„Ši kolekcija yra įkvėpta ištuštėjusio metropolio vienatvės vasarą. Įkaitusios gatvės aidi nuo kiekvieno garso. Metro stotys - apleistos ir tylios. O atsitiktinis karšto vėjo gūsis yra vienintelis tavo dienos palydovas”, - pasakoja dizaineris Robertas Kalinkinas, neseniai pristatęs modernią ryškiaspalvio lino kolekciją.

Kolekciją sudaro keturios mini istorijos, apibrėžtos spalvomis. Balta primena ankstyvo ryto mieste ramybę ir rytinę latte, kurią Robert Kalinkin moteris išsineša pasivaikščiojimui. Citrinų geltona įkvėpta geometriškų kelio ženklų ir prinokusios vėlyvos vasaros saulės spindulių ant šaligatvio. Pastelinė rausva - tai migloto saulėlydžio pro stiklinius dangoraižius, nesibaigiančių „Cosmopolitan” kokteilių ir neoninių iškabų naktį spalva. O paskutinė raštų sekcija - nuo aštrios vielos iki sulietos pastelės - atspindi didmiesčio metaforas - įlūžusio asfalto, surūdijusios spygliuotos vielos ir spalvingos piko valandos dinamikos.

Dizaineris priduria: „Visi žinome tą magišką jausmą einant ištuštėjusio miesto gatvėmis - įkaitusio asfalto kvapą, pavienių tingių kačių šešėlį, stiklo atspindžius miesto džiunglėse. Tokiomis akimirkomis rodos, kad pasaulis sustojo. Norėjau atkartoti tą jausmą šioje kolekcijoje.”

Roberto Kalinkino darbai lengvai atpažįstami dėl sudėtingų kirpimų, netikėtų detalių ir universalumo. Kūrėjas ir šioje kolekcijoje tesią aštrių, geometriškų formų marškinių bei struktūriškų sijonų vystymą ir jungia šias formas su švelniais lengvai krintančių suknelių siluetais. „Oversized” tipo švarkai, dėvimi su subtiliomis šilko suknelėmis, įneša harmonijos, o ryškios spalvos skatina vaizduotę įspūdingiems deriniams.

„Kiekvienas kolekcijos drabužis turi užuominą į judesį ir tas judesys yra sąmoningas - mano įsivaizduojama moteris juda savo pačios ritmu ir savo nuotaika. Kurdamas šią kolekciją mintyse turėjau frazę, kuri buvo didelė dalis įkvėpimo: „She, who walks alone. There’s a story in her eyes”. Taip įsivaizduoju tą brandžią, be galo gyvybingą moterį, kuriai kuriu - ji jau turi gyvenimo patirties, turi istoriją, kurios būtų be galo įdomu klausytis. Ji spinduliuoja paslaptį ir mėgaujasi vienuma, kai pati to nori. Jai aplinkos įvertinimo nereikia”, - įkvėpimu dalijasi R. Kalinkinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)