Vertinantys kokybę, klasę ir žinantys, kokie yra kolekcijų pristatymai didžiausiose mados sostinėse Europoje ir Amerikoje, šių dviejų pripažintų kūrėjų madų šou laukė su nekantrumu. Šiais metais Lilija Larionova ir Egidijus Rainys nustebino naujais modeliais ir kiek netikėtais kūrybiniais sprendimais, kurie į bet kurios moters garderobą įneštų modernios klasikos dvelksmo.

Įdomu ir tai, kad atskirai kuriantys, tačiau daug metų kartu madų šou rengiantys talentingi dizaineriai po nemažos pertraukos ir vėl žengia į minimalistinę „Menų spaustuvę”, kurios erdves kolekcijos pristatymui žada visiškai tranformuoti. Tačiau teatrinio madų šou ir galybės dekoracijų čia nebusvo – tik išgryninta mada: nuo pat savo kūrybos pristatymo pradžios Lilija ir Egidijus koncentruojasi būtent į drabužį.

Šių metų Lilijos Larionovos visi trisdešimt modelių, kaip ir anksčiau - modernūs, minimalistinio stiliaus, tačiau kaip niekada meniški, mat pačios kolekcijos eigą padiktavo dailininko René Magritte tapybos darbai. Modelių galvas puošiantys katiliukai - aliuzija į šį belgų siurealistą. Dar pernai iš savo paletės išbraukusi juodą spalvą, Lilija jos nepasigedo ir šį kartą. Vietoje juodos dizainerė siūlo rinktis tamsiai mėlyną ir pastelinius atspalvius: pilkus tonus, chaki, švelniai rožinę, smėlio.

Audiniai – švarūs: nėra printų, raštų, tik lygi faktūra, nes dizainerė šįsyk nutarė žaisti įvaizdžiu ir kontrastingais spalvų deriniais. Medžiagos natūralios – daugiausia įvairių rūšių šilkas bei prabangi, švelni ir itin šilta alpakos vilna. Būtent iš alpakos vilnos siūti trumpi ir ilgi paltai sudaro nemažą dalį Lilijos Larionovos naujausios kolekcijos.

Kaip ir įvairių ilgių bei siluetų šilkinės suknelės, kasdienai ir šventiniam vakarui. Madą, aukščiausią kokybę ir laisvę vertinančios moterys ypač pamėgusios Lilijos kūrybą ir giria ją už gebėjimą sukurti ne tik stilingus, bet ir patogius šiuolaikinius apdarus, pritaikytus savimi pasitikinčiai veržliai moteriai.

Nuo žodžių „elegancija” ir „subtili prabanga” neatsiejamas santūrusis dizaineris Egidijus Rainys šį sykį žada šiek tiek labiau išsišokti ir savo kūrybos mylėtojoms leisti pačioms pasukti galvą, kaip suderinti vieną ir kitą drabužį, kad ansamblis būtų tinkamas eiti gatve ar žengti raudonuoju kilimu. Nors daugelis ant Egidijaus podiumo buvo pratęs matyti drabužių derinius, tinkamus vilkėti čia pat ir dabar, dizaineris paruošė žaismingą netikėtumą: „Improvizuokite!”.

Dar viena staigmena – tiulis ir šiokia tokia interpretacija į baletą. Anksčiau tiulio beveik nenaudojęs Egidijus Rainys, šįmet nutarė jį reabilituoti ir prikelti naujam gyvenimui: parodyti, kad tiulis - visavertis audinys ir gali būti derinamas ne tik su gipiūru. Žinoma, tradicinių natūralių audinių dizaineris neatsisakė: aukščiausios kokybės šilkas ir vilna – Egidijaus Rainio kolekcijos pagrindas.

Vizitine kortele tapusios ir damų taip trokštamos black tie aprangos kodą atitinkančios, ir mažiau prašmatnios, suknelės šįmet irgi pasirodė ant pjedestalo: žemę šluojančios, iki kelių, pusės blauzdų ir visai mini, puoštos Egidijaus taip pamėgta rozete, kuri šįmet yra dar kitokia, ir visai be jos.

Svarbiausiai gyvenimo dienai – vestuvėms besiruošiančios moterys taip pat turės iš kur pasisemti stiliaus idėjų: už klasiką, romantišką stilių ir be priekaištų atliktą darbą nuotakų itin vertinamas Egidijus Rainys pristatė ir plazdančių vestuvinių suknelių eilutę.

Trisdešimt profesionalių modelių ant podiumo pademonstruos ne tik prabangias ir kasdienes sukneles, sijonus, bet ir kelnes, paltus, pončus, kurių spalvinę gamą daugiausia sudaro trys spalvos: balta, juoda ir mėlyna.

Kolekcijos pristatymo svečius žiūrėkite DELFI Veiduose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)