Kolekcija „Mėnulio vaikai“ pasakoja apie Platono mitą ir laiko mašina nukelia keliais tūkstantmečiais atgal, kai žmonija buvo visai kitokia, nei ji yra dabar. Anot Platono, žmonės buvo trijų rūšių: vyriškos lyties - nusileidę iš saulės, moteriškos lyties - atėję iš žemės ir… vaikai iš mėnulio. Mėnulio vaikai buvo belyčiai, androgeniški.

Jie buvo apvalūs kaip planetos, turėjo keturias rankas ir keturias kojas, turėjo du identiškus veidus su keturiomis ausimis ir dvejomis lūpomis. Mėnulio vaikai buvo be galo stiprūs, galingi ir protingi, nes jie turėjo tiek moteriškas, tiek vyriškas savybes. Dėl šios priežasties jais buvo atsikratyta, jie buvo perskirti į dvi dalis. Iki šiol jie vaikštinėja tarp mūsų, ieškodami savo antrosios pusės. Vyrai - moterų, moterys - vyrų, vyrai - vyrų, moterys - moterų.

Šis mitas - tai simbolinė kolekcijos reikšmė, kuri simbolizuoja vis labiau nykstantį ir kaip socialinę normą suprantamą žmogaus lytiškumą, kuris įspraudžia jį į rėmus, suvaržo asmenybės laisvę ir riboja laimę.

Diana Paukštytė yra naujosios kartos dizainerė, kurios kūryba išpažįsta modernaus avangardo žanrą, atsiskleidžiantį minimalistinėmis androgeniškomis formomis moderniame miesto kontekste. Kūrybos kryptis išsiskiria ir yra įsimintina savo tamsia, melancholiška ir šiek tiek mistifikuota bei trapia moteriška estetika, o juoda spalva yra pagrindinis ir svarbiausias herojus mados ženklo kuriamoje istorijoje. Dizainerė vertina unisex stilistiką ir deda lygybės ženklą tarp lyčių.

Tai švarios ir minimalistinės linijos, geometriniai kirpimai ir oversized siluetai, harmoniją atrandantys duete su monochromine spalvų palete. Tai drabužiai, tinkantys bet kokio amžiaus moterims ir yra skirti dėvėti eilinei dienai rojuje. Visgi, vilkint juos, apima unikalus ir neapsakomas jausmas. Mados ženklo visata yra paslaptinga ir enigmatiška, tačiau atsiskleidžianti simplistinėse formose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)