Pagrindinis dalykas, formuojant tokį sąrašą, yra kuo didesnis tarpusavio suderinamumas tarp skirtingų aprangos dalių. Tai leidžia suformuoti įvarius šiltiems orams skirtus aprangos derinius nuo visiškai kasdienių, iki labiau formalių, panaudojant nedidelį skirtingų drabužių kiekį.

Algirdas Gricius. Asmeninio arch. nuotr.

Taigi šis sąrašas galėtų atrodyti taip:

Tamsiai mėlynas medvilninis švarkas
Mėlynas medvilninis megztinis
Balti marškiniai
Balti marškinėliai
Mėlynas kaklaraištis su raštais
Šviesiai pilkos medvilninės kelnės
Mėlyni džinsai
Mėlyni šortai
Nematomos kojinės
Rudi pusbačiai
Balti sportiniai bateliai

Tamsiai mėlynas medvilninis švarkas

Tamsiai mėlynas švarkas apskritai yra vienas iš tų aprangos elementų, kurie, nepriklausomai nuo to, koks yra sezonas, turėtų kabėti kiekvieno vyro drabužių spintoje. Be abejonės, ne išimtis šis švarkas yra ir pavasario vasaros sezonui.

Jeigu tamsiai mėlyną, pasiūtą iš vilnos švarką savo spintoje jau turite, tuomet šiltajam sezonui galite įsigyti laisvesnį, nekietintais pečiais ir medvilninį. Nors vilna yra "kvėpuojanti" medžiaga, tačiau šiltomis vasaros dienomis visgi patogiau jausitės su medvilniniu švarku.

Kaip jį dėvėti? Bet kaip - galite kombinuoti visus sąraše esančius drabužius, o ant viršaus apsivilkti šį švarką.

Tamsiai mėlynas medvilninis megztinis

Jeigu turite tokios spalvos ir modelio vilnonį megztinį, tai vasarai jis tikrai netiks, nes bus tiesiog per karšta. Tad šiuo atveju puikia alternatyva tam tampa medvilninis tamsiai mėlynas megztinis.

Vilkėkite šį megztinį ant šviesiai mėlynų marškinių. Jeigu jį derinsite prie šviesiai pilkų kelnių, tuomet dar galite pasirišti ir mėlyną margą kaklaraištį. Jei dėvėsite su mėlynais džinsais, tuomet nepamirškite prasisegti vienos ar dviejų viršutinių marškinių sagų, kad suteiktumėt savo deriniui kasdieniškumo ir laisvumo.

Balti marškiniai

Nuo mėlynos spalvos keliaujam prie baltos ir pirmasis drabužis, kuris yra sutinkamas sąraše, yra balti marškiniai. Tai taip pat ypač universalus drabužis, kuris gali būti dėvimas visais metų laikais ir bet kokiu oru.

Suprantama, kad balta spalva labai greitai tepasi ir tokius marškinius nerekomenduojama dėvėti daugiau nei 2 kartus iš eilės, prieš tai jų neišskalbus. Todėl savo spintoje pravartu yra turėti bent jau dvejus baltus marškinius. Jeigu jų neturite apskritai, tuomet būtinai įsigykite bent jau vienerius.

Sakoma, kad apetitas atsiranda bevalgant, tai taip yra ir su baltais marškiniais - noras juos dėvėti atsiranda tuomet, kai jie kabo spintoje. Ypač kai jie dera prie visko - mėlynų džinsų, šviesiai pilkų kelnių ar mėlynų šortų.

Balti marškinėliai

Dar vienas ypač universalus drabužis, kuris taip pat privalo būti kiekvieno vyro spintoje. Visgi labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, ar marškinėliai jums tinka pagal kūno sudėjimą. Jeigu esate siaurų pečių, tuomet geriausiai marškinėlius yra pirkti crew neck kaklo tipo. Jeigu esate itin plačių pečių, tuomet įsigykite juos su V formos kaklu, kas padės vizualiai jūsų pečius susiaurinti.

Raštuotas mėlynas kaklaraištis

Na, bent vieną kaklaraištį juk reikia turėti ir vasarai, ar ne? Geriausias ir universaliausias variantas, ko gero, būtų mėlynas kaklaraištis su raštais.

Be abejo, mėlyna spalva turi daug atspalvių, tad rinkitės tokią, kuri jums labiausiai patiks. Svarbiausia, kad mėlyna spalva derėtų prie jūsų turimo tamsiai mėlyno švarko spalvos, kadangi tuomet marškinių, kaklaraiščio ir švarko spalvos sukurs puikiai atrodančią kombinaciją.

Beje, jeigu norite turėti tikrai vasarišką kaklaraištį, tai įsigykite tokį, kuris yra pasiūtas iš lino, medvilnės ar jų abiejų mišinio. Šis kaklaraištis nebus per daug blizgus ir formalus bei gražiai derės prie kitų jūsų turimų medvilninių drabužių.

Šviesiai pilkos medvilninės kelnės

Kadangi tamsų švarką jau turite, tai kelnes įsigykite šviesias - pavyzdžiui šviesiai pilkos spalvos. Be abejo jūsų turimos mėlynos ar pilkos kelnės, kurias mūvite visais metų laikais vasarai irgi tiks, tačiau, jei norite kažko šiek tiek išskirtinio, tuomet įsigykite šviesiai pilkas.

Pasistenkite kelnes įsigyti labiau kostiuminio tipo, su kantu. Tokiu būdu tai bus šiek tiek formalesnis drabužis, kuris gražiai derės su švarku ir kaklaraiščiu. Medžiagą pasirinkite medvilnę ar medvilnės ir lino mišinį. Su vilnonėmis kelnėmis bus per daug karšta, o lininės labai greitai susiglamžys.

