„Fashion Vilnius SHOP” po vienu stogu suburs tuos, kurie dar tik pradeda savo karjerą mados pasaulyje, tačiau jau turi pakankamai gerų, įgyvendintų idėjų, kurias verta ne tik pamatyti, bet ir įsigyti išskirtinių drabužių bei aksesuarų mėgėjams.

Visi, kurie festivalio metu susigundys savo rudens garderobą papildyti originalia jaunųjų dizainerių kūryba taip pat prisidės ir prie gražaus tikslo: 10 proc. nuo parduotų daiktų kainos keliaus Maltos ordino pagalbos tarnybai, kuri, savo ruožtu, sukauptus pinigus skirs pagalbai vaikams.

Jaunuosius dizainerius kartu su festivalio „Fashion Vilnius” organizatoriais į parduotuvėlę sukvietė Vilniaus dailės akademija ir Vilniaus dizaino kolegija. Jaunieji dizaineriai teikė savo paraiškas pristatyti savo darbus festivalio metu ir iš visų buvo atrinkti labiausiai verti dėmesio.

„Planuojame, kad tai galėtų tapti gražia kasmetine tradicija, nes, akivaizdu, ne visi jaunieji dizaineriai atranda užtektinai erdvių mieste savęs pristatymui ir, ypatingai, savo kūrybos pardavimams. Idealiu atveju, parduotuvėlė suveiks ir kaip mados kambarys (angl. showroom), kuriame susitikti su jaunaisiais dizaineriais turės progą įvairių butikų Vilniaus senamiestyje savininkai, norintys ir galintys savo asortimentą praplėsti jaunatviška lietuviškos mados kūryba”, - sakė Ieva Rimkutė, viena iš „Fashion Vilnius” organizatorių.

Savo kūrybą „Fashion Vilnius SHOP” pristatys kelią į žinomumą besiskinantis kūrybinis “Oh!Skin” duetas - Gabrielė Martirosianaitė ir Toma Kisieliūtė, – bei daugelis kitų: Agnes Flick-Vyšniauskienė, Salomėja Bandoriūtė, Paulius Stalionis su Viktorija Rozenbergaite, Urtė Petkūnaitė-Ciparė, Erika Kielė, Ramunė Guogytė, Deimantė Botkaitė, Justina Zabolskytė, Ingrida Jasinskė, Vaida Januškevičiūtė, Indrė Šimanskytė su Paulina Aksenavičiūte, Liucija Kvašytė, Agnė Alaburdaitė su Ana Dering, Lina Steponavičienė ir Lina Laukė.

„Fashion Vilnius SHOP” miesto stiliaus centre „Europa” veiks tik festivalio metu – rugsėjo 11-13 d. Be to, festivalio metu vyks dar keli specialieji renginiai: prabangiausia grožio inovacijų paroda „Fashion Vilnius EXPO” Vilniaus rotušėje, kur taip pat organizuojamas konkursas stiliaus profesionalams “Fashion Vilnius STYLE” ir grožio inovacijų konferencija, kuri parodos lankytojams bus nemokama. Visame mieste festivalio metu madingiausias ateinančio sezono naujienas pristatys net 100 taškų-dalyvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją