Dizaineriai įkvėpimo sėmėsi geometrijoje ir vadinamajame optiniame mene (angl. optial art), miško pasakose, septintojo dešimtmečio retro stiliuje ir praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio maištingume. Pagrindinis artėjančio sezono devizas – eklektika visame savo gražume, tarp eilučių taip ir persiskaito: „viskas, kas geriausia – iš karto“.

Pagrindiniai pirkiniai rudens-žiemos sezonui

Prie pagrindinių šio sezono pirkinių vertėtų priskirti paltą. Ir toliau populiarumo viršūnėje išlieka platūs paltų modeliai, tarsi būtų dviem dydžiais per dideli. Jie primena kokoną.

Spalvų gama – pagal jūsų nuožiūrą. Populiarumą išlaiko ir pastelinių atspalvių, ir neutralesnių tamsių tonų paltai. Tarp dizainerių paklausiausia tapo pilka ir visi jos atspalviai. Prioritetinis ilgis – iki kelių ir žemiau.

Tarp naujausių paltų modelių – paltai-apsiaustai, primenantys superherojaus apdarą. Tokius modelius galima rasti „Salvatore Ferragamo“, „Saint Laurent“ ir „Valentino“ kolekcijose.
Dar viena ryški sezono tendencija – šviesūs kailiniai paltai. Jeigu jūs renkatės paltą iš ilgo plauko kailio, pirmenybę teikite šviesiems ir pasteliniams atspalviams, kaip „Ralph Lauren“ kolekcijoje. Karakulio mėgėjos gali pasirinkti brangakmenių atspalvių paltą.

Nors Olimpinės žaidynės jau praėjo, dizaineriai ir toliau įkvėpimo semiasi sporto tematikoje. Pirmame plane atsidūrė „bomber jacket“ stiliaus striukės, kurios mados pasaulyje savo pozicijas tik dar labiau sustiprino.

Odos, kašmyro, neopreno, šilko ar kilpinio audinio „bomber jacket“ stiliaus striukės ir toliau puikiai pakeičia įprastas striukes ir švarkus, jas lengva derinti tiek su tamprėmis, džinsais ir kelnėmis, tiek su mini sijonais ir ilgomis suknelėmis. Beje, dygsniuotos sportinės striukės, kokias galima buvo išvysti „Miu Miu“ kolekcijoje, taip pat labai populiarios.
Ypatingą dėmesį artėjančiame sezone dizaineriai skiria trikotažui. Platūs megztiniai – pagrindinis sezono „must-have“. Kaip dekoratyviniai elementai naudojami dygliai, kutai, raukiniai ir netgi virvelių imitacija.
Kitaip tariant, nuo šiol megztiniai nėra nuobodūs garderobo elementai, kurie reikalingi tik norint sušilti. Tai savarankiškas ir labai gražus drabužis. Įspūdingiausius megztinių modelius pristatė „Balmain“, „Kenzo“, „3.1 Phillip Lim“.
Nepaisant to, kad šaltuoju sezonu priimta rinktis maksimaliai šildančius drabužius, dizaineriai siūlo pasimatuoti sukneles iš lengvų pusiau permatomų audinių. Tokie audiniai asocijuojasi su koketavimu, moterišku pažeidžiamumu ir trapumu.

Šį sezoną minėtą tendenciją palaiko „Dolce&Gabbana“, „Burberry Prorsum“, „Valentino“, „Marc Jacobs“. Jeigu paklusite šiai madai, nepamirškite prie lengvos suknelės priderinti vilnonio nertinio ar kailinės liemenės.

Norėdami atsvaros moteriškai spalvų gamai, nėrinių ir raukinių viešpatavimui, stiliaus „ladylike“ dominavimui, dizaineriai nusprendė naujame sezone lyderio pozicijas suteikti kelnių kostiumui iš plonos vilnos ir atlaso. Siauros kelnės, į apačią siaurėjančios kelnės, dukslios ar plačios kelnės – kokias bepasirinktumėte prie švarko, absoliučiai nesvarbu, nes madinga viskas!

Sėkmingiausius kelnių kostiumų variantus galima aptikti „Christian Dior“, „Tom Ford“, „Jil Sander“ ir „Dries Van Noten“ kolekcijose.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)