Vienas populiariausių mados žurnalų pasaulyje „Vogue“ savo skaitytojas informuoja, kad trumpų 8-ojo dešimtmečio A formos sijonų mada baigėsi. Dabar ateina ilgi 8-ojo dešimtmečio stiliaus sijonai: su skeltuku priekyje, galbūt papildyti medžiagos lopiniu ar įsiuvu, bet ilgi.

Vienos parduotuvės pasiūlytas sijonas pasaulyje jau susilaukė milžiniško populiarumo nors pardavime atsiras tik po mėnesio: pasiūtą iš kupranugario spalvos zomšos, su skeltuku ir kišenėmis priekyje. Apie šį sijoną jau kalba visas pasaulis. Panašų sijoną„Olivia Palermo“ pristatė savo kolekcijoje, kur jis buvo segimas su išradingai perkištu diržu, virtusiu stiliaus detale, bei pas Alexą Chung, kuriančią savo įprastus elegantiškus marškinius.

Ways to Wear: The M&S skirt that everyone is talking about features the new length you need to note http://vogue.uk/rrX3vi
Posted by British Vogue on Friday, March 27, 2015

#fashion How to wear the new 70s skirt. Do you have any photos of you or a family member wearing one back in the 70s? http://t.co/1W3WGhQyNr
— The Upcoming (@The_Upcoming) April 7, 2015

So chuffed to be wearing THAT @marksandspencerfashionpr suede skirt

A photo posted by Ali Hall (@missalihall) on

Tačiau visa tai palikę šone, grįžtame prie platesnės šio sezono 8-ojo dešimtmečio sijonų mados: trumpieji išeina, o ilgieji ateina – susagstomi sagutėmis į viršų, su skeltuku ar plyšiu priekyje, pasiūti iš zomšos ar džinsinio audinio. Vieną iš jų norėsis nusipirkti.

Tačiau nebijokite sijonų ilgio: „maxi“ gali skambėti šiek tiek bauginančiai ir, nešiojant netinkamai, atrodyti netvarkingai ir pernelyg kasdieniškai. Štai čia į pagalbą ateina vidutinio ilgio versija – būtent ją reikėtų rinktis darbui ir puošnesnėms progoms, rekomenduoja žurnalas vogue.co.uk.

Let @TheRealOliviaP and @alexachung show you how to wear the 70's skirt http://t.co/81DI2Iwnk9 pic.twitter.com/UcaGM005F9
— La Vida Magazine (@LaVidaMagazine) April 15, 2015

New post feat. a little bit of 70s vintage, @thisiswhistles @hm and Céline http://t.co/anhxp8KM28 pic.twitter.com/wuR3C5XKP3
— Natalie Maisie Ivy (@maisieivy) April 11, 2015

Vilnietės ilgų sijonų traukti neskuba

Gal dėl to, kad šiais metais nelabai noriai lepina šiluma, ilgų sijonų tendencija iki sostinės gatvių dar neatkeliavo. Vilniuje merginos mieliau renkasi trumpus klasikinės spalvos A formos sijonus.

Tik vieną kitą merginą galima sutikti su ryškiomis, vasariškomis raštuotomis suknelėmis. Vienetai - renkasi ilgas sukneles ar sijonus. Tiesa, kol kas nekvepia ir aštuntuoju dešimtmečiu.

Pataria rinktis žemiškas spalvas

Siuvėja ir modeliuotoja Daiva Milisauskienė teigia, kad šį sezoną lietuvės renkasi ilgą saulės kliošą iki žemės, o iš tvirtesnės medžiagos - žakardo ar medvilnės - siuvasi nuo liemens klostuotus sijonus.

„Šiais metais populiaru siūtis, kaip mes vadiname, Channel ilgio sijonus, kurių ilgis yra maždaug iki blauzdų vidurio,“ - pasakoja rūbų modeliuotoja.

Anot pašnekovės, tarp lietuvių šį sezoną populiariausios žemiškos švelnios spalvos.

„Daugiausiai renkasi pelenų rožės spalvą. Apskritai dominuoja švelnios spalvos. Taip pat populiari kavos su pienu spalva,“ - teigia D. Milisauskienė.

Panašius variantus savo naujose pavasario - vasaros kolekcijose siūlo ir rūbų parduotuvės - aštuntojo dešimtmečio modernų variantą.

Taigi, jei šį sezoną norite būti gražios ir madingos, neprošal būtų pasikuisti mamos ar močiutės spintose - gali būti, kad atrasite tikrų stiliaus perliukų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)