Ir visiškai nesvarbu, ar tai rafinuotas Paryžius, spalvingas Rio, prabangi Italija, ar maištaujantis Niujorkas. Vestuvių portalo myday.lt specialistai sudėliojo ateinančio sezono vestuvių tendencijas ir sufleruoja kryptis, kurių link bus kuriamos vestuvių šventės, rašoma pranešime spaudai.

Prisijaukintos industrinės erdvės

Tokia jau ta modernybė – derina atrodytų nesuderinamus ir kas svarbiausia, jai tai puikiai sekasi. Ateinantis vestuvių sezonas siūlo šventės vietai rinktis ne ką kitą, o loftus. Prisijuakinti industrines patalpas padeda dekoracijose naudojamos šviečiančios lemputės, kūrybiškas stalo serviravimas ir, žinoma, šis tas tarytum parsinešto iš miško, pasiskolinto iš gamtos.

„Boho Chic & Rock n Roll“

Maištinga elegancija ir prabanga vestuvių šventės tematikoje ir dekoracijose bei pačios šventės vietos pasirinkimuose. „Boho Chic“ lengvumas ir intriga drauge su „Rock n Roll“ stilistika.

Skulptūriškas popierius

Popierinės dekoracijos dar niekada nebuvo tokios išradingos, puošnios ir subtilios. Neribotos fantazijos galimybės dekoracijose. Išraiškingos širdelės ar popierinių žiedlapių lietus jauniesiems išeinant iš bažnyčios.

Itališka šeima ir ilgi stalai

Nors frazė „itališka šeima“ ir turi kruopelytę sarkazmo, neva tai užuomina į gyvenimą su uošviais, ir visa didžiule gimine, vis dėl to, tai neapsakomai žavingas šarmas, bendrystės šurmulys, daugybė emocijų ir aistros. Ateinantį sezoną vestuvių šventės svečiai visi drauge sėda prie vieno bendro ilgo stalo, klega, dalijasi emocijomis ir garsiai juokiasi.

Žvakių šviesos magija

Kadangi ateinantis sezonas vestuvių šventei renkasi gamtos prieglobstį, neišvengiamai visos puošybos detalės siekia šią aliuziją išlaikyti. Todėl stalai, bei pati šventės vieta, atėjus vakarui pasineria ne į pritemdytų elektros lempučių šviesą, tačiau į naturalios žvakių šviesos harmoniją, šilumą bei romantiką.

Gastronomijos astronomija

Atrodytų, ką gi dar galima būtų sugalvoti vestuvinių desertų tematiką, kas dar nematyta ir neragauta? Fusion gastronomijos dėsniai, ar net molekulinės virtuvės idėjos, gurmaniški ingridientai ir ypatingai išieškotas, meniškas desertų pateikimas.

Gamtos prieglobstis

Gamtiškumo elementai bei natūralumo motyvai ir vėl išlieka vestuvių tendencijų priešakyje. Tačiau ateinantį pavasarį-vasarą jie dar drąsesni. Vestuvių ceremonijos vietai siūlomas parkas, miškas, pieva, rugių lauko kaimynystė.

Nerimastingas noras svečiuotis gamtos karalijoje, ar bent jau ją pasikviesti į svečius liudija ir gausiai dekoracijose sutinkamus būtent žalios lapijos elementus. Ir tai nebūtinai turi būti gėlių lapai. Tai gali būti medžių šakų, kelmų, samanų, miško gėrybių elementai.

Suasmenintų detalių mozaika

Nuolatos kalbėdami apie individualumo paieškas, išaukštindami asmeniniais išgyvenimais bei patirtimis paremtus sprendimus neišvengiamai ateinančiais metais vestuvių šventėse viskas suksis apie suasmenintų detalių mozaiką.

Ypač tai pastebima gėrimų bei meniu srityje. Gėrimų pasirinkimuose karaliauja įvairiausi kokteiliai, kurie pateikiami ne punšo principu (visiems iš bendro indo), tačiau kiekvienam svečiui atskirai įteikiamas mini buteliukas ar kūrybiškai pasiūlomas gėrimų pateikimui tradiciškai netaikomas indas. Meniu srityje jau kuris laikas viskas mini. Tačiau ir vėl viskas atsiduota kūrybiškumui, kuris ateinantį sezoną neišvengiamai paklūsta fusion virtuvės idėjai.

Drąsiai žongliruojama skoniais, produktais bei pateikimo būdu. Rafinuota ir išieškota pateikiama tarytum atsainiai. Tačiau neapsigaukite, tas atsainumas labai kruopščiai apgalvotas.

Amžinos atminties pažadas

Vestuvių foto sesijų išradingumui bei fotografų meistrystei atrodytų ribų nėra. Įsigalėjęs reportažinės, o ne statistinės vestuvių fotografijos stilius išlieka ir ateinantį pavasarį-vasarą. Tačiau šventės akimirkų fiksavimui pasitelkiami dronai ir GoPro kameros, sukuria visiškai kitokias fiksavimo galimybes, praplečiant kadrus bei pakylant į orą ir viską apžvelgiant tarytum iš paukščio skrydžio.

Pažymėtina, kad technologiniai sąlyčiai supažindina mus ne vien su dronais. Jie prisijaukina ir socialinius tinklus. Tad žaismingoms vestuvių fotosesijoms ateinantį sezoną siūloma iš anksto pasirūpinti rekvizitais bei jūsų vestuvėms susikurti vadinamuosius „hashtags“.

Ir jie gyveno ilgai ir laimingai

Atrodytų, ką gi dar galima būtų pasiūlyti vestuviniams kvietimams? Karpiniai, nėrinių dekoracijos, kaspinėliai, pati plačiausia spalvinė gama bei neribotas popieriaus pasirinkimas. Ateinantis sezonas kviečia mus nusikelti į magišką pasakos, piešinių ir kaligrafijos pasaulį. Mini siužetai su pasakos elementais kvietimų iliustracijose, ranka kaligrafiškai užrašytas tekstas. Savotiška aliuzija į viduramžių trubadūrus ir į pasakišką pažadą – ir jie ilgai ir laimingai gyveno...

Tikriausiai jaučiate, kad ateinantis sezonas mėgausis originalumo ir nesuderinamų dermių paieškomis. Drąsiai žongliruos stilistika, skoniais, koloritu ir dekoracijomis. Kūrybiškai sudėlios detalias ir pakvies subtiliam maištui. Tad nenustebkite pamatę nuotaką vilkinčia kelnių kostiumu ar iš po plazdančios ir romantiškos suknelės kyšančias masyvių tamsių batų nosis. Rafinuotas ir kruopščiai apgalvotas atsainumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)