Visos šviesios – visos skirtingos

Trys šviesių plaukų versijos – trys visiškai skirtingos nuotaikos ir spalviniai tipažai. „Klientės pasakymas „noriu būti blondine“, yra tik pradžių pradžia, toliau jau meistrui tenka nuspręsti, koks šviesumas tiks jo kėdėje sėdinčiam žmogui, nuo kurio plaukų atspalvio veido oda atrodys spindinti ir kokios spalvos sruoga pabrėš akių spalvą,“ – apie spalvos parinkimo plonybes pasakoja kirpėja–koloristė Gražina Bartuševičiūtė.

„Blondinių pašnekesių“ modeliai – trys klientės – buvo parinktos taip, kad atspindėtų blondinių spalva „nuo...iki“: nuo šviesiausios, tolygios platininės, šiltos persikinės, iki prabangios rožinės. Visos blondinės, bet visos – labai skirtingos.

Šalta ir griežta platininė spalva parinkta žiemos tipažui modeliui. Ilgi, neiškarpyti plaukai ir tiesi linija padeda maksimaliai atskleisti šios prabangios spalvos grožį, tuo tarpu priekyje plaukai pakarpyti ir sukelti aukštyn taip, kaip geriausiai tinka pagal modelio veido formą.

Šiltų akių ir persikinės odos modelis buvo nudažyta lygia šiltos blondinės spalva – pačia šviesiausia, kiek leidžia jos spalvinis tipažas. Žaismės ir ekspresyvumo ilgiems ir gausiems plaukams suteikia galuose sukurta tekstūra – netaisyklingos, padraikytos garbanos.

Bene labiausiai šiandienos dažymų ir sušukavimų tendencijas atspindi trečiasis modelis rožiniais plaukais. Nekasdieniška ir kiek ekstravagantiška šalta rožinė spalva ir sušukavimas stipriai iškeltu viršugalviu – ne kasdienis, labiau vakarinis variantas. Tačiau tiek spalva, tiek kirpimas puikiai tiks ir nešioti gatvėje, tiesiog tvarkingai užšukavus plaukus į šoną.

Daugybė atspalvių šviesioms

„Jau seniai praėjo tie laikai, kai „blondinė“ reiškė peroksido nusvilintus plaukus ar sruogelėmis margintą galvą. Šių dienų šviesios spalvos turi daugybę spalvinių niuansų ir variantų. Juolab kad technologijos nestovi vietoje ir šiandieninės plaukų dažymo, tonavimo priemonės leidžia ne tik neprisirišti prie vienos spalvos, bet ir dažant plaukus juos kartu puoselėti“, – pasakoja viena iš kolekcijos autorių Inga Jarienė.

Žinoma, nereikėtų pamiršti, kad šviesi spalva – tai ypač daug priežiūros ir rūpesčio reikalaujantis pasirinkimas. „Norint, kad spalva išliktų ryški – reikia reguliariai naudoti spalvotus kondicionierius. O šalta platininė blondinių spalva linkusi „šiltėti“ ir virsti gelsva: mat šaltos spalvos dažų pigmentai greitai išsiplauna, jų nykimo procesą dar paspartina saulė ir karšti šukavimo įrankiai, tokie kaip tiesinimo ar sukimo žnyplės,“ – pasakoja meistrė Jolita Bačelienė.

Pasak jos, nereikia pamiršti ir to, kad natūraliai šviesūs plaukai skiriasi nuo šviesintų: chemiškai apdoroti plaukai kur kas labiau porėti, trapesni, labiau linkę pūstis ir lūžinėti, todėl jiems privalu skirti dėmesio naudojant įvairias atkuriamąsias kaukes bei procedūras.

Blondines dažė, kirpo ir šukavo: Jolita Bačelienė, Inga Jarienė, Gražina Bartašiūnaitė / Unison Beauty Lab 1 (unison.lt)
Blondines aprengė: Inga Tarėlaitė / Apoteca (apoteca.lt)
Blondines dažė: Emma ir Guoda (unison.lt / carolina.lt)
Blondines fotografavo: Artiom Ištuganov (Blogas Artioma)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)