Visoms konkurse dalyvausiančioms komandoms buvo suteikta galimybė susipažinti su individualiomis užduotimis, kurias vienija bendra tema – vakarinės aprangos įvaizdis, tinkantis žvaigždei ant raudonojo kilimo (angl. Red Carpet).

„Artėjant šventiniam šaltojo sezono vakarėlių ir švenčių maratonui, vakarinis stilius yra viena iš pagrindinių aktualijų, todėl šiam konkursui suformuluota tema sugalvota neatsitiktinai. Juo labiau, kad tai tema, aktualiausia grožio profesionalams būtent šventiniu laikotarpiu“, – pasakojo Karolina Taraškevič, Lietuvos grožio profesionalų asociacijos, iniciavusios konkursą, prezidentė.

Burtus traukti susirinkusiems dalyviams Asta buvo parengusi ateinančio sezono tendencijų pristatymą, tačiau, dėl pasikeitusių aplinkybių, ją renginio metu pavadavo kolega Joringis. Visgi Asta aktyviai dalyvaus formuluojant konkurso užduotis bei asmeniškai įvertins tai, kaip konkurso dalyviams pavyko jas įgyvendinti.

Konkurso dalyviams akcentuojama, kad jų sukurti įvaizdžiai – makiažas ir plaukų stilius – turi atitikti šių metų rudens ir žiemos sezono tendencijas. Taip pat labai svarbu, kad įvaizdžio profesionalai jaustų, kaip teisingai išryškinti gražiausius modelio išvaizdos bruožus, o ne dirbtinai juos perdaryti. Be to, bus vertinamas ne tik plaukų stilius ir makiažas, tačiau ir gebėjimas papildyti, o ne užgožti aprangą itin ryškiais ar pernelyg avangardiškais spredimais.

„Siekiame, kad grožio profesionalai šio konkurso metu pademonstruotų savo profesionalumą, kuris susideda ir iš atlikimo technikos, ir iš bendro skonio pajautimo. Laimėtojų rezultatai, turi būti artimi tam, kas yra parduodama kaip paslauga – tai yra tai, su kokiu makiažu ir šukuosena moterys iš tiesų norėtų eiti į vakarėlius. „Lady Gagos“ stiliaus sprendimai, kaip mes vadiname, šiuo atveju nebūtinai gali būti teisingai suprasti“, – sakė K. Taraškevič.

Burtų traukimo metu dalyviams taip pat buvo pristatytos kosmetikos naujienos, kurias jie turės progą išbandyti kurdami naujojo sezono įvaizdžius. Profesionalios itališkos plaukų priežiūros kosmetikos „Framesi“ atstovas Lietuvoje Ričardas Navickas pristatė naujausias plaukų stiliaus ir kirpimo tendencijas, kurios dar šią savaitę buvo pristatytos Milane. Dekoratyvinės kosmetikos „Make up for ever“ atstovė Skaistė Sukrsitovienė pristatė fotosesijoms ir vaizdo klipams idealiai pritaikytą naujausią, aukščiausių technologijų makiažo pagrindą „Ultra HD“.

Konkursas vyks didžiausio Vilniuje mados festivalio „Fashion Vilnius“, vyksiančio rugsėjo 11-13 d., metu. Profesionalų komandų darbą bus galima stebėti rugsėjo 12 d. nuo 14 iki 17.30 val., Vilniaus rotušėje, grožio inovacijų parodoje „Fashion Vilnius EXPO“ arba tiesioginės transliacijos metu.

Astos Valentaitės patarimai ateinančio sezono vakariniam aprangos stiliui

„Ateinantį sezoną bus itin madingas prabangus žvilgesys ir žėrinčios suknelės, siuvinėtos žvyneliais ar karoliukais. Madingos liurekso audinio suknelės. Taip pat madingi sunkūs, prabangūs audiniai: žakardas, brokatas ir pan. Gan stipriai jaučiama rytų, ypač kinų kultūros, įtaka: suknelės dekoruotos auksu, drakonais ir kitomis būtent rytams būdingomis detalėmis. Madingos ir aukštos, Viktorijos laikų apykaklės, žinoma, jos sumodernintos ir pritaikytos šiuolaikinėms mūsų moterims“, – apie naujausias tendencijas pasakojo Asta.

A. Valentaitė priminė ir tai, jog nuo podiumų niekur nepasitraukė nėriniai. „Ilgos nėrinių suknelės, ypač dekoruotos mano jau minėtais karoliukais ar žvyneliais, atrodo itin moteriškai ir prabangiai“, – teigė stilistė, todėl puikiai tinka vakarėliams ar prabangiems renginiams. „Seksualumo suteikia labai madingos, lengvos, šilkinės suknelės su plonomis petnešėlėmis, kurios net atrodo šiek tiek panašios į apatinius drabužius. Naujausia tendencija – šias plonas, lengvas sukneles derinti su sunkesniais audiniais ar net kailiais. Nemėgstančios suknelių drąsiai gali rinktis prabangų, puikios kokybės smokingą, su kuriuo atrodys itin stilingai ir tikrai neliks nepastebėtos ant raudonojo kilimo“, – įdomų sprendimą pasiūlė Asta. Kalbėdama apie madingas spalvas, moteris išskyrė aukso, bronzos ir sidabro spalvas. „Dar viena, šį sezoną ypač madinga spalva, – gili, sodri žalia, pastebima tiek tarp drabužių, tiek tarp aksesuarų ar net manikiūro tendencijų“, – pasakojo A. Valentaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)