Esminiai kriterijai ieškant jums tinkančio įvaizdžio - tai jūsų veido ir galvos forma, plaukų struktūra (ploni ar stori plaukai), plauku augimas (ar yra sūkurių), plaukų spalva.

Patarimai moterims

Veido formos suvokimas svarbus tam, jog nedarytumėte klaidų, pasirenkant norimą plaukų kirpimą ar sušukavimą. Jei rastumėte laiko ir žvilgterėtumėte į veidrodį, ten rastumėte visus atsakymus.

Jums prireiks skaros ar juostos. Nušukuokite plaukus nuo veido ir tvirtai juos suglotninkite. Užriškite juostą ar skarą - taip galėsite patogiai ir neskubėdamos apžiūrėti, kokios formos Jūsų veidas.

Jei nepavyksta nustatyti veido formos pačiai ar turite dėl to abejonių, pabandykite paklausti draugės nuomones ar atidžiau panagrinėkite savo nuotrauką.

Ovalas, kvadratas, trikampis, stačiakampis, apskritimas - tai kelios pagrindinės veido formos.

Ovalo veido forma pati palankiausia įvairioms šukuosenoms.

Rekomendacijos: venkite griežtų šukuosenų, jos pabrėš veido kampuotumą. Šukuosenos linijos turėtų būti lengvos iškarpytos. Tinka užapvalinti siluetai, suminkštinantys veido kampuotumą.
Tinka asimetriški kirpimai ar sušukavimai. Galima trumpų sušiauštų plaukų šukuosena. Svarbu sukurti moterišką siluetą.

Trikampio veido formą turinčios moterys turėtų vengti trumpų šukuosenų. Neapnuoginkite sprando ir smakro zonų. Kirpimo ir sušukavimo siluetas bei plaukų apimtis turėtų koncentruotis būtent šiose vietose. Tam, kad vizualiai praplatėtų smakras, jums tiktų purios bangos ar plaukų sušukavimai užriečiant plaukų galiukus į išorę.

Stačiakampio veido formai rekomenduočiau vengti iškarpymų viršugalvyje ir kirpimų, kurie prailgintų veidą. Šiam tipui labai tinka ilgi plaukai.

Apskritaveidėms derėtų vengti šukuosenos apimties smilkiniuose.
Purenkite plaukus viršugalvyje, iškarpykite plaukus, taip vizualiai prailginsite veido formą. Venkite tiesių kirpčiukų - jie pabrėš Jūsų veido apvalumą. Jums tiktų puri šukuosena ir ilgi iškarpyti kirpčiai.

Patarimai vyrams

Vyriškuose kirpimuose pagrindiniu šukuosenos parinkimo kriterijumi tampa galvos forma.

Jei galvos forma ovali, smailėjanti į smakrą, jums tiks viskas.
Na, o kvadrato galvos formos tipo vyrams derėtų vengti suglotnintų šukuosenų. Smilkiniuose nepalikite didelės plaukų apimties, bet ir neskuskite plaukų. Prašykite stilisto, kad suformuotų jums netvarkingą ir purią šukuoseną, kuri suminkštins kampuotumą.

Jei jūsų aukšta kakta, kirpkite plaukus trumpai, bet nesukelkite jų.

Apskritaveidžių vyrų kirpimai turėtų būti sukoncentruoti apimtimi į viršugalvį, kad vizualiai ištemptų šią formą. Viršugalvio plaukai paliekami ilgesni, kad prailgintų siluetą.

Jei jūsų galvos forma smailėja ties viršugalviu, siūlau palikti daugiau plaukų masės smilkiniuose. Taip pat nenutrumpinti plaukų ilgio šiose zonose.

Vyrams derėtų didesnį dėmesį skirti plaukų užaugimui ir kryptims.
Jei praėjus 2 savaitėms po apsilankymo pas plaukų stilistą jaučiatės nepatogiai, vadinasi, jums nepavyko gauti geros paslaugos, nes kirpėjas neatsižvelgė į išvardintas detales.

Daug ką lemiantis veiksnys pasirenkant jums tinkančia šukuoseną yra jūsų plaukų struktūra. Jei plaukai labai stori ir sunkūs - iškarpykite juos. Pažeistus plaukus visada pakirpkite.

Plonų plaukų šiukštu nealinkite dažymais ir venkite filiravimo žirklių. Jos padaro ploną plauką nevaldomą ir sudarko plonų plaukų kirpimo linijas.

Sūkuriai ir sudėtingas plaukų augimas sukelia kitokias problemas.


Tarkime, jums norisi didelių ir sunkių kirpčių, o prie veido plaukų augimo krašto linijoje turite sūkurį. Būtina atkreipti į tai dėmesį - neignoruokite gamtos dovanų.

Plauku spalva

Plaukų dažymas gali papuošti jus, bet gali ir subjauroti.

Vyrams, norintiems atsijauninti pasidažius plaukus, siūlau tik dalinai maskuoti žilumą. Plaukų stilistai turi šių priemonių. Dažymas atliekamas per 5 minutes. Galima šią paslaugą palyginti du galvos trinkimu salone. Svarbu teisingai parinkti spalvą ir laikytis procedūros taisyklių.

Na, o moterims grožio pramonė sukūrė aibę priemonių išgauti norimai spalvai. Galiu jums tik priminti, jog kirpimas, sušukavimas ir plaukų spalva kartu turi didžiulį poveikį.

Apie dažymą pakalbėsime kitame straipsnyje.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)