Ne kartą Paryžiuje viešėjusi lietuvė mados savaitės šurmulį ten pajuto pirmąsyk ir išvydo dar nepažintą šio didmiesčio veidą.

„Paryžius toks didelis ir tiek visko jame vyksta, kad mados savaitė tikrai nepaliečia kiekvieno paryžiečio kasdienybės. Tačiau tiems, kas domisi mada, šios dienos buvo ypatingos“, — neabejoja kūrėja.

Svarbiausias jos viešnagės Paryžiuje tikslas buvo pristatyti savo kūrybą ištaigingame konferencijų centre „Tapis Rouge” vykusioje parodoje „Capsule“. Besidomintieji mados pasaulio naujovėmis galėjo iš arti išvysti keliolika 2016 metų rudeniui/žiemai skirtų derinių iš naujausios A.Kuzmickaitės kolekcijos, kurią Lietuvoje dizainerė pristatys jau balandžio 7-ąją per ketvirtus metus iš eilės Vilniuje rengiamą įspūdingą asmeninį madų šou.

„Dalyvavimas visiškai pasiteisino - drabužiais iš lietuviško lino rimtai susidomėjo parduotuvių atstovai iš Pietų Korėjos, Kinijos, Rusijos bei kelių kitų šalių. Liko tik suderinti kiekius ir panašias detales. Būnant Lietuvoje tai padaryti taptų nepalyginamai sunkiau“, — sakė dizainerė, kurios kurtus drabužius užsieniečiai iki šiol galėjo gyvai išvysti ir įsigyti butikuose Latvijoje bei Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Originalios A.Kuzmickaitės lininės suknelės, džemperiai, paltukai traukė ir su garsiais pasaulyje madų žurnalais dirbančių stilistų bei mados apžvalgininkų dėmesį.

„Įdomu pristatyti savo kūrybą kitų dizainerių kontekste. Nebuvo taip, kad visiems mano darbai labai patiko — kai kuriems jie visiškai neaktualūs ir tai natūralu. Bet buvo daug tokių, kurie žavėjosi drabužiais, gyrė už profesionaliai sukurtą katalogą. Tikrai, kiekvienas gali surasti savo nišą“, — sakė A.Kuzmickaitė.

Pasibaigus tris dienas trukusiai parodai drabužių dizainerės dar laukė susitikimas su kultūros atašė Prancūzijoje Vida Gražiene. Ji gyrė dizainerės pasirinkimą kurti iš lino ir neabejojo, kad tuo lietuvės kūryba bus tik dar patrauklesnė pasauliui.

Po vizito Lietuvos ambasadoje A.Kuzmickaitė galėjo lengviau atsikvėpti ir pasimėgauti kitais Paryžiaus mados savaitės renginiais.

Kartu su savo kolege vadybininke Milda Savickiene ji stebėjo Paryžiaus mados namų „Leonard“ ar belgų dizainerės Veronique Branquinho kolekcijų pristatymus “Grand Palais” rūmuose.

„Žavu, kad moderni, šiuolaikinė mada pristatoma istorinėse erdvėse, meno šventovėse, didingų skulptūrų fone. Tai madą pakylėja.

Kolekcijų pristatymai Paryžiuje pasirodė kur kas dalykiškesni nei Lietuvoje, tetrunka apie 10 minučių, visas dėmesys - drabužiams, o ne svečiams ar vaišėms.

Kita vertus, žvelgiant iš profesinės pusės, neapleido mintis, kad Lietuvoje rengiamų mados šou lygis yra išties aukštas“, — įspūdžiais dalinosi A.Kuzmickaitė.

Smagių įspūdžių lietuvėms paliko ir susidūrimas su fotografais, medžiojančiais iš minios išsiskiriančius praeivius Paryžiaus gatvėse - stilingos vilnietės lyg magnetas traukė jų žvilgsnius, o paklaustos, kokių kūrėjų drabužiais vilki, nepraleido progos prisistatyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)