„Šios kolekcijos įkvėpimo šaltinis yra kelionė į Siciliją. Kolekcijos pavadinimas yra „Essa“, kas itališkai reiškia „Ji“. Dėl ko ji – nes Sicilijoje man teko pamatyti moterį, kuri nepaprastai mane sužavėjo visa savo išvaizda, savo stotu, laikysena, elegancija, nors aš nemačiau jos veido. Ir iš tikrųjų ji yra pagrindinis mano kolekcijos įkvėpimo šaltinis“,- DELFI sakė dizainerė Indra Dovydėnaitė.

Dizainerė atskleidžia ir kitą, liūdnesnę kolekcijos atsiradimo pusę. „Keliantis į Etnos ugnikalnį funikulieriumi mums teko pamatyti, kaip gaivinamas žmogus. Tai truko apie 20 minučių. Etnos papėdėje skraidė sraigtasparniai, jam buvo daromas širdies masažas. Tas žmogus neišgyveno. Ir tai yra tas pagrindinis jausmas, iš kurio išsivystė kolekcija - ji ganėtinai tamsi, kitaip sakant, labai tamsi. Tarp kitko, ta moteris, kurią mačiau, buvo vestuvėse, tai tarsi ir simbolinė pradžia. Kažkieno gyvenimo pradžia, kažkieno pabaiga. Juk viskas turi du savo teisingus polius. Arba jis ir ji, arba pradžia ir pabaiga. Visą laiką toks balansas gyvenime. Ir kad kiekviena ta liūdna pabaiga turi džiugią pradžią ir kad gali būti atvirkščiai“,- samprotauja I. Dovydėnaitė.

Naujosios Indros Dovydėnaitės kolekcijos pagrindinė spalva yra juoda. Labai daug vilnos, moheros kašmyro, šilko, bambuko pluošto, viskozės. „Aš mėgstu ir naudoju maksimaliai viską, nes naudojant kuo daugiau įvairių siūlų gali išgauti turtingesnes faktūras. O faktūros yra mano kolekcijų pagrindas“,- šypsosi dizainerė.

Menininkė neslepia, kad svarbiausia jai kuriant drabužius – atskleisti ir pabrėžti moteriškumą.

„Ta moteris, kuri mane įkvėpė, buvo labai moteriška. Ir mano kolekcijos bei kūrybos apskritai išskirtinumas yra pabrėžti ypatingą moters moteriškumą. Ir iš tikrųjų man yra labai svarbi pečių linija, aš visada ją stengiuosi labai pabrėžti. Nes moters kaklas ir pečiai yra pati grakščiausia ir subtiliausia moters vieta. Ir aš nenoriu jos maskuoti ir neigti, kaip, tarkime, dabartinė mada nuleidžia ir panaikina pačių liniją. Taip pat man dar labai svarbi yra juosmens linija, kuri turi būti labai ryški. Nes iš tikrųjų kiekvienas žmogus turi tą juosmenį tik ne kiekvienas moka jį teisingai parodyti“,- sako I. Dovydėnaitė.

Naujiena dizainerės kolekcijoje – kutai, į kuriuos kūrėja pažiūrėjo truputį kitaip. Ir žinoma, gėlės. Juk Indra – neprilygstama detalių meistrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)