Scenos ir televizijos žvaigždėms odą reikia valyti dažniau, nei lengvu makiažu besipuošiančioms moterims, tad joms ypač svarbu rinktis priemones, kurios yra švelnios odai ir gali būti naudojamos kelis kartus per dieną. Dainininkė Urtė Šilagalytė prisipažįsta, kad nuo dažno sceninio makiažo pavargusi oda reikalauja specialaus dėmesio, tad tik tinkama jos priežiūra padeda atstatyti sutrikdytą drėgmės balansą.

„Pastebiu, kad po intensyvaus koncertų maratono ar darbo televizijoje, kur būtinas ryškesnis makiažas, veido oda praranda elastingumą ir pradeda sausėti, todėl ją reikia skubiai drėkinti. Odą valau specialiai tam skirtais valikliais tiek vakare, tiek ryte, taip pat stengiuosi nepamiršti veido atgaivinti drėkinančiomis kaukėmis, – sako U. Šilagalytė. – Pavargusios odos neapgausi jokiomis gudrybėmis, nes ją lepinti ir mylėti reikia visada – miegas, vanduo ir, žinoma, tinkama mityba bei nuolatinė šypsena veide yra geriausi būdai atrodyti švytinčiai.“

Dainininkės kasdienė odos priežiūra susideda iš drėkinamojo kremo, kuris atkuria prarastą drėgmės pusiausvyrą, ir paakiams skirto aliejaus. „Pirkdama visiškai naują produktą, visada pasidomiu jo sudėtimi. Eksperimentuoti nemėgstu, tad dažniausiai veido priežiūrai naudoju tą pačią, mėgstamą produkciją“, – sako Urtė.

Kai makiažas nėra būtinas, U. Šilagalytė dekoratyvinę kosmetiką naudoja saikingiau, bet visiškai šio ritualo neatsisako. „Man atrodo, kad dažymasis daugeliui moterų yra malonumas. Aš tikrai esu viena jų. Kasdien nesidažau tiek, kiek to reikia koncertams, bet lengvi skaistalai ir blakstienų tušas man yra nepakeičiami, norint šiek tiek paryškinti bruožus“, – sako dainininkė.

Mergina prisipažįsta, kad jos oda nėra labai lepi ar sudėtinga, todėl ji gali leisti sau išbandyti įvairius produktus – ir natūralią kosmetiką, ir gydomąsias priemones. Didžiausią dėmesį U. Šilagalytė skiria odos drėkinimui ir stengiasi rinktis sausai ir jautriai odai tinkamus produktus, tokius, kaip, pavyzdžiui, „Physiogel“ dermatologinė kosmetikos linija, subalansuota kasdienei sausos ir jautrios odos priežiūrai.

Vizažistė Giedrė Simutė atkreipia dėmesį, kad vienas svarbiausių žingsnių puoselėjant sveiką ir skaisčią odą – drėkinamųjų priemonių naudojimas: „Išsausėjusi oda linkusi raukšlėtis, jos paviršius netenka švytėjimo ir elastingumo. Jeigu moteris dažnai naudoja makiažo priemones, dėl nuolatinio makiažo valymo tik dar labiau apsunkinama odos būklė, todėl būtina odą drėkinti.“

Pasak specialistės, ypač svarbu drėkinti odą prieš darant vakarinį makiažą, kuris būna ryškesnis, atitinkamai didesnės koncentracijos, tad odai sunkiau per jį kvėpuoti. Nuvalius makiažą, švarią odą taip pat būtina drėkinti. Dienai tinka labiau drėkinantys produktai, o nakčiai odą galima palepinti ir intensyvesniu riebesniu bei regeneruojančiu kremu.

„Kad ir kaip jaustumėtės pavargusios vakare, labai svarbu prieš einant miegoti pasirūpinti savo oda. Ją reikia kruopščiai nuvalyti, braukiant pagal masažines veido linijas. Valant teisingais judesiais, tuo pat metu dar ir stangrinama veido oda. Svarbu ir rinktis savo odai tinkamiausią valiklį: atidžiai stebėti, kad jame nebūtų alkoholio, natrio laurylsulfato, o aktyvios valomosios medžiagos veiktų švelniai, nesausintų ir nedirgintų odos“, – pataria G. Simutė.

Vizažistė pataria kasdieniam naudojimui rinktis priemones, atitinkančias natūralų veido pH ir kurių sudėtyje yra kuo mažiau arba išvis nėra emulsiklių, sintetinių aliejų, alkoholio, kvapiųjų, konservuojančių medžiagų.

„Visada svarbu atkreipti dėmesį į produkto sudėtį, juk jis skirtas mūsų veido odai! Jeigu renkamės, kokie maisto produktai yra sveikesni, taip pat atidžiai turime rinktis ir kokią kosmetiką naudojame. Kuo mažiau ji kenks odai, tuo mažesnė rizika, kad metams bėgant, prireiks drastiškų kosmetinių procedūrų“, – sako G. Simutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)