Prieš pradėdami planuoti vestuves, pirmiausia atsakykite į pagrindinius klausimus: kokio dydžio vestuvių norite, kada ir kokioje vietoje jos galėtų vykti, kiek svečių kviesti, kokiais drabužiais rengtis, kiek pinigų skirti vestuvėms. Kurdami šventės scenarijų, įtraukite detalių, kurios svečiams atskleistų keletą faktų apie jūsų asmenybes, gyvenimo būdą, pomėgius ar meilės istoriją.

Suplanuokite biudžetą

Kai esate įsimylėję, mažiausiai galvojate apie finansus, vis dėlto iš pradžių turite aptarti vestuvių biudžetą. Tai padeda išvengti konfliktų su giminaičiais ar draugais ateityje. Geriausia būtų susėsti visoms šalims, kurios dalyvaus organizuojant vestuves (jauniesiems, jų tėvams, giminaičiams, draugams), ir sukurti vestuvių planą. Kad ir kiek užtruktų toks pasitarimas, atminkite – bendravimas ir planavimas yra svarbūs, jei norite, kad šventė pavyktų.

Daugiau blizgesio

Vestuvių organizatorius bridalquide.com pataria, kad 2016 m. vestuvių dekoras turėtų būti kuriamas iš neutralių, pastelinių spalvų ir daug blizgesio. Pasirinkite vieną ar kelias pastelines spalvas, iš jų kurkite šventės elementų derinius: pamergių sukneles, gėlių puokštes, stalo indus, staltieses, girliandas ir kt. Prie jų derinkite metalic spalvas: žalvario, vario, aukso, sidabro.

Šios spalvos yra universalios. Priklausomai nuo to, su kokiomis spalvomis jas derinsite, galite sukurti elegantišką, prabangų ar natūralų šventės stilių. Žalvario spalvos dekoro elementai tinka gamtoje rengiamoms vestuvėms. Vario spalva tinka pastelinės tematikos vestuvėms. Aukso spalvos detalių įtraukite į black tie stiliaus vestuves. Sidabro spalva naudojama rečiau, bet derinama su kitomis spalvomis ji sukuria elegancijos ir solidumo įspūdį.

Vestuvės

Gėlių vainikėlis vietoje nuometo

Anot vestuvių organizatorių, vis daugiau nuotakų naudoja ne tradicinius šydus, bet alternatyvius galvos aksesuarus: lankelius, skrybėles, diademas. Šįmet jaunosios, kurioms artimas Rustic (kaimo, lauko, užmiesčio) stilius, gali pasipuošti gyvų gėlių vainiku. Tai – puikus būdas į savo vestuves įtraukti gamtos grožį.

Šventės vieta

Lietuvoje, kaip ir daugelyje pasaulio šalių, vestuvių šventės dažnai rengiamos gamtoje. Vestuvėms puikiai tinka kaimo turizmo sodybos, parkai ar kitos gražios vietos. Vestuvės, rengiamos parke, gali vykti kukliau nei kaimo turizmo sodyboje, bet tai jaunavedžiai renkasi dėl meninių nuotraukų. Nauja tendencija – vestuves rengti vietose, susijusiose su jaunavedžių meilės istorija.

Tai gali būti vieta, kur įvyko pirmasis pasimatymas, kelionė ar kitas įsimintinas įvykis. Jei negalite vestuvių rengti romantiškoje vietoje, apie ją gali priminti aksesuarai – specialus apšvietimas, iškaba, automobilis, baldai ar kt. Dažnai vestuvėms rengti pasirenkamos ir su šeima susijusios vietos – tėvų ar senelių sodyba, vaikystės miestas.

Vestuvės

Vietoje suknelės – kelnės

Vis dažniau būsimos nuotakos atsisako minties rengti karališkas vestuves, kuriose įspūdis kuriamas pasitelkiant tortą primenančias sukneles ir juodus kostiumus. Jaunieji renkasi individualumą pabrėžiančias vestuves, kurios primena smagų ir neįpareigojantį vakarėlį. Norėdami stilingų vestuvių, atsisakykite įprasto derinio: „Balta nuotaka – ryškios pamergės“.

Rinkitės jūsų individualumą pabrėžiančius drabužių stilių ir spalvas. Paprastas ir efektyvus sprendimas galėtų būti viena pasirinkta spalva. Ją naudokite rinkdamiesi jaunosios bei pamergių drabužius, vestuvių aksesuarus ir dekoro elementus.

Nuotakos ir pamergių suknelės, pasiūtos iš melsvos, rožinės, gelsvos ar kitų pastelinių spalvų audinių, suteiks subtilų grožį jaunajai ir visai šventei. Drąsesnės nuotakos gali rinktis žėrinčią ar nėriniuotą suknelę, mėgstančios natūralumą – ekologiškus lino drabužius, emancipuotos – įvairius kostiumėlius su sijonu, kelnėmis ar net šortais.

Gėlės

Jei norite stilingų vestuvių, jų dekoro nebūtina patikėti floristui profesionalui. Norintieji sutaupyti gali patys komponuoti gėles. Šių metų tendencijos – šviežiomis, ką tik skintomis vietos gėlėmis puoštos vestuvės. Gražu vestuvėse naudoti gėles, tada žydinčias natūralioje aplinkoje. Kurkite laisvos formos puokštes iš didelių ir mažų žiedų, derinkite spalvas.

Subtiliai prabangūs gėlių deriniai kuriami naudojant 3−5 vienos spalvos skirtingų rūšių gėles. Kitas modernus gėlių komponavimo būdas – rinktis visiškai skirtingų tonų gėles: labai šviesius žiedus derinti su labai tamsiais, beveik juodais. Norintieji sukurti žaismingą nuotaiką gali rinktis ryškias, neoninių spalvų gėles nuotakos puokštei ar vestuvėms dekoruoti.

Vestuvės

Maistas akims

Vestuvių pobūvis neapsieina be pietų ar užkandžių stalo. Pietaujant sėdėti už vieno didelio stalo jau nebemadinga. Dabar vestuvėms dengiami vienas didesnis ir keli mažesni stalai, įrengiami kokteilių ragavimo kampeliai su minkštasuoliu ar panašios vietos, kuriose sukuriama intymesnė aplinka.

Šventei naudojami natūralūs audiniai, nėriniai, stiklo taurės, porceliano ar molio indai. Priemonių stalui ir aplinkai dekoruoti galima rasti gamtoje: mediena, samanos, drobinės virvelės, laukų gėlės. Stalą puoškite ne tik gėlių kompozicija, bet ir sezoniniais vaisiais, daržovėmis, prieskoniniais augalais, paparčiais, sukulentais. Tegul vestuvių svečiai kuo ilgiau pasimėgauja stalo dekoru, skirtu akims, o ne skrandžiui.