Kodėl būtent šviesiai pilkos? O todėl, kad kai apsimausite jas, apsiausite rudus pusbačius, apsivilksite baltus marškinius, pasirišite kaklaraištį, apsivilksite tamsiai mėlyną švarką bei pažiūrėsite į veidrodį, suprasite, jog atrodote fantastiškai.

Mėlyni džinsai

Sekantis drabužis sąraše yra mėlyni džinsai. Na, kaipgi be jų. Tai klasika tapusi aprangos dalis, kurios yra daugybė įvairiausių spalvų ir modelių. Ko gero, bent vieną porą džinsų savo drabužių spintoje turi kiekvienas vyras.

Tad kokius gi mėlynus džinsus reikėtų įsigyti vasarai? Na, vienintelis patarimas būtų toks, kad jie nebūtų per daug nutrinti ar apiplėšyti, kadangi tuomet jų nebus galima priderinti prie tamsiai mėlyno švarko.

Geriau pasirinkite ne ypač šviesią mėlyną spalvą, vidutinį nutrynimą (jeigu jo apskritai norite), o tada apsiaukite baltus sportinius batelius, apsivilkite baltus marškinius ir užsimeskite tamsiai mėlyną švarką. Arba tiesiog baltus marškinėlius.

Mėlyni šortai

Kuomet oras yra labai karštas ir su bet kokiomis kelnėmis yra per karšta, situaciją gelbsti šortai. Be abejo, šortų irgi yra įvairiausių rūšių ir spalvų, tačiau universaliausias variantas, ko gero, būtų mėlynos spalvos, slim fit šortai.

Tokie šortai atrodys stilingai, gražiai, spalviškai derės prie kitų šiame sąraše esančių aprangos dalių ir, jeigu išdrįsite, netgi leis prie jų priderinti tamsiai mėlyną švarką. Tokiu atveju žiūrėkite, kad šortų spalva būtų šviesesnė nei švarko.

Jeigu norėsite suteikti savo šortams papildomo akcento, tuomet nepamirškite jų šiek tiek atraitoti. Vieno ar dviejų kartų pilnai pakaks.

Nematomos kojinės

Na, pačios kojinės, žinoma, yra puikiai matomos, tačiau jos yra tiek daug iškirptos, kad kojines apsimovus, jų visiškai nesimato. Tokiu būdu sukuriamas įspūdis, kad kojinės nėra mūvimos apskritai.

Kam to reikia ir kur tai galima panaudoti? Na, paprasčiausia jas yra mūvėti su šortais, kadangi, kad ir kokios spalvos kojinės būtų, jeigu jos yra mūvimos su šortais, niekada neatrodys gražiai. Be abejo, išimtis yra baltoms kojinėms, kuomet jos yra naudojamos pagal paskirtį - sportuojant.

Karštomis vasaros dienomis nematomas kojines galima mūvėti ir su trumpesnėmis ar atraitotomis kelnėmis. Taip, tokiu atveju matysis plikos kulkšnys, kas galbūt nėra daugeliui priimtina, tačiau su tinkamai parinktomis kelnėmis tai atrodys tikrai stilingai, o be to, ir kulkšnims bus vėsiau.

Rudi pusbačiai

Priešpaskutinis sąrašo elementas - rudi pusbačiai. Renkantis šiuos batus reikėtų pasirinkti juos vidutinio rudumo atspalvio, kadangi tuomet jie tiks beveik prie bet kokios spalvos kelnių. Ar rinktis verstos odos ar paprastos, čia jau jūsų asmenimis sprendimas.

Šiuos batus galima avėti tiek su nematomomis, tiek su ryškesnių spalvų kojinėmis. Juos derinti galima ir prie šviesiai pilkų kelnių, ir prie džinsų, ir net prie mėlynų šortų. Kitaip tariant, prie visų sąraše esančių aprangos dalių.

Balti sportiniai bateliai

Balti vyriški sportiniai bateliai suteiks kasdieniškumo ir laisvumo bet kuriam aprangos deriniui, kuriam jie bus parinkti.

Šiame sąraše esančios šviesiai pilkos kelnės, mėlyni džinsai ir mėlyni šortai patenka į šiuos aprangos derinius, todėl prie jų galima drąsiai avėti šiuos baltus sportinius batelius.

Be abejo, balta spalva turi vieną trūkumą - ji labai greitai tepasi, todėl šiuos baltus batelius teks nuolatos prižiūrėti. Priklausomai nuo batų modelio, gali šiek tiek skirtis jų priežiūra, todėl parduotuvėje nepamirškite paklausti, kaip jais reikėtų rūpintis.

Reziumė

Gerai parinktos šiame sąraše esančių drabužių spalvos leis nesudėtingai kombinuoti juos tarpusavyje, tad, turint tik keletą skirtingų drabužių, galima sukurti visai nemažą kiekį skirtingų stilių aprangos derinių.

Be abejonės, tai nėra vienintelis įmanoma sąrašas, kuris yra skirtas pavasario ir vasaros sezonui - jūs galbūt, turite susikūrę saviškį ir lygiai taip pat derinate jame esančius drabužius tarpusavyje. Tačiau tiems, kas norėtų turėti atskaitos tašką artėjančiai vasarai, šis sąrašas tikrai turėtų padėti.

O kokie yra jūsų pagrindiniai drabužiai ir batai, kurie yra skirti pavasario ir vasaros sezonui? Ar turite ką nors iš šio sąrašo? O gal turite kažką, ko šame sąraše nėra, tačiau, jūsų nuomone, tikrai turėtų būti? Nepamiškite pasidalinti savo nuomone komentaruose po straipsniu.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!