Sendinančias plaukų klaidas vardija newbeauty.com.

Pirma klaida: per retai kerpama

Kaip teigia A. Grenia, yra viena bendra stiliaus klaida, kurią moterys vėl ir vėl kartoja – plaukai kerpami nepakankamai dažnai.

„Net paprasčiausias galų pakirpimas suteiks plaukams pačią geriausią formą. Suskilinėję galiukai eina plauku aukštyn, tad ypač ilgus plaukus rekomenduoju pakirpti kas septynias savaites“.

Antra klaida: netinkamai pasirinkta plaukų spalvą

Žinoma, plaukų spalva yra visiškai atskira kategorija, apie kurią galima nepaliaujamai kalbėti, tačiau tiesiausias kelias pridėti jums papildomų metų – pasirinkta pernelyg šviesią plaukų spalvą.

„Tai gali išblukinti moters odos spalvą“, – įsitikinęs specialistas. Pasak jo, natūrali spalva ties šaknimis ir subtilus pašviesinimas tose vietose, kur natūraliai juos apšviestų saulės spinduliai (palei veidą ir galai, vadinamoji „balayage“ technika), išryškins jūsų akis ir odą.

Trečia klaida: pasenusi šukuosena

Net jei išsižadėjote plaukų lako manijos ir kilometrinių kirpčių, vistiek gali būti, kad darote labai dažną klaidą, kai plaukai atrodo labiau pavargę nei madingi. A. Grenia teigia, kad vis dar dažnai pasitaikančios naftalinu dvelkiančios šukuosenos – laipteliais iškarpyti plaukai ir dryžiais išbalintos sruogos.

Ketvirta klaida: neatnaujinami kirpčiukai

Koks greičiausias šukuosenos atnaujinimo būdas? Pakeiskite kirpčiukus. „Tai lengvas atsinaujinimo būdas, – tikina A. Grenia. – Arba paprasčiausiai pakeiskite plaukų skyrimo vietą – tai gali labai atnaujinti jūsų įvaizdį“.

Penkta klaida: mėginimas patobulinti meistro padarytą šukuoseną (dar neturint tam prietaisų)

Ne taip jau retai pasitaiko, kad grįžę namo iš kirpyklos mėginame patobulinti savo šukuoseną. Tačiau jeigu gerai atrodote grožio salone, jums turėtų patikti tai, ką matote veidrodį, taip pat ir grįžus namo, ar ne? Vyriausioji stilistė Jasmine Anna Galazka iš grožio salono „Warren Tricomi Flagship Salon“ Niujorko viešbutyje „Plaza Hotel“ teigia, kad kažką pataisyti ne taip paprasta, kaip tai atrodo iš pirmo žvilgsnio. Ypač jeigu griebiamės kaitinančių įrankių.

„Didžiausia klaida, kurią daro žmonės – jų mėginimas namuose perdaryti tai, ką stilistas padarė salone, neturint tinkamų įgūdžių, ypač kalbant apie karštus įrankius. Tobulos laku mirtinai supurkštos garbanos, kaip mėgstu jas vadinti, yra visiškas nesusipratimas. Jos ne tik primena 1992 metus, bet ir atrodo absoliučiai nenatūraliai. Verčiau plaukus pasukite specialiai tam skirtu prietaisu“.

Šešta klaida: rytais ne iki galo išdžiovinti plaukai

J. A. Galazka teigia, kad plaukus netinkamai išdžiovinus plaukų džiovintuvu galima sulaukti išties priešingo rezultato. Dėl to plaukų galiukai gali susigarbanoti ar įgauti gerokai daugiau apimties, jeigu jūsų plaukai linkę suktis. „Tinkamos priemonės – geras plaukų šepetys, plaukų džiovintuvas ir tinkamas produktas – apsiginklavus kantrybe garantuos sėkmę“, – teigia specialistė.

Septinta klaida: išblukusi spalva

Tikrai ne naujiena, kad plaukų spalvą išlaikyti nėra taip jau paprasta. „Išblukusi spalva gali sendinti – įspėja J. A. Galazka. – Todėl tarp vizitų pas plaukų dažymo specialistą rinkitės atspalvio atnaujinimą“. Specialistė pataria, kad natūraliai plaukų spalvai ataugus daugiau nei dešimt centimetrų, tai sendina ir būtina iš naujo dažyti.

Aštunta klaida: nušiurę plaukų galiukai

Visada atrodysite jauniau ir labiau prisižiūrėjusi, jeigu plaukų galiukai bus pakirpti. „Mes mechaniškai taip dažnai žalojame savo plaukus, tačiau pamirštame jiems suteikti pagalbą“, – tikina J. A. Galazka ir sako, kad jeigu nesate pasiruošusi pakirpti galų, būtina kartą per mėnesį atgaivinti plaukus atliekant giluminio maitinimo ir drėkinimo procedūrą salone. Tai ne tik išsaugos gražius plaukus, bet ir atjaunins jūsų išvaizdą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)