Kaip ir galima buvo nuspėti, žiūrovų laukė ypatingos staigmenos. Kolekcijos pristatymas prasidėjo įspūdingų dekoracijų atidengimu. Tarp prabangių rytietiškų rūmų kolonų baltais apdarais pasipuošę arabai pardavinėja vaisius. Marokas? Ko gero. Mandarinų kvapas ima kutenti nosį.

Scenos ir kostiumų meistras, regis, sumanė parodyti tikrą spektaklį.

Žaismingus arabus su braškėmis dekoruotais marškinėliais ir vaisiniais karoliais keičia ryškiai raudonais kostiumėliais apsirengusios moterys su stiuardesių kepuraitėmis. Vėjas papūtė iš Maskvos?

Dėmesį prikausto ypatingai puošnūs ir originalūs aksesuarai - tai ilgamečio Prancūzijos mados namų „Yves Saint Laurent“ papuošalų meistro Davido Daimo darbai, sukurti būtent šiai Juozo Statkevičiaus kolekcijai, kuriuos po pristatymo, lapkričio 14 dieną, bus galima pamatyti ir įsigyti sostinės Prancūzų kultūros centre.

Savito humoro jausmu gyvenime pasižymintis dizaineris šmaikštauja ir kūryboje - žvilgsnį prikausto originaliai - raktais bei jų pakabukais gausiai dekoruota rankinė. Ir vaivorykštės spalvų tinkliniai krepšiai (tokius, tiesa, daug vangesnių spalvų tarybiniais laikais nešiojo mūsų mamos ir močiutės, o vadindavo jas "sietkomis").

Šios detalės - tarsi čili pipiriukai, maloniai nudeginantys gomurį, kad nebūtų per daug saldžiai prabangu ir teisinga.

Koks gi finalas, jeigu pipirų ir taip netrūksta? O jis pagal Juozą. Tą, kuris nebijo išeiti ant scenos ir parodyti liežuvį - gal tiems, kurie ant jo burnoja. O gal tiesiog, nes ką gi galima dar padaryti po to, kai ant scenos išleidi kupranugarį?
Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymas

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (747)