1. Maišyti toninį kremą su drėkinamuoju kremu

Šią gudrybę aktyviai siūlo daugelis vizažo specialistų, pamiršdami patikslinti, kad dažniausiai jie tai daro prieš filmavimą ir fotosesiją, per keletą valandų kremui tikrai nieko nenutinka. Toninio ir drėkinamojo kremo maišymas palengvina net pačią tirščiausią tekstūrą, ištepus tokiu „mišiniu“ oda gražiai švyti.

Tačiau štai kas blogai – ilgus mėnesius grožio specialistų kurta formulė nesuderinama su kokia nors mūsų saviveikla. Bet kokios grožio priemonės kūrėjai norėtų, kad jų produktas būtų tausojamas: nelaikomas pernelyg žemoje temperatūroje (pavyzdžiui, šaldytuve) ar, priešingai, aukštoje temperatūroje (pavyzdžiui, tiesioginėje saulėje), nebūtų skiedžiamas ar kažkaip kitaip „tobulinamas“.

Priešingu atveju visos svarbios savybės, tokios kaip patvarumas ir gebėjimas maskuoti, išnyks. Toninį kremą atskiedus drėkinamuoju praėjus kelioms valandoms veidas gali atrodyti tarsi dryžuotas – kremas sutekės netolygiomis juostomis.

Jeigu toninis kremas jums atrodo pernelyg tirštas, pakeiskite jo tepimo būdą – pavyzdžiui, tepkite jį ant gerai sudrėkintos odos kempinėle ar specialiu šepetėliu, o ne pirštais. Taip toninis kremas bus mažiau pastebimas.

2. Skiesti blakstienų tušą

Žinoma, formaliai tai daryti galima, bet kam? Pagrindas, į kurį dedamas juodas pigmentas, gali būti pagamintas iš vaško ar polimerų, nuo to priklauso tekstūrų maišymo galimybės. Jeigu vandeniu praskiesite vašką, tušas nebebus vienalytis. Jeigu į blakstienų tušą įpilsite alkoholio turinčio toniko (šiuo „naudingu“ patarimu taip pat dažnai dalijamasi interneto platybėse, jo esmė – spiritas iš tikrųjų tampa jungiamąja komponentų dalimi), tušas įgaus teisingą vienalytę konsistenciją, tačiau akims greičiausiai tai nepatiks.

Lašelis kremo odai aplink akis tušą atskies ir, greičiausiai, dėl atliktų oftalmologinių bandymų nepakenks sveikatai, tačiau tokiu atveju makiažo patvarumo tikėtis nevertėtų – tušas gali pradėti byrėti praėjus vos kelioms minutėms nuo pasidažymo.

Ką daryti? Uždarytą sutirštėjusį tušą pašildyti karštame vandenyje. Ši gudrybė leis tušo tekstūrą atskiesti, nors tai nėra ilgalaikis sprendimas.

3. Nedažyti blakstienų kontūro

Nesvarbu, apie ką eina kalba – apie strėlytes, akių apvedimą specialiu pieštuku ar net minimalų tušo sluoksnį – nedažytos blakstienų šaknys gadina visą vaizdą. Viršutiniam vokui geriausiai tinka vandeniui atsparus kontūro pieštukas, kuris tarpelius tarp blakstienų uždažys tiksliausiai.

Antras žingsnis – nudažyti blakstienų šaknis tušu, nesibaiminant ištepti voko. Juk išteptas vietas paskui galima nuvalyti makiažo valiklyje pamirkytu ausų krapštuku. Tik po to galima tepti akių šešėlius ir apvesti akis pieštuku.

4. Naudoti bronzerį vietoj skaistalų

Tarptautinis vizažistas Eduardo Ferreyra nevengia sarkazmo šia tema: „Jeigu pamatysite žmogų su rudos spalvos skaistalais, nedelsdami skambinkite man, bet kuriuo dienos ar nakties metu. Atskrisiu iš karto, nes noriu tai pamatyti“. Skaistalai gali būti tik rožinės spalvos, jie šypsantis tampa skruostų dalimi. Bronzeris – tik idealiai atitinkantis odos spalvą, tepamas ant veido kontūro linijų.

5. Tepti pudrą aplink akis

Tai subtilus momentas, amžinai sukeliantis karštas diskusijas. Viena vertus, pudra gerai išlygina bendrą odos toną ir dažnai yra tiesiog būtina. Kita vertus, dėl savo smulkios tekstūros ji gali pabrėžti smulkias mimikos raukšleles, kurios netgi gerą genetiką turintiems žmonėms atsiranda jau įpusėjus trečią dešimtį.

Tik niekada nenaudokite tam birios baltos pudros – žvaigždžių baltose „dulkėse“ nuotraukos internetą apskrieja taip reguliariai, kad įsiminti tai nebus sunku. Geriau rinktis pusiau permatomas satino tekstūras, o užtepus pudros sluoksnį apipurkšti veidą terminiu vandeniu – jis sutvirtina jį ir padeda geriau susilieti su oda.

6. Rinktis tamsius atspalvius akims ir lūpoms

Visi vizažistai mėgsta kartoti, kad makiažas – tai laisvės ir kūrybos zona. Net jeigu jūs nusprendėte paryškinti akis žaliu pieštuku ir violetinės spalvos šešėliais, o lūpas padažyti ryškiai raudonu lūpdažiu, po tokiu makiažu jus įžvelgti bus sunku, bet taip daryti galite, jei tik jaučiatės patogiai. Tačiau jeigu tai ne jūsų stilius, laikykitės klasikinės taisyklės: arba ryškios akys, arba ryškios lūpos.

„Rinkitės kažką vieną. Jeigu turite gražias akis, visais įmanomais būdais jas pabrėžkite, – pataria „Lancome“ vizažistas Germanas Moyano. – Jeigu ryškinate lūpas, naudokite begėdiškai ryškius ir neįtikėtinai blizgančius lūpdažius, o akims palikite būtiną minimumą – apvedimą ir tušą“.

Juodos lūpos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)