Atsirinkimas to, kas yra svarbiausia, ir yra ta problema, kurią išspręsti, iš pirmo žvilgsnio, atrodo ne taip paprasta. Tačiau iš tikrųjų viskas yra kur kas paprasčiau – gerai pagalvojus galima atsirinkti, pavyzdžiui, tik 17 daiktų, kurių pakaks 7 ar 9 dienų atostogoms prie jūros.

Dar geresnė žinia yra ta, kad jums apie tai galvoti net nereikės, nes už jus tai jau padarė šis straipsnis – čia pateikta 17 drabužių ir batų, kuriuos turint savo lagamine bus galima sukurti aprangos derinius bet kokioms progoms ar veikloms.


1 švarkas

Galbūt daug kam iš jūsų kils klausimas, kodėl švarkas, apskritai, yra reikalingas atostogų metu. O jis reikalingas dėl labai paprastos priežasties – jeigu keliaujate su savo antrąja pusę, tai ji tikrai į savo lagaminą pasiims bent vieną stilingą suknelę, kuria ji norės pasipuošti, kai eisite kažkurią dieną vakarienės ne į paprastą užeigą ar kavinę, o restoraną.

Kaip tik tuomet švarkas ir pravers – jis puikiai derės prie jūsų damos aprangos ir atrodys stilingai. Švarką rinkitės tokį, kuris yra pasiūtas iš vasarinės medžiagos: reto audimo vilnos, plonesnės medvilnės, ar (pats geriausias sprendimas karštoms vasaros dienoms) lino. Jei švarkas dar ir be pamušalo, tuomet jį drąsiai galėsite vilkėti net ir karštomis dienomis – retas ir plonas audinys „kvėpuos“ ir leis jums jaustis gerokai vėsiau nei su pilno pamušalo drabužiu.

Tikrai neprašausite pro šalį, jeigu švarką pasirinksite mėlynos spalvos – tuomet jis derės ir prie kelnių, ir prie šortų. Tik pasistenkite, jog spalva nebūtų labai panaši į kelnių, prie kurių jį derinsite. Jei švarkas ir kelnės bus panašios spalvos, tuomet bus pakankamai sunku sukurti iš jų gražiai atrodantį derinį.

1 medvilninis megztinis

Vėsesni vakarai būna net ir ten, kur dieną kepina saulė, todėl reikėtų turėti bent vieną drabužį, kuris būtų skirtas būtent tokiam orui. Storo, iš vilnos pasiūto megztinio, kurį, dažniausiai, vilkite rudenį ar žiemą, tikrai nereikia grūsti į lagaminą, nes jis ir vietos papildomai užims, ir bus per daug storas vėsesniems vasaros vakarams.

Kur kas geresnis sprendimas šiuo atveju būtų medvilninis ar lininis reto audimo megztinis. Ypač karštomis dienomis su juo, žinoma, bus per karšta, tačiau vėsesniais vakarais bus pats tas. Spalvos ar rašto pasirinkimas priklauso tik nuo jūsų. Žinoma, klasikinis mėlynos spalvos megztinis gražiai atrodys visuomet, tačiau tikrai niekas nedraudžia pasirinkti jį ryškesnių ar kaip tik priešingai – pastelinių spalvų ar raštų.

2 marškinėliai

Turbūt nelabai galima įsivaizduoti atostogas vasarą be marškinėlių trumpomis rankovėmis. Tai, ko gero, mažiausiai kainuojanti vyriškos aprangos dalis, todėl nenuostabu, jog daugelis vyrų marškinėlių trumpomis rankovėmis turi pilnus stalčius.

Tad kaipgi atsirinkti iš tos daugybės tik tuos dvejus, kuriems bus suteikta garbė atsidurti atostogų lagamine. O tai padaryti, iš tikrųjų, nėra taip jau ir sudėtinga – pasiimkite tuos, kurie jums labiausiai patinka. Žinoma, prieš tai įsitikinkite, kad jie tikrai gerai jums tinka, nėra išpurvinti ar suplėšyti. Puikiai tiks pastelinių, šviesių spalvų ar subtiliais raštais marginti marškinėliai, kadangi juos nesunkiai galėsite priderinti prie kelnių ar šortų.

2 polo marškinėliai

Polo marškinėliai puikiai tiks vakariniams ar dieniniams pasivaikščiojimams kurortiniuose miestuose ar miesteliuose, kurie įsikūrę netoli jūros ar vandenyno. Kadangi jie yra solidžiau atrodantys nei marškinėliai trumpomis rankovėmis, tai jie puikiai tiks net ir tais atvejais, kuomet sugalvosite nueiti papietauti į netikėtai atrastą ir gardų maistą tiekiantį restoraną.

