„Nesiekiu diktuoti tendencijų, kurti vien madingų drabužių, – tikina D. Vapsvė. – Mano tikslas – kurti patogius, nepriekaištingai sukonstruotus ir stilingus drabužius veikliai, kūrybiškai, beprotišku tempu gyvenančiai šiuolaikinei moteriai. Šiek tiek laukinei, kaip toji stirna, tačiau visada viską spėjančiai. Tokiai, kokia esu aš pati.“

„Kodėl stirna? Nes vyrai taip vadina gražias moteris, o aš norėčiau, kad jos visos taip atrodytų“,- šypsosi dizainerė.

D. Vapsvės kurtų drabužių nesupainiosi su niekieno kito, jie unikalūs ir atpažįstami. Kūrėja ir šįkart liko ištikima savo braižui, tačiau kolekcijoje nustebino dar įvairesniais kirpimais ir audinių įvairove.

„Daugelis mano, kad patogus drabužis – tai platus beformis maišas. Iš tiesų patogus drabužis turi būti nepriekaištingai sukonstruotas, ir tam negailiu nei laiko, nei jėgų“, – teigia D. Vapsvė.
"V.Desire" kolekcijos pristatymas

Menininkė prisipažįsta, kad kurdama drabužius jaučiasi kaip žuvis vandenyje ir nei minutės nesigailėjo, kad nusprendė imtis šio darbo. Vien tik darbu tai pavadinti sunku, nes iš tikrųjų tai - kūryba. Kaip tai pavyksta žmogui, nekandusiam jokių drabužių dizaino mokslų?

„Tai reikia turėti savo viduje ir daryti iš visos širdies, o jos aš įdedu labai daug į kiekvieną drabužį“,- prisipažįsta kūrėja. Moteris sako pastebinti daug naujų įmonių, kurios tiesiog siuva drabužius, kitaip sakant, juos gamina, tačiau be lašelio kūrybos.

„Tam reikia talento. Vien tik darbo užtenka tvarkant buhalteriją, tačiau kūryboje reikalingas talentas. Ir tai iš tiesų nėra tas verslas, kurį užsukai ir gali palikti, nes jis neteks tavo braižo“,- sako D.Vapsvė.

„Kolekcijoje daug itin universalaus drabužio – liemenės – variacijų, klienčių jau pamėgtų ilgų sijonų ir dar daug originalių daiktų, kuriais moterys galės papildyti spintas pavasarį ir vasarą“, – sako kūrėja.

D. Vapsvės kurtus „V. Desire“ drabužius mėgsta ir garsios moterys. Pernai ant podiumo jos pirmąją kolekciją demonstravo būrys žinomų moterų. „V. Desire“ ambasadorėmis jau yra tapusios atlikėjų prodiuserė Neringa Zeleniūtė, krepšininko Arvydo Macijausko žmona Viktorija Macijauskienė. Šiemet kolekcijos „Moteris kaip stirna“ veidu pasirinkta stilistė Agnė Gilytė.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)