Trečiadienio vakarą į „Siemens“ areną susirinkusiems žiūrovams buvo suteikta proga žvilgtelėti į slaptą J. Statkevičiaus gyvenimą ir jo naujausią kūrybą. 2016 metų pavasario-vasaros kolekcija tiesiog dvelkė seksualia elegancija.

Tad persikelkime į naktinį klubą, nes podiumu šį kartą tapo baras, kuriame barmenai pilsto gėrimus, o prie stulpų raitosi striptizo šokėjai ir šokėjos. Pabrėžtinas seksualumas: perregimi ir tinkliniai audiniai, odinės kelnės, liemenės ir striukės. Beveik visi modeliai su sportinio stiliaus kepurėmis – jos derinamos netgi su elegantiškomis suknelėmis.

Vieningas kolekcijos aksesuaras – auskarai modelių nosyse. Grandinės, diržai - aliuzija į nenuobodžius suaugusiųjų žaidimus.

Juoda, balta, pilka, oda, kailis, daug „oversize“ stiliaus drabužių. Moteriški drabužiai sluoksniuojami, naudojama daug detalių, klosčių. Atsiranda blizgesys, žėrintys audiniai, įvedama raudona spalva: sukneles, kostiumėlis, sijonas. Modeliai neina į užkulisius - lieka linksmintis prie baro. Metas švęsti. Tačiau šventę nutraukia pradėjusios kaukti sirenos – veiksmas bare baigiasi, visi išsilaksto.

Užgrojus romantiškai muzikai į sceną tarsi angelas įžengia baltai apsirengusi ir žėrinčia karūna pasipuošusi supermodelis Edita Vilkevičiūtė.

Tuoj po jos ant podiumo vėl trankios muzikos lydimi pasirodo visi modeliai, šį kartą užsimetę dar ir skaidrius lietpalčius.

Paskutinis į sceną tradiciškai žengia pats J. Statkevičius. Jis pasipuošęs perregimais marškinėliais, juodomis kelnėmis ir skrybėle.

Šou, sukėlęs tiek spėlionių ir apipintas paslaptimi, baigtas. Linksmybės bare baigtos, metas namo - juk rytoj - darbo diena.

Įdomi detalė - afišose skelbtas užrašas „Slaptas JS gyvenimas“ virto „Slaptu JŪSŲ gyvenimu“. Taigi, visa ši kolekcija iš tiesų yra apie mus. Tai J. Statkevičius žiūrėjo į mus pro rakto skylutę, o ne mes į jį.

„Kartelė aukštai iškelta, tačiau tai vienas iš labiausiai netikėtų mano šou“, – prieš 2016 metų pavasario-vasaros kolekcijos „Slaptas JS gyvenimas“ pristatymą sakė drabužių kūrėjas.

Šių metų kolekcijos paslaptys buvo itin kruopščiai saugomos. Į viešumą kol kas neprasprūdo nė viena kolekcijos detalė, nė vienas siluetas. Kol kas tik aišku, kad Juozas lieka ištikimas aukštosios mados batų kūrėjo Manolo Blahniko aukštakulniams. Taip pat žinoma, kad audiniai kolekcijai dar gegužę buvo užsakyti Italijoje ir Prancūzijoje.

Kaip ir ankstesnius J. Statkevičiaus mados pristatymus, „Slaptą JS gyvenimą“ režisavo garsus teatro režisierius Gintaras Varnas, o podiumu žingsniavco geriausi Lietuvos modeliai bei iš užsienio atvykę, mados pasaulyje žinomi Juozo kūrybos gerbėjai.

„Šios kolekcijos idėja gimė po vieno pasisėdėjimo su rašytoja Kristina Sabaliauskaite. „Pažiūrėkime pro rakto skylutę“, – tąsyk nusprendėme. Nuo tada viskas prasidėjo, o didžiausias siurprizas šou žiūrovų laukia baigiantis kolekcijos parodymui. Neabejoju, tikrai nustebsite“, – paslaptį ištikimiausiems savo žiūrovams, svečiams, bičiuliams ir žurnalistams žada įtemptai savo aštuntajam šou besiruošiantis dizaineris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1533)