Įsidėkite į lagaminą dvejus marškinėlius – vienus šviesesnius, kitus tamsesnius – ir jums nereikės sukti galvos, kaip juos priderinti – šviesius derinkite su tamsios spalvos kelnėmis ar šortais, o tamsius – su šviesių spalvų. Be abejo, nepamirškite atkreipti dėmesį į savo polo marškinėlių dydį – tie, kurie bus ilgomis, plačiomis rankovėmis ir tokio platumo per krūtinę ar pilvą, kad tarp jų galėtumėt įkišti tinklinio kamuolį, turėtų likti namie ir niekada nebūti dėvimi.

2 marškiniai

Į lagaminą tikrai nereikia krauti tų marškinių, kuriuos vilkite su kostiumu (nebent, atostogų metu turėsite verslo susitikimą). Vieni marškiniai turėtų būti labiau kasdieniai, plonesnės medžiagos, šviesios spalvos ir, jei jums patinka, su jūsų mėgiamu raštu – langeliais ar vertikaliomis linijomis.

Jeigu jūsų negąsdina lino išvaizda (čia kalba eina ne apie jūsų taip nemėgstamą kaimyną vardu Linas, o apie medžiagą) ir tai, kad ji glamžosi, tuomet rinkitės būtent lininius marškinius, kurių visi privalumai pasireikš tuomet, kai termometro stulpelis perkops +30 laipsnių ribą.

Kitus marškinius pasirinkite daugiau klasikinius (baltus ar šviesiai mėlynus), kuriuos galėtumėte apsivilkti po lininiu švarku. Marškiniai turėtų būti kiek ilgesni ir labiau liemenuoti, kad juos būtų galima sukišti į kelnes ar šortus ir jie neišsitraukinėtų kiekvieną kartą jums pasilenkus ar atsisėdus. Nepamirškite pasitikrinti ar jūsų pasirinkus marškinius reikėtų vilkėti sukištus ar ne.

2 poros kelnių

Dvejos poros medvilninių ar lininių kelnių puikiai derės su jūsų marškiniais ir polo marškinėliais. Kelnes mūvėkite tuomet, kai laiką leisite mieste, keliaudami po parduotuves, kavines ar muziejus. Jos taip pat puikiai pravers tuomet, jei norėsite aplankyti bažnyčias ar kitas šventas vietas.

Reikia nepamiršti, kad derinant viršutinę ir apatinę aprangos dalis reikėtų, jog jos pakankamai skirtųsi spalviškai ir nebūtų vienodo rašto, kadangi tuomet bus labai paprasta sukurti gerai atrodančias kombinacijas. Beje, jei jūsų turimos kelnės nėra labai plačios, tuomet, esant ypač karštai dienai nepamirškite jų atsiraitoti – taip ir jūsų kulkšnis bus vėsiau, ir atrodysite stilingiau.

2 poros šortų

Kadangi šortai yra kur kas labiau kasdienis drabužis nei kelnės, tai juos tikrai galite pasirinkti labiau raštuotus ir ryškesnių spalvų. Be abejo, tai daryti tikrai neprivaloma ir, jei mėgstate klasiką, į lagaminą galite įsidėti tamsiai mėlynos ir šviesios, beveik baltos spalvos šortus, kurie tikrai derės prie jūsų viršutinės aprangos dalies.

Renkantis šortus atkreipkite dėmesį į jų dydį ir modelį – šortų ilgis turėtų būti bent jau keli centimetrai aukščiau kelių, tačiau nereikėtų būtų labai ekstremaliu ir jie neturėtų būti trumpesni daugiau nei 15 centimetrų. Taip pat pamirškite kišenes šonuose, didelius langelius ir plačias klešnes, nes atrodysite kaip vokiečių turistai, kurie dar pasigardžiavimui avi šlepetes su kojinėmis.

1 maudymosi šortai

Jie turėtų būti bent jau tokio paties ilgio kaip ir jūsų paprasti šortai. Dar geriau, jeigu bus kiek trumpesni. Ilgi, spalvoti ir raštuoti šortai jau senokai nėra madingi ir juos mūvėti dera nebent paaugliams.

Spalvoms ir raštams čia taisyklių tikrai nėra – rinkitės tokius, kurie jums labiausiai patinka. Papildomas šortų privalumas – nedidelės priekyje ar gale esančios, kišenės, kurios pravers, jei norėsite kartu su savimi nešiotis smulkiu, vandens nebijančius daiktus. Pavyzdžiui, raktus nuo viešbučio kambario ar persirengimo spintelės.

1 sportiniai bateliai

Pasiimkite į kelionę savo mėgstamiausius sportinius batelius, tačiau atminkite, kad jie turėtų būti ne tik gražūs, tačiau ir patogūs. Tik nesikoncentruokite į žodį “patogūs” ir nekraukite į lagaminą storų, baisių aulinių batų – juos palikite toms atostogoms, kurių metu laipiosite po kalnus ar tyrinėsite fiordus kur nors Norvegijoje.

