Pateikiame dvylika šio sezono tendencijų – galite pradėti jas rinkti. Lai tai būna jūsų paruoštukas rudens-žiemos sezonui.

Naujai interpretuojama klasika – perlai

Į madą grįžta perlai. Prikelti iš užmaršties, jie figūruoja praktiškai visų mados namų kolekcijose: „Givenchy“ perlais išpuošė visą modelio veidą, „Chanel“ kolekcijoje perlai puošė peršviečiamas, kaspinu parištas palaidines, „Dolce & Gabbana“ kolekciją pristatė modeliai su perlais plaukuose, nuo jų neatsiliko ir Stella McCartney, kurios kolekcijoje taip pat figūravo perlai.

Visureigiai batai

Sunkūs batai rantytu padu iš miškų ir pelkių persikėlė ant miesto šaligatvių. „Balenciaga“ pristatė pusbačius iš natūralios odos, „Michael Kors“ – brogue stiliaus batus rantytu padu, „Coach“ – kailiu apsiūtus pusbačius, o Alexanderis Wangas – pusbačius su platforma.

Prada

Tvirtai laikykite rankinę

Šį rudenį svarbu tvirtai laikyti rankinę – „Louis Vuitton“ lagaminėlį-dėžutę su rankena viršuje, Giambattista Valli“ priekyje užsegamą rankinę ilga rankena ar „Alexander McQueen“ lagaminėlį iš krokodilo odos.

Švelnesnių formų rankines pristatė „Prada“, „Marc Jacobs“ ir „Christian Dior“ (pastarųjų dvejų mados namų kolekcijose figūravo per petį nešiojamos rankinės su ilga rankena). Bet pagrindinė sezono žinia slypi rieše – savo stilingiausią statuso simbolį laikykite prie pat plaštakos.

Detalės

Jei kada abejojote papuošalų ir kitų smulkmenėlių svarba, turime jums pranešti: visi mados namai, nuo „Prada“ iki „Balenciaga“, nuo „Chanel“ iki „Louis Vuitton“ ir „Dolce & Gabbana“ akcentavo viską, kas blizga, yra gražu ir lengvai įsegama – ir į elegantišką šukuoseną, ir į vakarinę suknelę. Įsisekite į savo mėgstamą drabužių derinį blizgančią sagę – būsite pasipuošusi šiam sezonui.

„Chanel“ aksesuaras

Sulankstykite rankinę

Nuo „Proenza Schouler“ vienspalvio krepšio su krokodilo odos raštu iki „The Row“ apvalainos, draugiškos rankinės ir „Chanel“ zomšinio per petį permetamo pirkinių krepšio, naujojo sezono rankinė atlaisvina rankas, yra visiškai sulankstoma ir labai jauki. Ji neužims daug vietos.

Kailis

Šis sezonas yra lyg odė kailiui ir viskam, kas švelnu ir pūkuota. Tačiau nebūtina atrodyti kaip Cruellai de Vil, be to, nepamirškite, kad visada galite rinktis dirbtinį kailį. Nuo kailiu pamuštų „Gucci“ loafer stiliaus batų atviru kulnu iki plunksnomis puoštų „Marc Jacobs“ rankovių, „Derek Lam“ trumpakailio ponio ilgaaulių (arba jų drąsesnių, šiltesnių, tinkamų sniego pūgai kolegų iš „Fendi“), „Céline“ šalikų su didžiuliais bumbulais ir net „Dolce & Gabbana“ ausinių – viskas dvelkė jaukumu ir šiluma.

Batų spindesys

Šio sezono kolekcijų pristatymuose visas dėmesys nukrypo į batus, nes jie tiesiog spindėjo – išpuošti kristalais, padengti blizgučiais, dekoruoti blizgančiu metalu.

Emilio Pucci“ aptempti ilgaauliai iki kelių išsiskyrė grafine energija, o „Céline“ aukštakulniai buvo puošti segėmis su perlais.

Batai

Aksomas

Aksomas tradiciškai užėmė garbingą vietą mados istorijoje, jį nuo seno dėvėjo karaliai, karalienės, princai ir pan. Šį sezoną aksomas grįžo - ant podiumų demonstruoti juo aptraukti batai. „Alberta Ferretti“ kolekcijoje išsiskyrė karališkai prabangūs ir elegantiški raudoni batai su sagtimi. O „Givenchy“ ir „Dries Van Noten“ pristatė aksomus aptrauktus pusbačius.

Pakulnė

Po sezono, kuriame vyravo plokščiapadžiai batai, dizaineriai nusprendė kiek pakylėti mus nuo žemės, laimei, nepamiršdami ir komforto. „Miu Miu“, „Calvin Klein Collection“ ir „Bottega Veneta“ pristatė mod stiliaus batus apie 5 cm aukščio stambia, tvirta pakulne. Laimingų kojų sezonas tęsiasi.

Batai

Kojų draugai

Rudenį bus itin madingi batai-kojinės. Ko gero šią madą inspiravo nesibaigiantis dizainerių pamišimas dėl aptemptų odinių kelnių. „Christian Dior“, „Edun“ ir „Alexander McQueen“ kolekcijose figūravo batai-kojinės, kurie tarsi pradingdavo po sijonais ir tunikomis.

MSGM

Auskarai

Vasaros sezono mada – vienas auskaras – rudenį įgijo pagreitį. Dizaineriai pristatė visas jų versijas, kokias tik įmanoma įsivaizduoti. Ir nepriderinti devintojo dešimtmečio stiliaus (J.W.Anderson), ir blizgantys iki pečių („Gucci“), o „Givenchy“ auskarais papuošė kiekvieną modelio ausų (ir veido) centimetrą.

Dirželiai

Jei pavasarį-vasarą jautėte silpnybę vadinamiesiems gladiatoriaus sandalams, nenusiminkite – turėsite kuo avėti ir rudenį. Jonathanas Saundersas ir Giambattista Valli pristatė rudeniui pritaikytas šių sandalų versijas iki kelių, o Phillipas Limas netgi pristatė suvarstomas įsispiriamas šlepetes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)