Spalva: neiššaukiantis ryškumas

Dabartinės plaukų stilistikos mados tendencijos labai parankios toms ryškioms asmenybėms, kurios nori išskirtinumo, bet kartu negali sau leisti labai stipriai „iškristi iš konteksto“: mada siūlo ryškias, rėkiančias spalvas kiek prigesinti, versti pastelinėmis. Būtent tokios spalvos parinktos ir abiem merginoms: jų akį traukianti, žaisminga vario spalva yra jaunatviška, bet prigesinta, natūralesnė, todėl – neakiplėšiška.

Nemėgstančioms dažnai kirpykloje lankytis merginoms stilistės pataria rinktis nevientisą dažymą, kaip kad šių modelių: šaknis palikus tamsesnes nei galai, dažymas atrodo dinamiškesnis, jaunatviškesnis, be to, ataugančios šaknys ilgiau lieka nepastebimos ir galima kur kas ilgiau pratempti iki kito dažymo, spalvos ryškumą tiesiog sugrąžinant kondicionieriumi su pigmentais.

Toks ombre vadinamas dažymo būdas išlieka populiarus jau ne vienerius metus, atrodo skoningai, natūraliai, tinka pačios įvairiausios faktūros plaukams – tiek tiesiems, kaip šiose nuotraukose, tiek garbanotiems.

„Manau, kad tai puikus variantas jaunam žmogui, siekiančiam kokybės. Turbūt kiekvieno rimto salono kirpėjai gali pripasakoti istorijų, kaip paskambina nevilties kupina klientė ir maldauja „ką nors daryti“ po nesėkmingų bandymų savarankiškai nusidažyti plaukus namuose. Taisyti tokias klaidas kainuoja ne tik nemažai laiko, pinigų, bet ir pačių plaukų sveikatos,“ – apie nevykusius pasigražinimus namuose pasakoja Reda Motiejaitytė.

Su kirpčiais arba be jų

Abiejų merginų kirpimai panašūs, tačiau labiausiai juos skiria kirpčiai. Tai ta detalė, kuri akimirksniu kardinaliai pakeičia veidą ir visą šukuoseną, nekeičiant plaukų ilgio.

„Tai, ar kirpčiai jums tinka, kokio ilgio, kokios masės, kokia linija jie turėtų būti nukirpti, priklauso nuo individualių jūsų veido bruožų. Su šia detale galima žaisti kaip tik sugalvosi, pavyzdžiui, plaukai gali būti glotnūs, o kirpčiai – tekstūriniai, laiptiniai, asimteriški, - pasakoja Viktorija Urbaitytė. – Mūsų modeliui nukirpti maksimalūs, blakstienas siekiantys kirpčiai – tai šiuo metu labai madinga tendencija. Kita vertus, klientės be reikalo baiminasi, kad turint tokio ilgio kirpčiukus teks dažnai lankytis kirpykloje patrumpinti: jei kirpčiukai nukirpti lengvesne linija, jiems truputį paaugus, pakaks išsiplovus galvą pafenuoti norima kryptimi ant šono – ir jau turėsite naują šukuoseną!“
Antrosios merginos plaukai apkirpti taip, kad šukuoseną būtų paprasta adaptuoti pagal poreikį ar nuotaiką: glotniai sušukuojant atgal, kai reikia santūrumo, arba su trupučiu formavimo priemonės pašiaušiant, kai norisi maišto ir aplinkinių dėmesio.
Vyrai

Šiandienos hitas – vyriška šukuosena, šukuojama į viršų, nepamirštant tekstūros: kuo jos daugiau, tuo plaukai išraiškingesni, ir tuo šukuosena jaunatviškesnė.

Beje, toks kirpimas atrodo efektingai ir šiuo metu ypač aktualiai, tačiau vien išsiplauti ir išsidžiovinti galvos čia nepakaks, tokiai šukuosenai reikės ir priežiūros, ir fenavimo, ir kirpėjo patartų formavimo priemonių naudojimo.
„Tačiau aš nematau tame bėdos, - sako Reda Motiejaitytė. – Pastaruoju metu jaunuoliai tobulėja taip sparčiai, kad susišiaušti pačias įmantriausias šukuosenas jiems – vieni niekai. Ir tai normalu: kaip savaime suprantama, kad negali atrodyti gražiai, avėdamas nešvariais batais, taip ir negali atrodyti nepriekaištingai susišukavęs, nedėdamas į tai jokių pastangų. Nori efekto – naudoji priemones. Nenori, tingi, skubi į paskaitas? Tuomet pakaks leisti plaukams kristi laisvai ant priekio. Beje, ši šukuosena netiks vyrams standžiais, tiesiais plaukais, užtai banguotiems, garbanotiems, paslankiems – puikiai!“
Antrasis modelis iliustruoja dar vieną sezono vinį – ryškius sklastymus, beje, net ne vienoje, o abiejose pusėse, kurie ypač puikiai matomi ant gausių, tamsių modelio plaukų. Šauniai į viršų sušukuoti, pakeltu priekiu ir ištrumpintais šonais plaukai tinka daugeliui klientų vyrų, ir visai nereikia baimintis, kad itin trumpi šonai ataugdami sugriaus bendrą vaizdą ir iškraipys galvos formą – atvirkščiai, jei kirpimas atliktas teisingai, plaukai atauginėja taip, kad bendra forma nesugriūna ir šukuosena vis tiek atrodo tvarkingai.
„Jeigu klientas nori tokia šukuosena džiaugtis ilgiau, jam būtina naudoti formavimo priemones – tarkime, stiprios fiksacijos matines formavimo pastas, taip pat išmokti nuo sklastymo plaukus nufenuoti aukštyn, - pasakoja Viktorija Urbaitytė. – Ištrumpinti šonai paprastai atauga per 2-3 savaites, tačiau šukuoseną galima prižiūrėti užsienyje labai populiariu „trimingo“ būdu: kai klientas pas kirpėją lankosi kas kelias savaites ne bendram kirpimui, bet šukuosenos patvarkymui – paryškinti kirpimo liniją, nuskusti kaklą, sutvarkyti smilkinių zoną“.

Plaukų stilistės Reda Motiejaitytė ir Viktorija Urbaitytė su savo modeliais.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)