Ekonomiškas sprendimas

Švęsti nuosavoje erdvėje yra labai protingas ir ekonomiškai paremtas sprendimas – sutaupote biudžeto eilutę, kuri vadinasi „Šventės vietos nuoma“ ir kuriai dažniausiai skiriama nuo 1000 Eur iki… Pastaraisiais metais labai daug vestuvių vyko kaimo turizmo sodybose, viešbučiuose, restoranuose ir kt. Šių metų ir ateinančio sezono sužadėtiniai vis drąsiau renkasi švęsti savo šventę savo ar tėvų namuose: terasoje, pievoje prie namo, senelių sodyboje, kluone, daržinėje, vynuogyne ir pan. Artima ir sava erdvė buvo lyg iš naujo atrasta ir vertinama – ir jokio neigiamo požiūrio!

„Mes turime didelį nuostabų kiemą. Jis šalia pušyno. Žadame savo kiemą dekoruoti lemputėmis, pasisamdyti padavėjus, maisto tiekėjus ir išsinuomoti baldus. Tikiu, kad net mano mažytė virtuvė tądien taps puikiu restoranu. Noriu jaukios savos erdvės ir mano kiemo svarbiausią dieną gyvenime neatstos jokia sodyba.“ – sako savo vestuves planuojanti Airė Meškauskaitė.

Namų kiemas tampa aukšto lygio restoranu

Vestuvės namuose gali skambėti labai paprastai, tačiau galima gauti stulbinantį rezultatą! Jūsų kiemas gali tapti restoranu vienai dienai su didele terasa, gražiais stalais, gėlių kompozicijomis, svečių sėdėjimo planu, lemputėmis, palapine atsivėsinti ar pasislėpti nuo lietaus, su profesionaliais padavėjais ir virtuvės šefu. Vestuves namuose dar praėjusį savaitgalį atšventė kauniečiai Grantas ir Evelina.

„Švęsti vestuves namuose planavome jau seniai, norėjome susikurti jaukią šventę namų aplinkoje. Organizuojant vestuves gimė mintis jas surengti „Provanso“ stiliumi, taip pradėjome ieškoti idėjų ir po truputį jas įgyvendinti. Ne kartą teko apsilankyti sendaikčių turguje Danijoje, kur žavėjomės įvairiomis detalėmis. Visa diena mums su vyru buvo ypatinga bei kupina pačių geriausių emocijų, taip pat girdėjome daug gražių atsiliepimų iš šventėje dalyvavusių svečių, todėl galime tvirtai teigti, jog šventė buvo būtent tokia, apie kurią svajojome“, – prisiminimais dalijosi jaunamartė Evelina.

Vertingi patarimai šventei namuose

Ką daryti, kad jūsų šventė būtų nepakartojama, pataria išvažiuojamųjų pobūvių ir švenčių dekoravimo paslaugas teikianti „365 eventus“ komanda.

1. Samdyti profesionalią komandą, kuri net ekstremaliomis sąlygomis gali patiekti kokybišką maistą ir suteikti gerą aptarnavimą.

2. Idealiausia būtų visas paslaugas pirkti iš vieno tiekėjo, nes taip sutaupysite pinigų ir būsite tikri, kad bus apgalvoti visi techniniai niuansai.

3. Planuodami vestuves eikite į netradicinius pasimatymus – degustacines vakarienes. Vakarienės metu galėsite ne tik paragauti jus dominančių patiekalų, tačiau ir pamatysite, kaip patiekalai serviruojami lėkštėje, aptarsite porcijų dydžius, tinkamus garnyrus, parinksite derančius gėrimus. Be to, tai puikus būdas įvertinti aptarnaujantį personalą.

4. Sekite orų prognozes ir nepamirškite pasirūpinti planu B – o kas, jei lis? Populiariausias sprendimas – palapinė su sienomis ir šildytuvai.

5. Išsirinkite kokybiškus maisto tiekėjus, nes nuo jų darbo priklausys ne tik svečių skrandis, bet ir vakaro atmosfera – gražiai patiektas ir kokybiškas maistas gali tapti puikiu maisto šou.

6. Apgalvokite desertų stalą. Jo puošyba tikrai svarbi ir visiems pabodę tradiciniai tortai gali būti pakeisti tūkstančiais alternatyvų. O gal geriau sūrus stalas?

7. Įrenkite vietas, kuriose svečiai galės atsipūsti ir nuoširdžiai pabendrauti – tam puikiai tiks BBQ lounge stiliaus salelė šventėje.

8. Atsakingai pasirinkite bendrą šventės stilių sukursiančius paslaugų teikėjus – rengiant vestuves netradicinėje aplinkoje, reikalingos įvairios detalės, padėsiančios sukurti šventiškumo įspūdį bei harmoniją.

9. Nesekite madomis, o jas kurkite. Internetas pilnas idėjų – surinkite jas, perfiltruokite per savo norus ir įgyvendinkite naują mintį, kuri kitąmet taps pirmąja idėja ir visi norės ją atkartoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)