Savitą požiūrį į buitį ir jos akcentų transformavimą kuriant drabužius išskiriančios menininkės kolekcijoje – apie keturiasdešimt drabužių modelių, kurie buvo dekoruoti trejų metukų dizainerės dukros Leonardos piešiniais.

Žiūrovų pasirodymo metu laukė tikras spektaklis su dekoracijomis, kurios puikiai atspindėjo mus supančią kasdienę buitį ir meną, kurį pastebėti reikia jautrumo ir talento.
Agnės Kuzmickaitės kolekcija

„Paradoksai, atsirandantys tarp suaugusiųjų veiklos ir vaiko požiūrio, yra labai įdomūs. Noriu atskleisti grožį, kurį į suaugusiųjų pasaulį įneša vaikų išdaigos“, – sako A.Kuzmickaitė, savo kūrybos simboliu tapusį drugelį šįsyk sudėliojusi iš guminių meškučių.

A. Kuzmickaitė prisipažįsta, kad jai patinka kurti funkcionalius daiktus bei drabužius, kurie yra nešiojami kiekvieną dieną, tačiau ji visuomet meta sau iššūkį funkcionalumą sieti su kūrybiškumu ir taip suteikti savo kūriniui pridėtinės vertės. Būtent todėl kuriant kolekciją dizainerė pakvietė bendradarbiauti žinomą skulptorių Donatą Jankauską, kuris padėjo įgyvendinti viziją – sukurti modelį iš silikono.

Apie kūrybą, buitį bei netikėtas inspiracijas DELFI kalbasi su dizainere Agne Kuzmickaite.

- Turite mažą dukrą. Kartais žmonėms trukdo maži vaikai. Jūs esate iš tų, kuriuos vaikai netgi inspiruoja kūrybai.

- Mano kolekcijos pagrindinė mintis ir yra ta, kad viską galima suderinti ir, kaip jau ne kartą esu minėjusi, kad mane supanti kasdienybė mane inspiruoja kūrybai. O šiame gyvenimo etape didelę dalį laiko užima bendravimas ir buvimas su vaiku ir visa ta aplinka ir jo specifika, kurią sukuria vaikas. Tai aš tiesiog iš to semiuosi įkvėpimo ir tai atsispindi mano kolekcijoje, kaip tas vaiko pasaulis sąveikauja su suaugusiojo aplinka. Kas nutinka, kai suaugusiojo pasaulyje atsiranda vaikai. Tai tarsi tokia jungtis nuo suaugusiojo vizijos ir vaiko.

- Kaip kilo mintis transformuoti drugelį?

- Drugelis yra labai dėkingas transformacijoms. Ir nors tai nėra pagrindinis kolekcijos akcentas - išlieka svarbi mano prekinio ženklo dalis. Šioje kolekcijoje jis tarsi paaugo - yra didesnis, bet išlieka minimalistinis, keičiasi jo medžiagos, faktūros. Šiais metais jis odinis, lakuotas, blizgus, o taip pat tarsi netvarkingai užspalvintas drugelis iš vaikiškos knygutės.

- Kurdama kolekciją bendradarbiauti pakvietėte ir skulptorių Donatą Jankauską...

- Skulptorius Donatas Jankauskas padėjo įgyvendinti skulptūrišką modelį iš spalvoto silikono. Jo inspiracija - vaikų žaidimai su maistu, saldainiais. Tai unikali suknelė - skulptūra, sudėliota tarsi iš įvairiaspalvių želė saldainių, kurie savo forma atkartoja moters figūrą. Suknelės kūrimo principas artimas 3D modeliavimui.

- Kokius audinius naudojote šiai kolekcijai?

- Šios kolekcijos audiniai - visi marginti originaliais mano dukros piešinių „raštais“, kurie buvo specialiai perkelti ant viskozės bei džinso.

- Kokiai moteriai kolekcija skirta? Ar tai kasdieniniai drabužiai, ar tinkami įvairioms progoms?

Šios kolekcijos drabužiai daugiausiai skirti kasdienai, veikliam ir talentingam žmogui, gyvenime nenorinčiam nieko atsisakyti.

DELFI primena, kad Agnė Kuzmickaitė Vilniaus Dailės akademijoje trečius metus studijuoja Meno doktorantūrą ir pretenduoja tapti vienintele Lietuvoje aktyviai kuriančia drabužių dizainere, turinčia mokslinį daktaro laipsnį. Disertacijos tema – „Kasdienybė kaip kūrybos inspiracija - dizainerio savireflekcija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)