Spalvinė gama gali būti pagal jūsų norus, tačiau karštą vasaros dieną avėti kažką labai tamsios spalvos, ko gero, nebus pats geriausias pasirinkimas. Kur kas geresnis sprendimas būtų pasirinkti šviesesnių spalvų batelius. Balti, šviesiai pilki ar su kiek rudos spalvos puikiai tiks ir derės prie kelnių bei šortų.

1 vairavimo batai

Pasiimkite pat ir įsispiriamus vairavimo batus (driving shoes). Dėl savo pado formos jie, dažniausiai, yra labai patogūs pritaikyti ilgesniems pasivaikščiojimams. Nesuklysite, ji pasirinksite juos rudos spalvos – jie derės prie bet kokios spalvos kelnių ar šortų.

1 įsispiriami loafer batai

Loafer tipo, rudos spalvos batai taip pat turėtų surasti vietą jūsų lagamine. Jie nebūtinai turi būti labai patogūs – kur kas svarbiau, kad jie atrodytų pakankamai stilingai ir derėtų prie kelnių, švarko ir marškinių aprangos kombinacijos, kurią vilkėsite vakare eidami į restoraną.

1 šlepetės arba basutės

Stilingos ir kokybiškos šlepetės puikiai tiks tuomet, kai keliausite į paplūdimį. Svarbiausia, nepiktnaudžiaukite jomis ir naudokite tik pagal paskirtį – į pliažą. Žinoma, su jomis galite nueiti ir iki šalimais esančio baro, tačiau, jei eisite pasivaikščioti į miestą ar pajūrį, tuomet jas palikite namie ir apsiaukite batus ar sportinius batelius.

Jei jums šlepetės nepatinka, tuomet galite vietoj jų pasiimti vyriškas basutes. Ne, ne tokias, su kuriomis vyrai mėgsta mūvėti baltas kojines. Jos turėtų atrodyti stilingai ir moderniai ir būti pasiūtos iš plonų odinių dirželių.

Apatinis trikotažas ir aksesuarai

Apatinio trikotažo atostogų metu, ko gero, tikrai nenorėsite skalbti, todėl pasiimkite kelnaičių tiek, kiek dienų atostogausite. Jos tikrai neužims daug vietos, jeigu jas suvyniosite į rulonus ir sukaišysite į laisvas lagamino ertmes.

Kojinių porų irgi reikėtų pasiimti bent jau kiekvienai dieną po vieną arba, jei jūsų pėdos smarkiai prakaituoja, tuomet net ir daugiau. Beveik visos poros turėtų būti taip vadinamos nematomos kojinės, kurios pasiūtos iš plonos medvilnės ir yra tiek iškirptos, kad jų visiškai nesimato, kuomet jos yra avimos su batais. Galite įsimesti ir keletą plonesnių, mėlynų, pilkų ar raštuotų įprastų medvilninių kojinių, kurias galėsite mūvėti su kelnėmis.

Kepurė ir akiniai nuo saulės taip pat turėtų atsidurti lagamine, nes tai bus tie daiktai, kurie apsaugos nuo saulės jūsų galvą ir akis. Kepurė padės paplūdimyje, o akiniai nuo saulės vairuojant išsinuomotą automobilį ar vaikštant saulėtomis kurortinio miestelio gatvėmis.

Jei norite, galite į lagaminą taip pat įsidėti prie švarko ir kelnių komplekto derantį kaklaraištį bei fantaziją (nosinaitę). Jūsų antroji pusė tikrai liks maloniai nustebinta, kuomet juos išsitrauksite vakare, prieš keliaudami į restoraną.

Kiti daiktai

Laikrodžiai, rankšluosčiai, skutimosi priemonės, kremai nuo saulės ir kiti daiktai taip pat turėtų pagal poreikį atsidurti lagamine, jei norite, kad atostogos praeitų sklandžiai, su gera nuotaika ir be streso.

Reziumė

Štai toks galėtų būti jūsų atostoginio lagamino turinys. Be abejo, tai visiškai nereiškia, kad jis privalo būti būtent toks ir ne kitoks – jeigu turite susikūrę aprangos ir batų komplektus, su kuriais puikiai jaučiatės atostogaudami, tuomet juos ir naudokite. Tačiau, jei kaskart jūs ar jūsų antroji pusė suka galvą, ką įsidėti į lagaminą, tuomet šis straipsnis ir pateikti pavyzdžiai tikrai turėtų padėti.

O kaip jūs tvarkotės su savo atostogomis? Be kokių drabužių ar batų jokiu būdu negalėtumėte iškeliauti? Kokie yra jūsų mėgstamiausi aprangos deriniai atostogų metu? Būtinai pasidalinkite savo nuomone ir pastebėjimais komentarų skiltyje.