikalaujantis darbas. Nenuostabu, kad šios profesijos atstovus kurti skatina asmeninė patirtis. Plaukų stilistas Velerij Gigevič teigia, jog įkvėpimo savo darbams ieško kelionėse bei gamtoje. Pasak jo, įgyta patirtis leidžia atrasti originalių, mados žurnaluose nepateikiamų idėjų, ir taip išsaugoti savitumą, būtiną kiekvieno profesionalaus stilisto darbe.

Vyras pripažįsta, jog plaukų modeliavimą lemia kliento propaguojamas gyvenimo būdas. Daugeliui priimtinos mados tendencijos, neretai, neatitinka asmeninių pageidavimų. V. Gigevič nuomone, žmogaus išvaizda turėtų atspindėti jo pomėgius. Be to, renkantis šukuoseną būtina atsižvelgti į specifinius veido bruožus, tokius, kaip odos bei akių spalvą, veido formą. Šie veiksniai daro įtaką tinkamos plaukų spalvos bei kirpimo pritaikymui. „Elementarių dalykų nežinojimas veda prie stiliaus klaidų, dėl kurių kenčia galutinis rezultatas. Man jis svarbiausias.“ – teigia kirpėjas.

Anot V. Gigevič, profesionaliai atlikta šukuosena puošia žmogų. Madingos stiliaus tendencijos leidžia patenkinti kliento bei kirpėjo norus bei, tuo pačiu, išsiskirti iš minios. Plaukų stilistas šią vasarą pataria rinktis natūralius atspalvius. Taip pat jis išskiria pastelinį koloritą, skatina nevengti eksperimentuoti tarpusavyje derinant keletą skirtingų atspalvių. Nors stiliaus tendencijos nuolatos kinta, pastaruosius mėnesius ypač didelis dėmesys bus skiriamas „šaltoms“ spalvoms bei vario atspalviu dažytiems plaukams.

Natūralumo svarba

Stilingam įvaizdžiui būtina ne tik nepriekaištinga šukuosena, bet ir prie jos tinkanti apranga. Todėl, esant šiltiems orams reikėtų rinktis kokybiškus, natūralaus audinio drabužius. Vilniaus dailės akademijos docentė Renata Maldutienė vasarą rekomenduoja dėvėti lininius rūbus. Pasak mados dizainerės, su tokiais drabužiais jausitės patogiai bei originaliai. Gi šis tradicinis lietuviškas audinys ne tik padeda atvėsinti kūno temperatūrą, bet ir yra itin vertinamas užsienyje.

Dizainerė pabrėžia, jog globalias mados tendencijas diktuoja tarptautinės agentūros. Pastarosios numato, kokios medžiagos, spalvos bei drabužių stiliai bus madingi artimiausius kelerius metus. Tiesa, tokios tendencijos, paprastai, yra aktualios mados profesionalams. Įprastiniai šios rinkos vartotojai naudojasi sukurtais produktais. Todėl, siekiant rengtis stilingai vertėtų nepamiršti individualumo.

„Kalbant apie asmeninį stilių, reikėtų atsigręžti į save. Nepažinodamas savęs kuri netikrą, dirbtinį stilių,“ – teigia R. Maldutienė.

Mados kūrėja nurodo, jog renkantis drabužius, būtina atsižvelgti ir į profesinius aspektus. Dirbant atsakingą darbą, svarbu, jog įvaizdis atitiktų užimamas pareigas. Pasak moters, savitą stilių oficialioje aplinkoje padėtų išlaikyti tam tikros detalės: aukštos kokybės aksesuarai, nedideli papuošalai.

Dizainerė pataria pakeisti skeptišką požiūrį ir į kostiumėlius, kurių stilius gali būti derinamas atsižvelgiant į individualius poreikius. Tačiau pernelyg didelį išskirtinumą darbe dizainerė linkusi vertinti neigiamai.

„Žmonės dažnai nori regėti užtikrintumą bei pastovumą, kurį garantuoja, išskirtinai oficiali apranga. Blizgūs drabužiai ir didelės iškirptės darbe rodo ne individualumą, o beskonybę,“ – sako ji.

Dizainerės teigimu, šiandien madingi visi drabužiai. Nors menininkė antrina, jog gera išvaizda reikalauja nemažų investicijų, ji nepaneigia ir stilingumo, esant siauram asmeniniam biudžetui galimybės. Pasak R. Maldutienės, svarbiausia prisiminti, kokioje situacijoje ir kokio amžiaus asmens dėvimas rūbas.

„Visgi joks drabužis negali nuslėpti vidinių trūkumų ar pakeisti žmogaus asmenybės. Tikrumas – visuomet madingas,“ – teigia docentė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)