Prieš formuojant bazinį garderobą, reikia sukurti visą stilių ir rasti tai, kas atspindi individualumą. Rinkitės drabužius, kurie tinka jūsų siluetui. Tinkamai parinktas siluetas pabrėš figūros privalumus. Išsiaiškinkite, kokia spalvų gama jums tinka ir laikykitės jos, kurdama garderobą.

Mados namų „Helena Elange“ įkūrėja Jelena Elanž papasakos, kaip rasti individualų stilių.

Kaip išsiaiškinti, kokios spalvos jums tinka?

Prieikite prie veidrodžio, įsižiūrėkite į odos, plaukų ir akių spalvą. Pagrindinę spalvų paletę lemia dominuojanti jūsų kolorito spalva.

Šviesi veido spalva, žydros akys, šviesūs plaukai reiškia, kad esate šviesiai pastelinio kolorito tipo atstovė. Jums tinka šviesūs, prislopinti šviesiai pastelinės gamos atspalviai – dangaus žydrumo, melsvas, turkio, citrinų, rusva, persikinė, šviesiai violetinė, arbūzo spalva. Būkite atsargios su ryškiomis, kontrastingomis spalvomis.

Jei jūsų plaukai tamsūs, veido spalva neutrali, o akys šviesiai rudos, rinkitės sodresnius atspalvius. Rekomenduojamos spalvos – mėlyna, smaragdo, koralų, raudona, purpurinė, lelijų, pilka, juoda. Būkite atsargios su pilkšvai rusva ir šviesiais maskuojamosios spalvos tonais.

Turinčioms tamsiai rudą odą, tamsius plaukus ir rudas akis tinka šiltos spalvos. Tokiai moteriai tinka auksiniai šiltos paletės atspalviai, artimi žaliai ir rudai – jūros mėlynumo, alyvuogių, tabako, turkui, aukso, gelsvai rusvas, plytų, pomidorų, lelijų, baklažanų, rusvo, šiltai pilkšvas atspalvis. Na o dangaus žydrumo, rožinės, smaragdo žalumo spalvų geriau vengti.

Kaip nustatyti savo figūros siluetą

Įpratome prie figūros tipo sąvokos, o dar yra figūros siluetas. Norint išsiaiškinti, koks jūsų siluetas, apsivilkite lengvus drabužius ir prieikite prie veidrodžio. Kaip apibūdintumėte savo figūrą? Kokie jūsų veido kontūrai? Apibūdinkite jį šiomis sąvokomis – aukštas, žemas, plonas, apvalainas, ovalus, stačiakampis. Atsakykite į šiuos klausimus, nepriklausomai nuo to, kokio ūgio esate, ar stambūs jūsų kaulai.

Jei jūsų veido bruožai aštrūs, o figūra primena tiesią liniją, reiškia jūsų siluetas tiesus. padarykite garderobą elegantiškesnį su trapecijos formos suknelėmis, sijonais, plačiomis kelnėmis, trikotažiniais megztiniais su tiesiomis siūlėmis šonuose, polo marškinėlių tipo užsegimu, su geometriniais piešiniais.

Turinčioms kontūrines apvalias veido formas ir tiesų siluetą vertėtų atkreipti dėmesį į dekoratyvinius akcentus, pavyzdžiui, kailio apykakles, rankogalius. Įtraukite į garderobą drabužių iš minkšto trikotažo, pavyzdžiui, siaurų kelnių, trapecijos silueto sijonų.

Kitos apvalaus–tiesaus silueto atstovės – tos, kurių veidas kampuotas, o figūra apskrita. Tokiu atveju reikia teikti pirmenybę švarkeliams su dirželiu, karinio stiliaus paltams, kiek platėjančioms į apačią kelnėms, tvido audiniui ir asimetriniam užsegimui šone.

Tos, kurių veido bruožai apvalūs ir figūra apvali, siluetas apvalus. Joms rekomenduojami švarkeliai su dirželiu, šį sezoną aktualūs paltai – suknelės, plačios kelnės, kliošiniai sijonai, storesnis trikotažas, taip pat drabužiai, puošti kailiu.

Siluetas, proporcijos, drabužių kirpimas ir spalva turi tikti prie jūsų išvaizdos, nesudaryti jai kontrasto. Jei drabužis – tarsi jūsų pratęsimas, reiškia, pavyko pasirinkti jūsų silueto tipui harmoningą aprangą. Nesistenkite pakeisti savo formų – pabrėžkite jas. Drabužio siluetas turi derėti su jūsų figūros siluetu. Būtent toms, kurios kuria savo garderobą, priklausomai nuo silueto, pavyksta atskleisti individualaus stiliaus paslaptį.

Dabar, kai žinote, kaip nustatyti jums tinkančių spalvų paletę, figūros siluetą, individualius bruožus ir jūsų figūrai tinkantį drabužių tipą, galėsite rasti savo stilių, su kuriuo jausitės komfortiškai, ir susidaryti patogų bazinį garderobą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)