Deja, neretai šios paieškos tampa tikru iššūkiu, ypač... jei esi plius dydžio nuotaka. Kur ieškoti didesnio dydžio suknelių? Kaip išsirinkti modelį, jeigu nusprendėte siūtis suknelę? Ir kaip pagaliau nustoti jaudintis dėl savo apimčių?

Plius dydžio mados projektas bei socialinis meilės sau judėjimas Lepidam.lt dalinasi patarimais plius dydžio nuotakoms.

Pasiruošimas

Visų pirma, nustokite jaudintis dėl savo apvalumų, stresas tikrai nepadės ieškant tobulo įvaizdžio. Verčiau pasidomėkite tuo, kas Jums labiausiai tinka, kas išryškina Jūsų privalumus. Tam labai svarbu suprasti, koks yra Jūsų figūros tipas — į tai atsižvelgdama galėsite išsirinkti tobulą suknelę.

Pavyzdžiui, A silueto suknelės su šiek tiek paaukštintu liemeniu puikiai tinka kriaušės figūrą turinčioms moterims. Toks siluetas vizualiai dėmesį nukreipia į viršutinę kūno dalį, veidą. Daugumai plius dydžio kūno tipų netinka labai pūstos, platėjančios ir daug klostuotos suknelės, nes vizualiai didina.

Kaip bebūtų, internete daugybė informacijos apie kūno tipus ir jiems tinkamus siluetus — sužinokite, kas tinka Jums, eksperimentuokite. Tai padariusi jau žinosite, kokio silueto suknelės norite — sveikiname įveikus pirmą žingsnį!

O jeigu pavyks sulieknėti?

Žinoma, sveika gyvensena — viena iš geros savijautos paslapčių. Tačiau kalbame ne apie dietas. Jokiu būdu nepirkite per mažos suknelės! Juk Jūsų kūno tipas nepasikeis, gali tik sumažėti apimtys. Tokiu atveju nesunkiai pasiaurinsite suknelę ir tai bus daug paprasčiau, nei stresuoti iš visų jėgų stengiantis įtilpti į per mažą. Juk norite būti graži, laiminga, o ne streso ir dietų išvarginta nuotaka, tiesa?

Pasidomėkite

Jeigu nusprendėte suknelę pirkti arba nuomotis Lietuvoje, prieš važiuojant ieškoti rekomenduojame apskambinti visas potencialias parduotuves ir išsiaiškinti, ar šios turi Jūsų dydžių. Nesidrovėkite klausti — juk nenorite gaišti savo laiko važinėjant ir nepatogiai jaustis bandant įsisprausti į per mažas sukneles...

Kokybiški apatiniai

Už suknelę ne mažiau svarbu yra ir kokybiški, Jums tinkami figūrą formuojantys apatiniai bei liemenėlė. Šiandien pasirinkimas iš tiesų nemažas — korsetai, figūrą formuojančios apatinės suknelės, palaidinės, pilvuką prispaudžiančios kelnaitės, net figūrą formuojančios pėdkelnės!

Išsirinkite tai, kas Jums tinka labiausiai — suspaudžia ir vizualiai sumažina problemines kūno vietas ir išryškina tai, kuo didžiuojatės. Beje, nepamirškite atsižvelgti į patogumą, neturite jaustis suvaržyta. Nepamirškite šių apatinių dėvėti ir kai matuositės sukneles.

Matuokitės ne tik iš pirmo žvilgsnio gražiausias sukneles

Žinoma, pirmiausia norėsite pasimatuoti tas sukneles, kurios Jums atrodo gražiausios. Tačiau paprašykite, jog keletą modelių Jums išrinktų ir draugė, mama ar salono konsultantė. Kartais iš pirmo žvilgsnio negraži suknelė užsivilkus gali tapti ta, kurios taip ieškote!

Lengvesnės medžiagos

Organza, tafta, šilkas, satinas, tiulis — lengvi audiniai, padėsiantys suknelei sukurti gražesnį Jūsų siluetą. Šių audinių drabužiai dailiau krenta, neapsunkina silueto.

Nepasiduokite!

Svarbiausia — nepasiduokite, kol nerasite idealios, Jums iš tiesų patinkančios ir patogios suknelės. Nesirinkite tik iš baimės nerasti nieko geresnio. Juk vestuvės — viena ypatingiausių švenčių, kai privalote jaustis nuostabiai ir nesirūpinti dėl to, kad atrodote ne taip, kaip svajojote.

Konsultuokitės

Jeigu pasiklydote paieškose, nebežinote, kas Jums tinka ar ko iš tiesų norite — visada galite pasikonsultuoti su specialistais. Jums padės tiek stilisto konsultacija (šiandien galite rasti iš tiesų pigių alternatyvų, pavyzdžiui, konsultacija nuotoliniu būdu), tiek drabužių dizainerio patarimai. Ieškokite pagalbos, raskite, kas Jums tinka ir mėgaukitės pasiruošimu šventei!